Kuršumlija i okolna sela

11. jun 2012.

komentara: 78

Opština Kuršumlija:

Babica, Barlovo, Baćoglava, Belo Polje, Bogujevac, Vasiljevac, Veliko Pupavce, Visoka, Vlahinja, Vrelo, Vrševac, Vukojevac, Gornja Mikuljana, Gornje Točane, Grabovnica (od 2007. godine Grbovnica), Dabinovac, Dankoviće, Degrmen, Dedinac, Dešiška, Dobri Do, Donja Mikuljana, Donje Točane, Dubrava, Đake, Žalica, Žegrova, Žuč, Zagrađe, Zebica (do 1965. godine Zebice), Ivan Kula, Igrište, Kastrat, Konjuva, Kosmača, Krtok, Krčmare, Kupinovo, Kuršumlija, Kuršumlijska Banja, Kutlovo, Lukovo, Ljutova, Ljuša, Magovo, Mala Kosanica, Maričiće, Markoviće, Matarova, Mačja Stena, Mačkovac, Merdare (od 1959. godine obuhvata i Borovac), Merćez, Mehane, Mirnica, Mrče, Nevada, Novo Selo, Orlovac, Parada, Pačarađa, Pevaštica (do 1977. godine Pavaštica), Pepeljevac, Perunika, Pljakovo, Prevetica, Prekorađe, Prolom, Ravni Šort, Rastelica, Rača, Rudare, Sagonjevo, Samokovo, Svinjište, Sekirača, Selište, Selova, Seoce, Spance, Tačevac, Tijovac, Tmava, Trebinje, Trećak, Trmka, Trn, Trpeza, Šatra i Štava (Željova, Kalimance, Mijačić, Parduse i Trešnjica nova naselja od 2007. godine).

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (78)

Odgovorite

78 komentara

  1. zorica radosavljevic

    Rodjena sam u Prekoradju,otac Milovan,majka Mileva Laketić iz Degrmena.Najlepše uspomene nosim iz mog zavičaja.Ponosna sam na svoj zavičaj i predivan narod kpsanicko topličkog kraja.Pozdrav tim poštenim,vrednim i nadasve časnim ljudima.

  2. Dušan Andrijašević

    Donje Točane je u opštini Kuršumlija, a Gornje Točane je u opštini Prokuplje. Molim proverite i ispravite, ako je ovo tačno. Pozdrav.

  3. Jovana

    Znate li nešto o poreklu Nikolića iz Žegrove?

  4. Zegrovac

    Zaseok Bandzovac 😀

  5. Jovana

    da, Bandžovac

  6. zorica radosavljevic

    Moje Prekoradje,srećno detinjstvo,moj predivni deda Milorad i baba Stanka,otac Milovan.Njih više nema u Prekoradju,preselili su se u večnu kuću,Ne idem više tamo,ali su zauvek sa mnom.Srećna sam što sam odrasla u tom gorstackom kraju i što su me moji najmiliji naučili i dali mi snagu da idem kroz život bez njih.Oni su mi dali snagu i naučili me veri u život i ljude,neću ih nikad izneveriti.

  7. Vladimir Ivovic

    Zorice Raosavljevic,
    Prelepo si opisala svoje Prekoradje. I da nismo brat i sestra, i da nisam odrastao tamo gde i ti, opet bi mogao da zamislim to sto opisujes.

  8. Miljana Pešić Živanović

    IMoj deda je rođen u selu Visoka i tamo je odrastao. Nisam imala prilike da idem često tamo, ali mi je taj kraj u srcu i u lepom sećanju.

  9. Radomir Rakić

    Dušan Andrijašević,i Donje i Gornje Točane su u Kuršumlijskoj opštini…

  10. Dušan

    Poštovani,
    da li neko možda zna nešto o selu Donja Mikuljana, vezano za porodice koje su tu živele na početku 20 veka, neke priče iz toga kraja (gornje toplice), o postanku pomenutog sela i sl.

    Pozdrav svim na ovom odličnom sajtu!!!