Учлањење у Порекло

Портал Порекло ради под окриљем Друштва српских родословаца “Порекло”. Одлуком скупштине Друштва  одржане 27. октобра 2018. године установљена је годишња чланарина у висини од 3.000 динара из које се финансира рад Друштва, па тако и развој нашег и вашег портала.

Чланови Друштва са плаћеном чланарином могу да остваре  50 одсто попуста на Y-ДНК анализу прапорекла у ДНК центру за генетику и да уместо 13.000 динара, ову најпоузданију методу утврђивања порекла плате 6.500 динара. На овај попуст могу да рачунају и три кандидата које предложе у периоду важења чланарине (12 месеци од дана уплате чланарине). С обзиром да се ради о Y-ДНК тестирању могуће је да се тестирају искључиво особе мушког пола (жене немају Y-ДНК хромозом).

Поред ове погодности, чланови Друштва имају приступ и заштићеном делу Српског ДНК пројекта, у којем се налазе ближи подаци о досад тестираним појединцима (уз бројне могућности претраге и анализе података). Чланови имају могућност да користе и Дигиталну библиотеку у којој су све књиге претраживе у тексту. Члановима је омогућен и приступ заштићеном делу Форума Порекло у којем, поред информација о раду Друштва, има и низ других веома занимљивих тема. Такође, само за чланове обезбеђен је приступ нашој посебној хералдичкој страници Грбовник.

Придружите нам се, постаните наш члан!

Уплата чланарине може да се изврши на текући рачун код Комерцијалне банке (погледајте модел уплатнице):

НАПОМЕНА: За оне који живе у иностранству важе инструкције за уплате као и за донације. Треба да се уплати 30 евра.

Нови члан дужан је да тачно попуни кратки формулар испод, како бисмо га могли контактирати након што примимо уплату чланарине.

  Коментари (1)

  Одговорите

  Један коментар

  1. Sveštenik Ivan (Branislav) Delić

   Поштовани,

   упалтио сам у току дана 3.000 динара на име годишње чланарине у друштво “Порекло”. Занимају ме даљи кораци по питању регистрације и добијање увида у Дигиталну библиотеку и Архивски фонд “Порекла”.

   Свештеник Иван Б. Делић