Коментари – Порекло

 • Koja je krsna slava Vašeg dede?..
  10. маја 2021.
 • Молим Вас додајте у листу следећа презимена Стрижак (слава Св. Ђорђе, Засиок, Убли, Радошић, Каштел Стари), Ливаја, Козлица..
  10. маја 2021.
 • "Vlasanin", da li mozete da mi kazete odakle Vam te informacije. Posto se i sam interesujem za ovu temu. Hvala puno!..
  10. маја 2021.
 • Mladene,poštovanje,slažem se sa tobom.Moja porodica je živjela u okolini Vareša,a imali smo rođake na Mojmilu u Sarajevu,u Ilijašu (tačnije većina njih je sišla sa Čemerna) i svi slavimo krsnu slavu sv.Dimitrija. posle ovog rata svi su se raselili ,tako da nas ima sada i u Bijeljini i u centralnom djelu RS,takodje u Laktašima,Banja Luci i u drugim-trećim Zemljama. u Vareš Majdanu i dalje postoji naselje-Trifkovića potok gdje su živjele 4 porodice Trifkovića. lp..
  10. маја 2021.
 • Bolje da ostavite izvor ili link na pismeni original..
  10. маја 2021.
 • Rođako, u delu BLOG na sajtu Ivkovića se nalazi moje istraživanje o porodici Ivković podeljeno u 12 priča, obogaćeno fotografijama i dokumentima. To je samo polovina knjige o Ivkovićima koju planiram da objavim. Adresa sajta Ivkovića je http://udruzenjeivkovic.net/ Zoran Ivković iz Novog Sada. Mene možete kontaktirati i putem mesindžera i fejsbuka profila IVKE ZOĆA kako bismo razmenili informacije i dopunili rodoslov Ivkovića. Svako dobro...
  10. маја 2021.
 • Pozdrav, ja sam iz Nisa, a moji Jovanovici iz Zaplanja nedaleko od Nisa, a takodje i od Doljevca. Slavim Sv.Alimpija...
  10. маја 2021.
 • Iz Beočina isto slavi Sv. JOVANA KRSTITELJA..
  10. маја 2021.
 • Исправка:У селу Шароње су Вуловићи не Вуковићи,од Вулешића из Лозне у Бихору...
  10. маја 2021.
 • Постоји и мишљење да су Вулешевићи из Све.Албаније,из Климента или Груда заједно са Перазићима дошли у Паштровиће,село Катун у Режевићима,где као и Перазићи узимају за крсну славу Стевањдан и преславу Велику Госпојину преславу Режевића.Вулеши-Вулешевићи због неког сукоба у Режевићима већ почетком 17века одлазе из Режевића према Требињу где остају код манастира Тврдош.Како њихова хаплогрупа постоји код родова пореклом из племена Груде могуће да су Вулеши заиста из Груде отишли у Паштровиће са још неким Арбанашком родовима,и дасу у следећем..
  10. маја 2021.
 • Из цитата из горњег чланка се види да сам управо тако нешто и написао: "Презиме Кекер постоји у Русији. Међутим, ради се о јеврејском роду који је старином из Холандије, и имао је презиме Кокер, које је у Русији унеколико измењено." Дакле, нигде нисам написао да су у питању етнички Руси. Кекера, изгледа, има и у Казахстану, вероватно средњеазијског порекла. Ту на снази добија етимолигија овог презимена од турцизма кекер...
  10. маја 2021.
 • Моја баба, девојачки Лончар, рођена је у селу Шкалић код Бриња у Лици. Славили су Ђурђевдан...
  10. маја 2021.
 • Vojislave, kao što rekoh, taj podatak je netačan. Alavanja, Halavanja i slični oblici NE postoje u turskom jeziku, kako govornom, današnjem, tako ni u starijem, kao i u rečnicima. Ako porazgovarate sa Turcima o toj reči, videćete da sam u pravu. Insistirate na podatku koji nema nikakvu osnovu. Ukoliko pak, tvrdite da je tako, dajte izvore i dokaze. Hvala..
  9. маја 2021.
 • Поздрав Владимире, ја сам Савић и ми такође славимо Алимпија столпника па је могуће да имамо неку везу. Што се тиче порекла моји су из топлице (у 18. веку су се доселили из Колашина) и ту се населили...
  9. маја 2021.
 • I moji su iz cedova dosli u kamesnicu .Deda Slobodan Vranic a posle dosao u Obrenovac.....
  9. маја 2021.
 • Вуловићи из Шароња нису од Васојевића него су од досељеника из Требињске Шуме од Вулешића који су од Вулешевића из Манастира Тврдош.Од Вулешића је један отишао у Лозну,тамо је насељен као чифчија на агинској земљи.Један Вулешић је отишао у Корита,село Шапоње где је такође остао као чифчија.Ови Вулешићи су побегли из Требињске Шуме кад је био спаљен Манастир Тврдош.Како су били манастирски пчелари и живели на манастирској земљи морали су отићи у Санџак да траже посао и земљу,или су их Турци тамо силом одвели на своја имања-читлуке.Од Вулешића ..
  9. маја 2021.
 • Ima naravno..
  9. маја 2021.
 • Kada god ovo vidiš pošalji mi rodoslov svih Žeželja. [email protected] Hvala unapred!..
  9. маја 2021.
 • Ovo je vec dopuna mog prethodnog komentara.U prethodnom sam imao jedan previd a posto ne zelim da bilo koga uputim na pogresan trag duzan sam da se ispravim. Naime u Kucima se pored Nikoljdana (dominantna slava) slave i Mitrovdan,Jovanjdan a svega nekoliko porodica Stevanjdan i Svetog Antonija.Zna se da su Djurdjevici iz Kuca slavili Mitrovdan.Nisam vidio u komentarima da bilo ko od pravoslavnih Djurdjevica danas slavi tog sveca tako da je veza sa ovim Djurdjevicima gotovo nemoguca(osim ako,kao sto sam vec naveo nije doslo do promene slave).Cak sta vise vecina tih Djurdjevica je prihvatila Islam,da bi kada su ih pravoslavni Kuci protjerali oni naselili podrucje oko Tare (Djurdjevica Tara). Porijeklo od Djurdjevica iz Konavla za neke od porodica sa ovim prezimenom deluje nesto realnije.Ne znam sta su slavili tacno,ali ako su se nastalili u podrucju oko Skadarskog jezera i Kuca velika je verovatnoca da su presli na Svetog Nikolu.Posto su bili poreklom sa primorja nebi bilo neobicn..
  9. маја 2021.
 • Moja baba je isto iz donjeg Kasica i devojacko prezime joj je bilo Njegovan, udala se za Đoge, a porieklom su iz kosova tacnije danasnje granice sa albanijom,preselili su se nakon kosovskog boja i okupacije turaka, postepeno u dalmaciju da budu granicari. A inace mi smo iliri a imamo i normadske i slovenske krvi. (I ne Albanci nisu iliri osim onih sto su se mesali sa srbima ili prodali srpstvo.)..
  9. маја 2021.