Коментари – Порекло

 • I ja sam brate poreklom sa Vranja Djordjevic sv Nikolu slavimo..
  3. јула 2020.
 • Pavlović, Aranđelovac, Časne Verige, slava..
  2. јула 2020.
 • Bos.Milanovac od 1878 do 1995,pre toga Mogoric Lika,od 1600,pre toga kolasin sjever crne gore......
  2. јула 2020.
 • Hvala Nikola,Бог ти здравље дао!..
  2. јула 2020.
 • Видим у коментарима да нема пријављен нико од мојих најближих Вељовића.Они су из Буђева,са Пештерске висоравни.Деда се звао Петко.Знам да су од Булатовића, једна грана је узела касније презиме Слијепчевић,а од њих је настала ова грана Вељовића...
  2. јула 2020.
 • Škrbe vode porjeklo od Miloradovica koji su živjeli između Neretve i Bregave na nekoliko mjesta današnje Opličići , juzno od Kozica prema Trijebnju neki u Pjescima koji su držali skelu na Neretvi a jedni na Ošanjićima vise Stoca . Turska vlast im je oduzela skelu . Jedan od Miloradovica je prihvatio islam i uzeo prezime Opijač. Negdje u Stocu je bila kula Opijača kojije naplaćivo prelaz preko mosta. Negdje u okolini Trijebnja postoje temelji crkve koju su zidali Miloradovici. Mnogi su bili ratnici , zidari poljoprivrednici vodenicari . Za vrijeme Otomanske imperije zidali su kule u okolini Stoca na Ošanjićima Komanju brdu i Križevcu . Kad je dosla Austrougarska odvela je dvojicu zidara u okolinu Zagreba. U Kasindo je otiso jedan od brace sa Komanja brda...
  2. јула 2020.
 • У селу Барадинци у Доњем Срему и пустари Шапина неколико км северно од Барадинаца год 1739.били су смештени Клименти њих неколико стотина.Њихов старешина је био капетан Деда,а били су укључени у Српску пограничну милицију под командом Старовлашког Кнеза Атанаса Рашковића кој их је довео у Срем.После осам година боравка Климената у пустарама и атарима мочварама,Клименти Католици су добили дозволу да се населе у селима Хртковци и Никинци,а који су се вратили православљу неки су послати у село Јарак,а многи Клименти православци остају у пустара..
  2. јула 2020.
 • Brankovica..
  2. јула 2020.
 • Istina!..
  2. јула 2020.
 • Istina! Pozdrav sa Dorcola..
  2. јула 2020.
 • Poštovani, da li bratstvo Punoševića iz njeguša ima isto porijeklo sa Lješnjanima Vojinićima?..
  2. јула 2020.
 • imate li podatke o prezimenu Kranjac? Moj otac je iz Slavonije (kraj Koprivnice) gde Kranjci zive. Zanima me bilo koja informacija koju imate..
  2. јула 2020.
 • Dobar dan.Zanima me poreklo prezimena Glozić.Konkretno za porodicu mog pokojnog dede.Zvao se Aleksandar Glozić,rodjen 16.02.1927 u Novoj Bozurni,opstina Prokuplje...otac mu se zvao Milutin a majka Vida i to je sve sto trenutno znam.hvala unapred..
  2. јула 2020.
 • Нашао извор за пароха Јовану Тепшу из књиге 'Историја котарских ускока 1684- 1749'- Бошко Десница, пише следеће '5 Јануара 1826 .г. роди се Петар Дуброја, од мајке Симеуне, рођене Јокић у Поповићима, и оца Алексе Дуброје из Карина (вјенчани 20 Октобра 1813 у Парохији Каринској), а кумови му бјеше Јован и Стеванија Тепша из Раштевића, настањени у Карину. Овај Јован Тепша је био у то време, највјероватније свештеник у овој Парохији'...
  2. јула 2020.
 • ja zivim u Skoplju ,inace imovina od mog dede i pradede mi je u selu Sirca ,opstina Kraljevo ,svuda nas ima i to me raduje ,a slava nam je sveti Stefan..
  2. јула 2020.
 • Хоће ли бити исправљена неправда према Михајлу Пупину? Гроб великог српског и америчког научника, изумитеља и патриоте, Михајла Пупина, пореклом из Баната, већ деценијама ретко ко посећује, па је запуштен и неугледан, што овај великан светског гласа свакако није заслужио. Стога је од Срба у Америци потекла иницијатива за пренос његових посмртних остатака из Бронкса у Србију, чиме би након 85 година од Пупинове смрти, била испуњена његова последња жеља. Посмртни остаци Михајла Пупина почивају у гробљу Бронкса, под симболичним каменим обележ..
  2. јула 2020.
 • Нашао неколико података о презимену Тепша. Пре свега постоји насеље у оштини Сарај (западно Скопље Македонија) названо 'Тепша брдо' што је веома занимљиво јер може доказати одакле потичемо. Јевто Дедијер спомиње у својој књизи 'Херцеговина и Херцеговци' неко село названо 'Тепша', али немогу се сетити тачно где. То би могло значити да смо се можда из Македоније доселили преко Херцеговине у Далмацију? Исто је занимљиво напоменути да постоји нека река у Русији (Тјуменскаја Област) названа Тепша, такође и у Киргизији постоји нека река названа Тепша..
  2. јула 2020.
 • Hteo bih vise da saznam o mojim korenima, tj o prezimenu Jojic Poticemo iz Andrijevice, dosli su kasnije u selu Arbanaska kod Prokuplja Cukundeda mi je bio Milutin Jojic, bio konjicki kapetan, pradeda Bozidar Jojic, deda Tomislav Jojic, otac Milutin Jojic, ja se zovem Sava Jojic(krsna slava Sveti Aleksandar Nevski..
  1. јула 2020.
 • SELO PREOCE,KOSOVO POLJE KOD PRISTINE,PREZIME ZUBOVIC PETAR,,POTOMCI ADRESA..
  1. јула 2020.
 • Pozdrav, Iz priča mojih starijih, moji preci su bili Ćirkovići iz Medne kod Mrkonjic Grada ili Šipova, ne sećam se tačno. Janko Ćirković se preselio u selo Bosna kod Kaknja i tu je napadao Turske karavane. Turski paša mu je dao zemlju kod reke Bosne, danasnje selo Bosna i Janko Cirkovic postade Janko Bosnjak odakle je i moje prezime. Iz tog sela posle drugog svetskog rata dodjose Zarko i Luka u selo Vraca iznad Zenice a jedan deo ostade u Bosni. Posle rata 90-ih raselili su se sa tog podrucja najvise u okolinu Zvornika i Bijeljine a deo i u Srbiju i u inostranstvo...
  1. јула 2020.