Bosilegrad i okolna sela

11. jun 2012.

komentara: 5

Opština Bosilegrad:

Barje, Belut, Bistar, Bosilegrad, Brankovci, Bresnica, Buceljevo, Gložje, Goleš, Gornja Lisina, Gornja Ljubata, Gornja Ržana, Gornje Tlamino, Grujinci, Doganica, Donja Lisina, Donja Ljubata, Donja Ržana, Donje Tlamino, Dukat, Žeravino, Zli Dol, Izvor, Jarešnik, Karamanica, Milevci, Mlekominci, Musulj, Nazarica, Paralovo, Ploča, Radičevci, Rajčilovci, Resen, Ribarci, Rikačevo i Crnoštica.

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Goran

    Poštovani,
    Ja sam iz Bosilegrada i bavim se proučavanjem istorije, porekla, demografije i geografije naselja opštine Bosilegrad. Ova opština i njena naselja su nepoznata ostalom stanovništvu Srbije, jer su skoro svi izvori o ovoj opštini na bugarskom jeziku. Vodeći se tom logikom, istražio sam sve u vezi naselja ove opštine i sve to spakovao u jednu monografiju, koja i te kako nije mala i pre svega na srpskom jeziku. Obećano mi je od lokalne samouprave, da će moju monografiju objaviti posle Nove godine, tako ću Vama poslati primerak da postavite više informacija na sajtu o ovoj, finansijski siromašnoj, ali kulturno bogatoj opštini.
    S poštovanjem,
    Goran Milanov
    Bosilegrad

    P.S.
    Iz materijala buduće monografije, neki delovi biće sukcesivno objavljivani na fejsbuk stranici Bosilegradski geografski portal.

  2. Zanima me poreklo za Bosilegrad

    • Goran

      O Bosilegradu možete da naučite dosta stvari na facebook stranici “Bosilegradski geografski portal”, a najviše iz knjige “Naselja opštine Bosilergad” autora Gorana Milanova, koja je uskoro izašla iz štampe! Srdačan pozdrav!

  3. Danijel

    Koji izdavač je objavio knjigu “Naselja opštine Bosilegrad”? Gde se može kupiti?

    • Goran

      Poštovani,
      Knjigu je izdala Narodna biblioteka “Hristo Botev” iz Bosilegrada i može se kupiti jedino od autora ([email protected]). Knjiga se može pogledati u Narodnim bibliotekama Srbije u Beogradu, Vranju, Surdulici i Dimitrovgradu.