Босилеград и околна села

11. јун 2012.

коментара: 5

Општина Босилеград:

Барје, Белут, Бистар, Босилеград, Бранковци, Бресница, Буцељево, Гложје, Голеш, Горња Лисина, Горња Љубата, Горња Ржана, Горње Тламино, Грујинци, Доганица, Доња Лисина, Доња Љубата, Доња Ржана, Доње Тламино, Дукат, Жеравино, Зли Дол, Извор, Јарешник, Караманица, Милевци, Млекоминци, Мусуљ, Назарица, Паралово, Плоча, Радичевци, Рајчиловци, Ресен, Рибарци, Рикачево и Црноштица.

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Горан

    Поштовани,
    Ја сам из Босилеграда и бавим се проучавањем историје, порекла, демографије и географије насеља општине Босилеград. Ова општина и њена насеља су непозната осталом становништву Србије, јер су скоро сви извори о овој општини на бугарском језику. Водећи се том логиком, истражио сам све у вези насеља ове општине и све то спаковао у једну монографију, која и те како није мала и пре свега на српском језику. Обећано ми је од локалне самоуправе, да ће моју монографију објавити после Нове године, тако ћу Вама послати примерак да поставите више информација на сајту о овој, финансијски сиромашној, али културно богатој општини.
    С поштовањем,
    Горан Миланов
    Босилеград

    П.С.
    Из материјала будуће монографије, неки делови биће сукцесивно објављивани на фејсбук страници Босилеградски географски портал.

  2. Zanima me poreklo za Bosilegrad

    • Горан

      О Босилеграду можете да научите доста ствари на фацебоок страници “Босилеградски географски портал”, а највише из књиге “Насеља општине Босилергад” аутора Горана Миланова, која је ускоро изашла из штампе! Срдачан поздрав!

  3. Danijel

    Koji izdavač je objavio knjigu “Naselja opštine Bosilegrad”? Gde se može kupiti?

    • Горан

      Поштовани,
      Књигу је издала Народна библиотека “Христо Ботев” из Босилеграда и може се купити једино од аутора ([email protected]). Књига се може погледати у Народним библиотекама Србије у Београду, Врању, Сурдулици и Димитровграду.