Котор и околна насеља Reviewed by Momizat on . КОТОР Бигова, Братешићи, Буновићи, Велики Залази, Вишњева, Врановићи, Главати, Главатичићи, Горњи Морињ, Горњи Ораховац, Горњи Столив, Горовићи, Доброта, Доњи М КОТОР Бигова, Братешићи, Буновићи, Велики Залази, Вишњева, Врановићи, Главати, Главатичићи, Горњи Морињ, Горњи Ораховац, Горњи Столив, Горовићи, Доброта, Доњи М Rating:
You Are Here: Home » Завичај - села и градови » Котор и околна насеља

Котор и околна насеља

КОТОР

Бигова, Братешићи, Буновићи, Велики Залази, Вишњева, Врановићи, Главати, Главатичићи, Горњи Морињ, Горњи Ораховац, Горњи Столив, Горовићи, Доброта, Доњи Морињ, Доњи Ораховац, Доњи Столив, Драгаљ, Дражин Врт, Дуб, Загора, Звечава, Кавач, Кнежлаз, Ковачи, Колужуњ, Костањица, Кримовица, Кубаси, Ластва Грбаљска, Леденице, Липци, Љешевићи, Мали Залази, Малов До, Мирац, Муо, Наљежићи, Пелиново, Пераст, Пиштет, Побрђе, Пријеради, Прчањ, Радановићи, Рисан, Стрп, Сутвара, Трешњица, Укропци, Унијерина, Хан, Чавори, Шишићи, Шкаљари, Шпиљари


Коментари (10)

 • Vuko TRIPKOVIC

  Od kada postoje najstariji zapisi i gdje o Tripkovicima iz Dobrote i Inace iz Boke?
  Hvala na svakom odgovoru!

  Одговори
  • Defendor

   Не бих знао конкретно за Трипковиће из Доброте, али рецимо да се ово презиме јавља у Подима 1758. године, када су пописани Васиљ (7) и Вилип Трипковић (6). Пет година касније, 1763. године у Подима ће бити пописани Ђуро Трипковић (9) и Васиљ Трипковић (7). Док ће 1771. године, бити пописани Марко (6), Ђуро (6 )и Васиљ Трипковић (8). Нешто више о Трипковићима из Пода може се наћи у књизи Горана Комара Херцегновски ћирилични пописи, која је доступна у Дигиталној библиотеци портала Порекло.

   Одговори
 • Бранко Пржица

  Интересује ме порјекло братства Пржица који живе у селу Дуд општина Котор

  Одговори
 • Раде Бракочевић

  Вуко, Поп Саво Накићеновић у антропогеографској студији Бока за следећа презимена из Доброте рече:“ О поријеклу насељеника добротских зна се ово. Радимири, дошли у 16.в. из Херцеговине као и Косовићи и Радоничић (преко Убала), па и Трипковићи који славе Св. Крст“. Погледајте и друге књиге о Доброти, обиђите институције у Котору, архив, поморски музеј, цркве како католичке, тако и православне, књижару Уликс у Старом граду… Градска Библиотека, је нажалост оскудна са књигама овакве садржине, али љубазне библиотекарке су увијек ту. Прочитати књиге како правослане, тако и католичке. Виђети за Боку шта су писали: Васко Костић, Дон Нико Луковић. Милош Милошевић и други… Прије неких 20 и више година ишчитавао сам разне књиге о Котору и Боки. Има још аутора и књига.
  Бранко, кад је ријеч о литератури, ово важи и за Пржице.

  Одговори
 • Раде Бракочевић

  Бранко, село није Дуд, већ Дуб, заправо води се код Накићеновића као Сутвара и Дуб. Миљанићи биљеже да их има у Ковачима и да се први пут јављају 1620. године. И раније сам истицао да код В. и А. Миљанића, има пуно штампарских грешака, за шта они нијесу криви већ издавач „Београдска књига“. Тако они који не познају презименски систем Црне Горе ( укључујући све дјелове који су сада у њеним границама), називе мјеста и слично, често гријеше. Погледајте књиге о Грбљу. Дуб је у Горњем Грбљу. Има монографијаи о селима и презименима из Грбља.

  Одговори
 • Бранко ПржТаица

  Раде у праву сте ја сам направио грешку у куцању уписао сам Дуд умјесто Дуб. Наиме очековао сам више података о братству Пржица иѕ села Дуб иѕ Грбља, Јер у поменутој књиѕи као и другим иѕдањима има мало података о мом братсву, Вама свакако хвала

  Одговори
 • Небојша Бабић

  За села у Грбљу препоручујем књиге Накићеновића и Шоврана, а и мој текст на порталу у којем сам сабрао најважније податке о пореклу Грбљана из ова два рада и из још неких извора:
  http://www.poreklo.rs/2016/01/20/grbljani/

  Одговори
 • Bojan

  Postovanje zanima me prezime Nedeljkovic Crkvena Vodica. Kosovo i Metohija. Nas inace zovi Vraganci. Unapred hvala

  Одговори
 • Igor Burlica

  Poštovani,

  interesuje me poreklo prezimena Burlica. Otac je ostao siroče u drugom svetskom ratu i ne znam gotovo ništa o svojim korenima. Imate li Vi kakvih informacija ili bar savet gde da tražim.

  Одговори
 • Visnjevcanin Zlatica

  interesuje me poreklo orezimena Visnjevcanin. dali ima neke veze sa mestom Visnjeva koje pripada opstini Kotor? Neznam skoro nista o svojim korenima. Dali nesto mozete da mi kazete ili kako da saznam nesto o poreklu prezimena

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top