Мојковац и околна села

12. јуна 2012.

коментара: 9

МОЈКОВАЦ

Бистрица, Бјелојевићи, Бојна Њива, Брсково, Гојаковићи, Добриловина, Жари, Лепенац, Мојковац, Подбишће, Поља, Прошћење, Стевановац, Урошевина, Штитарица

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (9)

Одговорите

9 коментара

 1. tule

  Ja sam iz turske, poreklom iz mojkovac. ded mi je od 12 Godina dosao za tursku porodicom. Nesto nije mi jasno. mi tutici ovde u tursku muslimani, mojkovac tutici pravoslavno, a mojes srce vise voli pravoslavce

 2. milorad

  Brate pa tvoji su pravoslavci bili i promjenili vijeru kad su dosli u Tursku,ali barte vidis krv nije voda nesto vuce starim korijenima.Pozdrav Milorad iz Bosne.

 3. Armin

  Milorade da su Tuci samo 1 posto vas pravoslace nasilno prevodili na islam za 100 godina bi vi 100 posto bili muslimani a ne za 500 godina koliko su vladali inache za tvoju informaiciju Islam se nemoze siriti na silu jer je to zabranje u Kuranu ako dobro to se vama Srbima nemoze objasniti.

  P.S Za gospodina Tulata

  Moj predjed je Tuitc i oni njegovi su bili Bosnjaci i dan danas su Bosnjaci Tutici a to sto su ti pravoslaci u srcu vise to ti ima vese veze sa tvojim znanjem nego sa srcem jer da znas koliko su samo ti tvoiji pravoslavci ubili i silovali tvoje brace i sestara to bi te bilo sramota i pomisliti.

  Uz duzno postovanje pozdrav svima

  • Бранко Тодоровић

   Па Милорад и не каже да их је неко на силу превео, већ да кад су дошли Турци, да су се и они потурчили, или примили ислам као веру.

   Наравно, зато си ти имао потребу да подметнеш православцима убиства и силовања браће друге вере… а исто тако би требао да “знаш”, да ни православље није религија која се шири силом.

   Тако да, уз дужно поштовање, и једно и друго је углавном примљено стицајем околности, а у време ратова и сукоба злочини се дешавају, били ми православци, муслимани, римокатолици… или атеисти, нико није посебно био имун кроз историју на чињење злочина, само треба имати довољно свести то увидети и признати.

  • Vučičević

   To što tule ima u srcu niko drugi osim njega samog nemože da razume. A što se tiče silovanja i ostalog zla…..nisu pravoslavci išli da popravoslave otomane turke već je bilo obrnuto! A ko je pravoslavce nabijao na kolac radi pravoslavlja i vjere njihove ? Nemojte da širite svoju verziju istine kao da mje nama ispran mozak. Ajde lep pozdrav i posalami sve tvoje….selam alejkum

 4. Tutić

  Moji su sa Kosova, Tutići, pravoslavci. A postoji i crkva u Prizrenu, podigao vlastelin Dragoslav Tutić 1331, (vidi na internetu), dakle, mnogo pre Turskog osvajanja. Crkva i dan danas postoji, posvećena je svetom Nikoli, a to nam je i slava, odvajkada, Naravno, ima Tutića i muslimana. Oni su prešli u Islam, milom ili silom, to danas više nije važno. Nisu današnji ljudi krivi za ono što se nekada dogadjalo.

 5. Војислав Ананић

  ЈЕДИНА ЖЕНА ПУШКОНОША У МОЈКОВАЧКОЈ БИЦИ

  https://www.in4s.net/vjecni-eho-slavne-mojkovacke-bitke-vasilija-jankova-vukotic/