Куршумлија и околна села Reviewed by Momizat on . Општина Куршумлија: Бабица, Барлово, Баћоглава, Бело Поље, Богујевац, Васиљевац, Велико Пупавце, Висока, Влахиња, Врело, Вршевац, Вукојевац, Горња Микуљана, Гор Општина Куршумлија: Бабица, Барлово, Баћоглава, Бело Поље, Богујевац, Васиљевац, Велико Пупавце, Висока, Влахиња, Врело, Вршевац, Вукојевац, Горња Микуљана, Гор Rating: 0
You Are Here: Home » Завичај - села и градови » Куршумлија и околна села

Куршумлија и околна села

Општина Куршумлија:

Бабица, Барлово, Баћоглава, Бело Поље, Богујевац, Васиљевац, Велико Пупавце, Висока, Влахиња, Врело, Вршевац, Вукојевац, Горња Микуљана, Горње Точане, Грабовница (од 2007. године Грбовница), Дабиновац, Данковиће, Дегрмен, Дединац, Дешишка, Добри До, Доња Микуљана, Доње Точане, Дубрава, Ђаке, Жалица, Жегрова, Жуч, Заграђе, Зебица (до 1965. године Зебице), Иван Кула, Игриште, Кастрат, Коњува, Космача, Крток, Крчмаре, Купиново, Куршумлија, Куршумлијска Бања, Кутлово, Луково, Љутова, Љуша, Магово, Мала Косаница, Маричиће, Марковиће, Матарова, Мачја Стена, Мачковац, Мердаре (од 1959. године обухвата и Боровац), Мерћез, Механе, Мирница, Мрче, Невада, Ново Село, Орловац, Парада, Пачарађа, Певаштица (до 1977. године Паваштица), Пепељевац, Перуника, Пљаково, Преветица, Прекорађе, Пролом, Равни Шорт, Растелица, Рача, Рударе, Сагоњево, Самоково, Свињиште, Секирача, Селиште, Селова, Сеоце, Спанце, Тачевац, Тијовац, Тмава, Требиње, Трећак, Трмка, Трн, Трпеза, Шатра и Штава (Жељова, Калиманце, Мијачић, Пардусе и Трешњица нова насеља од 2007. године).


Коментари (68)

 • zorica radosavljevic

  Rodjena sam u Prekoradju,otac Milovan,majka Mileva Laketić iz Degrmena.Najlepše uspomene nosim iz mog zavičaja.Ponosna sam na svoj zavičaj i predivan narod kpsanicko topličkog kraja.Pozdrav tim poštenim,vrednim i nadasve časnim ljudima.

  Одговори
 • Dušan Andrijašević

  Donje Točane je u opštini Kuršumlija, a Gornje Točane je u opštini Prokuplje. Molim proverite i ispravite, ako je ovo tačno. Pozdrav.

  Одговори
 • Jovana

  Знате ли нешто о пореклу Николића из Жегрове?

  Одговори
 • Zegrovac

  Zaseok Bandzovac 😀

  Одговори
 • Jovana

  да, Банџовац

  Одговори
 • zorica radosavljevic

  Moje Prekoradje,srećno detinjstvo,moj predivni deda Milorad i baba Stanka,otac Milovan.Njih više nema u Prekoradju,preselili su se u večnu kuću,Ne idem više tamo,ali su zauvek sa mnom.Srećna sam što sam odrasla u tom gorstackom kraju i što su me moji najmiliji naučili i dali mi snagu da idem kroz život bez njih.Oni su mi dali snagu i naučili me veri u život i ljude,neću ih nikad izneveriti.

  Одговори
 • Vladimir Ivovic

  Zorice Raosavljevic,
  Prelepo si opisala svoje Prekoradje. I da nismo brat i sestra, i da nisam odrastao tamo gde i ti, opet bi mogao da zamislim to sto opisujes.

  Одговори
 • Миљана Пешић Живановић

  ИМој деда је рођен у селу Висока и тамо је одрастао. Нисам имала прилике да идем често тамо, али ми је тај крај у срцу и у лепом сећању.

  Одговори
 • Радомир Ракић

  Душан Андријашевић,и Доње и Горње Точане су у Куршумлијској општини…

  Одговори
 • Душан

  Поштовани,
  да ли неко можда зна нешто о селу Доња Микуљана, везано за породице које су ту живеле на почетку 20 века, неке приче из тога краја (горње топлице), о постанку поменутог села и сл.

  Поздрав свим на овом одличном сајту!!!

  Одговори
 • Dragoslav Spasojevic

  Moje selo je Krtok gde sam rođen 1946 god. i gde sam proveo nezaboravno detinjstvo. Roditelji + Marko i Mileva Spasojvić. Živim sa porodicom u Lazarevcu.
  Obožavam svoje rodno selo, tamo sam 2-3 puta godišnje. Sa bratom Dragišom održavam roditeljsku kuću i okućnicu. U Krtoku punimo baterije. Najlepše je u aprilu kada te opija cvrkut ptica ili u maju kada se probudi vegetacija. Veoma volim svoje selo i ceo kraj Gornje toplice i Kosanice.
  Pozdravljam sve zemljake, posebno krtočane !

  Одговори
  • bogdanka

   I moja ujna Vinka,je rodjena 1946. godine u Krtogu opština Koršumlija! Imala 4 brata Tomislav, Vojislav, Hranislav i Borislav Milovanovic i sestru Ljubinku! Osim Hrane svi su pokojni, baš sam se rastužila! Pozdrav!

   Одговори
 • Milovan Radisavljević

  Eh selo Babice ..svi odande i Otac i Majka ..Očevi Radisavljevići a Majčini Vukosavljevići….
  Ali metar moga Sela amerika cela !!!!!!!!!

  Одговори
 • Перићка

  Мала Косаница – најлепше село на свету. 🙂

  Одговори
 • Dr Pre

  Jel mozete da objavite poreklo sela Bogujevca?

  Одговори
 • Родољуб

  Да ли имате неке информације о селу Трећак , Куршумлија ?

  Одговори
 • Marica

  Da li ima nekog ko je iz Desiske?

  Одговори
 • Branislav Rakic

  Molim g.Radomira Rakica. Da mi se javi , vezano za prezime Rakic. Unapred hvala

  Одговори
 • JEVREM

  Neka mi se jave ILIĆI iz TMAVE ILI SPANCA

  Одговори
 • miroslav

  Potrebni su mi podaci o Filipovicima slava Sv.Arhistratig Mihailo iz Selista

  Одговори
 • Miroslav B Mladenovic Mirac

  Филиповићи са крсном славом Св Аранђеловдан у власотиначком-власинском су пореклом из БУГАРСКЕ- после ослобођења од Турака , када је део Знепољске области припао Бугарској се раселили по селима јужне Србије.
  Мирослав Б Младеновић Миац је овде на сајту ПОРЕКЛА оставио ЗАПИСЕ о њиховом пореклу у неким селима:Грделичке клисуре и у селима Црне Траве и Власотинца.
  Један од њих је и садашњи атлетичар Филиповић из Власотинца-што ми је ових дана приликом сусрета на Власинском језеру за ОЛИМПИЈАДУ У у Бразилу, потврдио и њихов потомак, коме је ову тврдњу потврдио и његов отац(који ми је потражио своје порекло). Иначе има овде на ПОРТАЛУ мојих записа о њима у одређеним селим о пореклу РОДА.

  Одговори
 • Istok

  Majka mi je rodjena u Desisku. Deda se zvao Velimir Lukic a baba Rosa Lukic devojacko Mihajlovic. Kao dete sam volela da provodim raspuste u Desisku.

  Одговори
 • Vida

  Molim vas trazim selo Lugice pored Kursumlije sada citam imena svih sela nigde nema Lugica salo Lukica zna li neko za to selo treba mi porodica Kostic slave Arandjelovdan, odakle su dosli odkada su u Kursumliji, pomozite bitno mi je

  Одговори
 • MARIJAN

  MOlim Vas za porekl porodice SAVIĆ iz Igrišta.Deda Radonja Savić znam da je doseljen iz Obilica .
  hvala unapred svima koji daju informaciju

  Одговори
 • Срки

  Да ли неко има податке о пореклу становништва места Рача? Старо презиме Ба(ј)иновић, нова не знам, крсне славе Св. Агатоник и Св. Јаков Персијанац. Ради се о досељавању из Пећког Подгора, након 1878.
  [email protected]

  Одговори
 • Bokša

  Zanima me neko od porodica Živković, iz sela Pljakova, krsna slava sv. Jovan milostivi. Moja familija je doseljena u opštinu Rekovac i imamo nadimak PLJAKANI.

  Одговори
 • Marko

  Pozdrav! Poreklo Mihajlovica iz sela Barlova me zanima. Hvala.

  Одговори
 • todosijevic

  znate li sta o todosijevicima iz sela oraovac iznad pacaradje i povastice hvala

  Одговори
 • Dragan

  Postovani, kako vam se zvao deda majkin otac da bi vam mogli dati odredjene podatke o Filipovicima iz Selista. Pozdrav Dragan

  Одговори
 • Krstic Nenad

  Postobani, u spisku nema sela Sipovac, koje je otprilike preko puta Toplice i sela Pacaradja ?
  Tu na vrhu visa Damjancuka se nalaze ostavi stare cobanske kuce moga pradede iz Pacaradje, Pulke Bradica.

  Одговори
 • Слободан

  Поздрав, моје име је Слободан Милошевић, рођен сам у Херцег Новом, ту и живим. Моји су из села Жегрова, и доселили су око 1878. год. у Куршумлију Интересовало ме поријекло прије доласка у те крајеве. Ако неко може да помогне био бих захвалан. Слава је Св. Никола,

  Одговори
 • Miki

  Pozdrav svima, mene zanima poreklo Đorđevića selo Konjuva? Koju slavu slave i da li imaju podatke o Marinku Đorđevicu? Unapred hvala svima koji odgovore.

  Одговори
 • Jelica

  Pozdrav. Zanima me poreklo porodice Djokic iz sela Djaka ☺

  Одговори
 • bogdanka

  I moja ujna Vinka,je rodjena 1946. godine u Krtogu opština Koršumlija! Imala 4 brata Tomislav, Vojislav, Hranislav i Borislav Milovanovic i sestru Ljubinku! Osim Hrane svi su pokojni, baš sam se rastužila! Pozdrav!

  Одговори
 • Zoran Radosavljevic‚Boljarac

  Zoran‚‚interesuje me Radosavljevići zvani Boljarci odakle su došli‚‚u selo gornja Mirnica‚‚opština Kuršumlija‚‚moj je deda Milutin Radosavljević boljarac‚‚rodj 1886 godine u selu gornja Mirnica od oca Vuke‚‚tu su u pomenutom selu živeli i umrli Vuka i njegov brat Vukašin od kojih i potiču ostali raRadosavljevići boljarci u sel g Mirnica‚‚interesuje me kako se zvao otac Vukin i Vukašinov‚‚odakle su došli dali iz sela Boljare‚‚Opština Sjenica koje godine i uopšte šire o kompletnom poreklu‚‚

  Одговори
 • Челић

  Зна ли неко који су родови насељавали и данас насељавају село Грабовницу код
  Куршумлије?

  Одговори
 • Berilje-Radojevici

  Znam da su se Radojevici doselili iz Crne Gore. U spiskovima pise da su se 1904. doselili u Ravni Sort. U krstenici moje pokojne strine pise da je rodjena 1937. u Berilju., devojacko Radojevic, slava Sveta Petka. Nekome je rekla da je od Danilovgrada. Da li neko slucajno zna iz kog sela kod Danilovgrada su ovi Radojevici, kom plemenu pripadaju i kako su dospeli u Berilje.Sve pohvale sajtu i administratorima..

  Одговори
 • Miloš

  Poštovani,

  da li neko ima neke informacije o Radosavu Saviću iz Ljuše? To mi je pradeda a želeo bih da saznam nešto više o svom poreklu.Znam da su moju prababu zvali Lila ali nisam siguran da li joj je to pravo ime. Slava nam je Arandjelovdan. Imali su puno dece, a medju njima i mog dedu Ljubomira. Deda se oženio sa Marijom Milošević, od oca Bogoljuba i majke Stanke. Miloševići su živeli u Kuršumlijskoj banji koliko ja znam.

  Одговори
 • zoran radosavljević

  Snežana‚‚gde živite‚‚napište šta sve znate o majkinom poreklu‚‚kako su joj se zvale sestre‚‚braća‚‚otac‚‚deda‚‚pokojni Vuka Radosavljević imao je brata Vukašina i oboica su živela i umrla u selu Gornja Mirnica‚‚Vuka je imao dva braka iz prvog braka žena mu se zvala Persa i izrodili su mog dedu Milutina Radosavljević‚‚Milovana i ćerku Stanicu‚‚drugi brak Vuki se žena zvala Mirosana i sa njom izrodili su‚‚Jovana‚‚Dragomira‚‚‚Radula i dve ćekrke jedna je udata u Kragujevac nisam siguran mislim Milena a drugoj neznam ime sva deca iz prvog Vukinog braka 1926 godine otišla su iz sela Mirnica a navedena deca iz drugog braka ostala su u selu Mirnica sem radula koji se prizetio u selu Šipovac kod lukovske banje u opštini Kuršumlija‚‚svi slavimo svetog Arandjela i zovu nas i dan danas boljarci jer su se našim naselili u Mirnicu iz Boljara na samoj granici CG i srbije

  Одговори
 • zoran radosavljević

  Snežana Radović‚‚najsraiji Vukin sin iz prvog braka Milutin Radosavljevi rodj 1886 god i Milovan rodjen l892 godiz Gornje Mirnice otišli su kao kolonisti 1923 god na Kosovo i Metohiju a ćerka Stanica udala se u selu Žegrova za Vučka Nikolića u blizini sela Mirnica u opštini kuršumlija‚‚iz drugog braka sin Jovan rodj l918 god‚‚Radule 192o god‚‚Dragomir l921 god ćerka Milena udata za Iliju Andića koji je živeo tu u mirnicu e treća ćerka kako se zvala ne mogu da se setim‚‚da nije tvoja majka Milica ćerka Jovanova i po nekim mojim evidencijama da je udata u selu Duboka

  Одговори
 • Vuk

  Poreklo Mitrovića iz Tmave, kraj Kuršumlije.
  Slava Jovanjdan(Sveti Jovan Krstitelj)

  Одговори
 • Zivko

  Moi Ristici ziveli jedno vreme u Donju Grabovicu , slavimo Sv. Andriju . Dali znate odakle poticu , nema nikakve podatke o rodjenju moih predaka od pre PRVOG SVETSKOG RATA. Hvala.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top