Порекло презимена Раденковић

7. марта 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

 1. Dragan Radenkovic

  Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana.

 2. Dragan Radenkovic

  Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana. Pozdrav svim Radenkovicima.

 3. Предраг Раденковић

  Ја сам од Раденковића из села Сирча, недалеко од поменутог Ушћа. Такође славимо Светог Јована. По казивању мог деде, порекло водимо из Црне Горе, не знам тачно одакле. На ове просторе се досељавамо након Првог српског устанка. Поздрав и свако добро.

 4. Radivoje Radenković

  Деда је био лекар који је завршио медицину у Бечу, и радио као лекар у Смедереву и Јагодини, касније у Београду где је и умро и сахрањен на Новом гробљу. Слава јњ св. Јован. Отац електроинжењер, који је у време Броза, са неколико пријатеља основао пројектни биро Инжињерпројект у Београду. Умро је 1978у 58 години. Ја сам последњи из породице који је жив. Рођен у Београду 10 јануара 1960. Био сам адвокат до 2015. Нисам се женио и немам потомака. По неким информацијама носили смо презиме Цветковић, и живели у Јагодини, а пореклом са Космета, одакле смо отишли због покушаја крађе жене од арнаута…

 5. Јоксим

  Радивоје, предлажем да урадите ДНК тест порекла.

 6. Radenkovic

  Ima nas u selu Vlakca kod Kragujevca !

 7. Miljan Radenković

  Radenkovići iz sl. Rajetice na planini Rogozni opstina Novi Pazar slavimo Arandjelovdan poznato mi je da smo tu nekih 200 godina a ne znam odakle smo došli samo smo jedna porodica