Порекло презимена Раденковић

7. март 2012.

коментара: 41

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (41)

Одговорите

41 коментара

  1. Dragan Radenkovic

    Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana.

  2. Dragan Radenkovic

    Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana. Pozdrav svim Radenkovicima.

  3. Предраг Раденковић

    Ја сам од Раденковића из села Сирча, недалеко од поменутог Ушћа. Такође славимо Светог Јована. По казивању мог деде, порекло водимо из Црне Горе, не знам тачно одакле. На ове просторе се досељавамо након Првог српског устанка. Поздрав и свако добро.

  4. Radivoje Radenković

    Деда је био лекар који је завршио медицину у Бечу, и радио као лекар у Смедереву и Јагодини, касније у Београду где је и умро и сахрањен на Новом гробљу. Слава јњ св. Јован. Отац електроинжењер, који је у време Броза, са неколико пријатеља основао пројектни биро Инжињерпројект у Београду. Умро је 1978у 58 години. Ја сам последњи из породице који је жив. Рођен у Београду 10 јануара 1960. Био сам адвокат до 2015. Нисам се женио и немам потомака. По неким информацијама носили смо презиме Цветковић, и живели у Јагодини, а пореклом са Космета, одакле смо отишли због покушаја крађе жене од арнаута…

  5. Јоксим

    Радивоје, предлажем да урадите ДНК тест порекла.

  6. Radenkovic

    Ima nas u selu Vlakca kod Kragujevca !

  7. Miljan Radenković

    Radenkovići iz sl. Rajetice na planini Rogozni opstina Novi Pazar slavimo Arandjelovdan poznato mi je da smo tu nekih 200 godina a ne znam odakle smo došli samo smo jedna porodica

  8. Nemanja

    Moj otac Rade rodjen u Nišu,njegov otac,tj moj deda Milivoje Radenkovic rodjen u Medvedji,drugi deo familije s dedine strane su rodjeni i zive u okolini Novog Sada ali ne znam za dalje odakle su dosli.Slavimo Sv.Arhangela,verujem da su dosli is Crne Gore i naselili se u Vojvodinu i na jug Srbije posle drugog svetskog rata,ali pre toga ne znam nista.

  9. Nenad Radenković

    ja sam Nenad Radenković iz Srem.Mitrovice,slavimo Djurdjevdan,poreklo sa Kosova odakle idu u Petrovac na Mlavi,a moja linija je otišla u Kovin.

  10. Zorica Radenkovic udato Čikarić

    Moje devojacko prezime je Radenkovic…..rodjena sam 1970. u selu Ćelije,opstina Krusevac…..moji slave Sv.Nikolu i 22-og maja i 19-og decembra….1974-e se zbog akomulacionog jezera selimo neki u Stalac a neki u Lucinu,opstina Ćićevac…..volela bih da znam vise o svojim precima i odakle vode poreklo…..unapred hvala…😊