Порекло презимена Раденковић

7. март 2012.

коментара: 41

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (41)

Одговорите

41 коментара

  1. Veljko Radenković

    Ja sam Veljko Radenković , živim u selu Kriva Reka podno Kopaonika . Deda mi se zvao Radenko , Pradeda Ratko , čukun deda Jovan…Slavimo Aranđelovdan.

    • Урош Раденковић

      Поздрав, ја сам Урош Раденковић. Пореклом сам из Горњих Левића, изнад Брзећа – Општина Брус, прадеда ми се звао Радослав Раденковић, надимак му је био ”Лала”, деда ми је био Вукосав Раденковић звани ”Бритва”, покојни отац Гордан. Крсна слава је Свети Аранђео.

  2. Nikolina Radenković

    Ja sam Nikolina Radenković iz Novog Pazara. Zajedno sa tatom sam došla na ideju da napišemo rodoslov naše porodice pa me zanimaju rodjaci. Naime, naše prezime poreklo vodi od pretka Radenka koji je sa dvojicom braće Fićom i Damljanom živeo u zaseoku Šljivnje nadomak Novog Pazara,na obroncima planine Rogozna. Damljan i Fićo su zadržali svoje prezime Ilić, a Radenko je uzeo prezime Radenković. Fićo je odselio negde kod Kopaonika, a Damljan je sa Radenkom ostao da zivi u Sljivnju. Njih trojica imali su i dve sestre, Janu i Maksijanu. Slavimo Svetog Ignjatija Bogonosca. Relativno smo mlado pleme a stariji koji bi mogli nešto više da nam kažu nisu više živi, ako neko zna nešto više volela bih da znam.

  3. Андрија Раденковић

    Ја сам Андрија Раденковић од 60 тих година смо насељени у Прокупљу, пре тога смо живели у Средњем Статовцу надомак Прокупља на обронцима Радан планине, деда је Милоје, прадеда Радован,чукундеда Младен. Имамо фамилију у Инђији и крсна слава нам је Митровдан.
    Поздрав за све Раденковиће широм света

  4. Zoran

    Moji su iz Timočke krajine , selo Ilino ispod planine Rtanj.
    Pradeda mi se zvao MILIJA, prababa Pavlija, deda Dobrosav i baba Sevdija. Slavimo slavu Sveti Nikola.