Кочовић

7. марта 2012.

коментара: 7

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Pošćenski kraj u Drobnjacima iz grupe Omakalovića (plemena Novljana), Drobnjaci su dakle Stara Hercegovina(nalazila sam i da su koreni Gacko Republika Srpska), Bijelo Polje; Žinča (Pljevlja), došli iz Pive; , Srbija ogranak Nikolića iz Vasojevića; Nikšić; Donja Klezna (Ulcinj)
  Kočovića danas ima u Bosni, na Palama, U Crnoj Gori(Bijelo Polje), zatim Goševu.
  Gornjem Milanovcu, Kraljevu. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila.

 2. Petar Kocovic

  Moji vode poreklo iz Ohridskog kraja, selo Vevcani. U rodoslovu kojisam radio i objavio na Internetu, dosao sam do oko 700 svojih predaka i potomaka, kao i svih horizontalnih i vertikalnih ukrstanja.

  https://www.genealogy.com/ftm/k/o/c/Petar-V-Kocovic/WEBSITE-0001/UHP-0002.html

 3. Dragan Kočović

  Svi Kočovići vode poreklo iz sela Bare kod Sjenice.
  U 17- om veku naseljeno je jedno selo nedaleko od Gornjeg Milanovca. Selo se zove Gornja Vrbava. Ispitivajući svoje poreklo moji stričevi su došli do podatka da Kočovići potiču iz navenog sela Bare.
  Pozdrav

 4. Ana

  Moj otac je meni ispričao da potičemo iz sela Vrbave, sad procitah i za selo Bare. Zanima me kako je nastalo ovo prezime, da li znate i ko je prvi koji ga je nosio?

 5. Unknown source

  Na srpskom DNK projektu pojavio se izvesni Kocovic iz sela Gosevo,opstina Sjenica.Obzirom da je on I-1 haplogrupa,tj rod Drobnjaka onda je Aleksandrin komentar najrelevantniji.