Kočović

7. mart 2012.

komentara: 14

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (14)

Odgovorite

14 komentara

  1. Pošćenski kraj u Drobnjacima iz grupe Omakalovića (plemena Novljana), Drobnjaci su dakle Stara Hercegovina(nalazila sam i da su koreni Gacko Republika Srpska), Bijelo Polje; Žinča (Pljevlja), došli iz Pive; , Srbija ogranak Nikolića iz Vasojevića; Nikšić; Donja Klezna (Ulcinj)
    Kočovića danas ima u Bosni, na Palama, U Crnoj Gori(Bijelo Polje), zatim Goševu.
    Gornjem Milanovcu, Kraljevu. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila.

    • Nikola Kočović

      Pozdrav Aleksandra, da li imaš podatke o svojim precima? Ukoliko imaš pogledaj naš sajt

      https://prezimekocovic.weebly.com/

      možda možeš pronaći svoje pretke na sajtu.

      Ukoliko su tvoji poreklom iz Drobnjaka, a kasnije se odselili ka Kolašinu i posle ka Goševu (Sjenica) moguće da imaš rodbinske veze sa našim Kočovićima. Pozdrav! 🙂

  2. Petar Kocovic

    Moji vode poreklo iz Ohridskog kraja, selo Vevcani. U rodoslovu kojisam radio i objavio na Internetu, dosao sam do oko 700 svojih predaka i potomaka, kao i svih horizontalnih i vertikalnih ukrstanja.

    https://www.genealogy.com/ftm/k/o/c/Petar-V-Kocovic/WEBSITE-0001/UHP-0002.html

  3. Dragan Kočović

    Svi Kočovići vode poreklo iz sela Bare kod Sjenice.
    U 17- om veku naseljeno je jedno selo nedaleko od Gornjeg Milanovca. Selo se zove Gornja Vrbava. Ispitivajući svoje poreklo moji stričevi su došli do podatka da Kočovići potiču iz navenog sela Bare.
    Pozdrav

    • Aleksandar Kocovic

      Nema smisla da dajes dezinformacije u javnost to su besmislice sta pises nemoj da genarlizujes pricaj za tvoj iskljucivo slucaj moji su tacno se zna Barani a dosli odatle iz Pipera pa se vremenom delili neki otisli u Ulcinj neki ostali u Baru neki u Dalmaciju neki u Kraljevo tako da drz se svoje kuce pozdrav.

      • Nikola Kočović

        Pozdrav Aleksandre, i moji Kočovići su poreklom iz Pipera, kasnije su se odselili za Srbiju, da li imaš možda nešto više informacija o tvojim rođacima koji su otišli za Kraljevo? Ili možda neke informacije o Kočovićima koji su ostali u Baru?
        Možeš mi pisati na mail adresi: [email protected]

        Pozdrav!

      • Nikola Kočović

        Pozdrav Aleksandre, pročitao sam tvoj komentar i mogu se složiti da nisu svi Kočovići istog porekla, istraživajući svoje naišao sam na dosta Kočovića koji su iz različitih krajeva poreklom i koji nemaju krvne veze već. Moji su takođe poreklom iz Pipera, da li možemo da razmenimo informacije? Možeš mi pisati na mail: [email protected]

        Veliki pozdrav za tebe!

  4. Ana

    Moj otac je meni ispričao da potičemo iz sela Vrbave, sad procitah i za selo Bare. Zanima me kako je nastalo ovo prezime, da li znate i ko je prvi koji ga je nosio?

    • Milan Kočović

      Kočovići potiču na granici sa Crnom Gorom, dakle selo bare, selo Goševo, Crvsko, i planina Giljeva, kasnije su se proširili dosta po Kragujevcu, ja sam iz Kg, pozz!

    • Milan Kočović

      I da prvi Kočović se zvao Arsenije

    • Rade Kočović

      Tačno je da su Kočovići starinom od Drobnjaka.Selo Gornja Vrbava,koje danas broji jednu kuću Kočovića je samo bilo poslednja stanica u toku selidbe iz Sjeničkog kraja.Svi Kočovići su iz Goševa,opština Sjenica.Neko je pominjao Arsenija,jeste on je najdalji predak u rodoslovu,čak osmo koleno od mene.

    • Milan Kočović

      prvi je Arsenije Kočović, takođe Dišo Kočović je jedan od najstarijih.

  5. Unknown source

    Na srpskom DNK projektu pojavio se izvesni Kocovic iz sela Gosevo,opstina Sjenica.Obzirom da je on I-1 haplogrupa,tj rod Drobnjaka onda je Aleksandrin komentar najrelevantniji.

  6. Nikola Kočović

    Poštovani rođaci i sve koje zanima poreklo jedne grupe Kočovića možete pogledati na sajtu: https://prezimekocovic.weebly.com/

    Veliki pozdrav svim Kočovićima!

    Kočović Nikola