Кочовић

7. март 2012.

коментара: 14

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (14)

Одговорите

14 коментара

  1. Pošćenski kraj u Drobnjacima iz grupe Omakalovića (plemena Novljana), Drobnjaci su dakle Stara Hercegovina(nalazila sam i da su koreni Gacko Republika Srpska), Bijelo Polje; Žinča (Pljevlja), došli iz Pive; , Srbija ogranak Nikolića iz Vasojevića; Nikšić; Donja Klezna (Ulcinj)
    Kočovića danas ima u Bosni, na Palama, U Crnoj Gori(Bijelo Polje), zatim Goševu.
    Gornjem Milanovcu, Kraljevu. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila.

    • Никола Кочовић

      Поздрав Александра, да ли имаш податке о својим прецима? Уколико имаш погледај наш сајт

      https://prezimekocovic.weebly.com/

      можда можеш пронаћи своје претке на сајту.

      Уколико су твоји пореклом из Дробњака, а касније се одселили ка Колашину и после ка Гошеву (Сјеница) могуће да имаш родбинске везе са нашим Кочовићима. Поздрав! 🙂

  2. Petar Kocovic

    Moji vode poreklo iz Ohridskog kraja, selo Vevcani. U rodoslovu kojisam radio i objavio na Internetu, dosao sam do oko 700 svojih predaka i potomaka, kao i svih horizontalnih i vertikalnih ukrstanja.

    https://www.genealogy.com/ftm/k/o/c/Petar-V-Kocovic/WEBSITE-0001/UHP-0002.html

  3. Dragan Kočović

    Svi Kočovići vode poreklo iz sela Bare kod Sjenice.
    U 17- om veku naseljeno je jedno selo nedaleko od Gornjeg Milanovca. Selo se zove Gornja Vrbava. Ispitivajući svoje poreklo moji stričevi su došli do podatka da Kočovići potiču iz navenog sela Bare.
    Pozdrav

    • Aleksandar Kocovic

      Nema smisla da dajes dezinformacije u javnost to su besmislice sta pises nemoj da genarlizujes pricaj za tvoj iskljucivo slucaj moji su tacno se zna Barani a dosli odatle iz Pipera pa se vremenom delili neki otisli u Ulcinj neki ostali u Baru neki u Dalmaciju neki u Kraljevo tako da drz se svoje kuce pozdrav.

      • Никола Кочовић

        Pozdrav Aleksandre, i moji Kočovići su poreklom iz Pipera, kasnije su se odselili za Srbiju, da li imaš možda nešto više informacija o tvojim rođacima koji su otišli za Kraljevo? Ili možda neke informacije o Kočovićima koji su ostali u Baru?
        Možeš mi pisati na mail adresi: [email protected]

        Pozdrav!

      • Никола Кочовић

        Pozdrav Aleksandre, pročitao sam tvoj komentar i mogu se složiti da nisu svi Kočovići istog porekla, istraživajući svoje naišao sam na dosta Kočovića koji su iz različitih krajeva poreklom i koji nemaju krvne veze već. Moji su takođe poreklom iz Pipera, da li možemo da razmenimo informacije? Možeš mi pisati na mail: [email protected]

        Veliki pozdrav za tebe!

  4. Ana

    Moj otac je meni ispričao da potičemo iz sela Vrbave, sad procitah i za selo Bare. Zanima me kako je nastalo ovo prezime, da li znate i ko je prvi koji ga je nosio?

  5. Unknown source

    Na srpskom DNK projektu pojavio se izvesni Kocovic iz sela Gosevo,opstina Sjenica.Obzirom da je on I-1 haplogrupa,tj rod Drobnjaka onda je Aleksandrin komentar najrelevantniji.

  6. Никола Кочовић

    Poštovani rođaci i sve koje zanima poreklo jedne grupe Kočovića možete pogledati na sajtu: https://prezimekocovic.weebly.com/

    Veliki pozdrav svim Kočovićima!

    Кочовић Никола