Порекло презимена Пауновић

1. март 2012.

коментара: 107

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПАУНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Пауновић

Хаплогрупа: R1a род А

Порекло: Сврљиг, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Пауновић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Топлица, р.Ивањица, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (107)

Одговорите

107 коментара

  1. VESNA

    MOJA PORODICA PAUNOVIC POTICE IZ SELA MANASTIRICA KOD KLADOVA KRSNA SLAVA IM JE SVETI NIKOLA,

  2. Stefan

    Mogu li dobiti neku informaciju o porodici Paunovic, iz Becevice kod Kragujevca, slavimo Svetog Luku.

    • Dragan Janjic Paunovic

      Ime mi je Dragan Janjic 1986
      Poreklom iz selo Oslare Bujanovac jug Srbije. Mi slavimo svetog Luku.

      Otac mi je Dobrivoje Janjic 1955
      Deda Stojan Janjic 1938
      Paradeda Dusan Paunovic 1905
      Paraparadeda Janja Paunovic
      Od Janju Otac bio neki Paun

      Prica se da smo došli iz kosovo Polje a daleka starina crna gora. Ali to nije 100% sigurno

    • MIRJANA

      Poreklo moje porodice Paunovic je iz Becevice kod Kragujevca,slavimo sv. Luku.Mozete mi se javiti,posedujem porodicno stablo tako da znam dosta cinjenica o poreklu porodice.

  3. Perica Paunovic

    Moji zive u Bumbarevom brdu,opstina Knic,Kragujevac ! Krajem 80 tih i pocetkom 90tih smo bili dve godine uzastopce na skupu plemena u Velikoj a trece je skup odrzan kod nas u Bum brdu,slavimo Arandjelovdan ! Predivno druzenje koje se nikako ne zaboravlja ! Mnogo mi je zao sto nije nastavljeno,bilo je Paunovica sa svih strana Juge…kazu da smo dosli iz okoline Sjenice kad je Karadjordje ,,naseljavao,, Sumadiju ,voleo bih da znam koje je to mesto a da ga nekad i obidjem… rodjaci javite se !!!

    • Marko Paunovic

      Perice, tvoji su, kao i moji, porijeklom iz sela Radeća, pleme Piperi, nedaleko od Podgorice. Mi smo, koliko ja znam, jedini Paunovici koji slave Arandjelovdan.
      Danas nema Paunovica u Pipere, a moj predak, Šogo Lazarev, koji je bio perjanik kralja Nikole, dobio je u Zetu zemlju od kralja i preselio se sa familijom tamo.

      Napiši svoj rodoslov, pretpostavljam da imamo zajedničke pretke.

      Pozdrav rodjače … 🙂

  4. Paunović

    Nosim prezime po majci, poreklom iz zapadne Slavonije, malo selo Subocka, kod Lipik-a Hrvatska. Moja majka Jevrosima i njen brat Miodrag, njihov otac Marko, njegov otac Pantelija, slava Đurđevdan, po pričama posle prvog svetskog rata dosli na te prostore, nekad se zvalo Paunovića brdo, imućna porodica, da li neko zna mozda nesto više?

  5. Милорад Богдановић

    Пауновићи у селу Суботска били су и прије Првог свјетског рата. Спомињу се у Шематизму епархије пакрачке за 1898. годину, чија је крсна слава Ђурђевдан.Тада је у Суботској живјело тачно 600 душа. Презиме Пауновић тада је још спомињу и мјестима:
    1.Борова, Сухопоље код Вировитице, славе Часне Вериге
    2.Нова Градишка, Аранђеловдан
    3.Клокочевик, Брод н.с, Алимпије
    4.Бршљаница код Гарешнице и Сјеверни код Бјеловара, Јовањдан
    5.Бјеловару и Нарта код Бјеловара, славе Никољдан

    Пауновићи као слављеници Ђурђевдана спомињу се 1882 године у Тешњу

    Пауновића брдо добро сам запамтио у новембру и децембру 1991 године, упознавши добре људе. Нажалост, послије тога овдје више добра никоме није било, а колико чујем мало кога тамо и има.

  6. Pavle Paunovic

    Nosim majcino prezime Paunovic.( Nikada je nisam upoznao…Zivot je cudo)
    Znam samo da je mesto, gde je zivela nekada…. Rafuna( Opstina Lebane). Interesuje me…ako neko zna nesto o Paunovicima iz ovog mesta.
    Hvala..

  7. Miroslav B Mladenovic Mirac

    Rade Brakočević
    24. октобра 2014. у 23:40
    Ево и неких појединости. Познати полички јунаци са Бабина, из 19.вијека су: Радоје Ђукић, Арсеније Вукићевић, Никола Ђуришић и Радоје Плавшић – Ђуришић четобаша… Радоје је погинуо од засједе турског јунака Оџе Гушмира негдје 1885г. У сукобу Плавшић је убио неколико Турака, па кад је покушао да избјегне оклизао се и пао, те је зубима отсјекао прсте на руци противнику. Глава му је одсјечена и ношена као трофеј од мјеста до мјеста по тзв. Санџаку. Елза, прије ће бити да су се ваши преци преселили са Полице у другој половини, односно крајем 19.вијека. Лијепи поздрави.

    Одговори

    Nebojša Paunović
    5. октобра 2016. у 11:07
    Poštovani g. Rade, molio bih za vaš kontak telefon i e-mail. Interesuje me vaša knjiga kao i to da li u knjizi imate nešto o Radevićima iz Šekulara koji su odselili u selo Ljevoša (kod Peći i tamo se zadržali vrlo kratko) a potom u selo Petrilje (Medvedja) kada su promenili prezime u Paunoviće. Veliki poydrav. Nebojša Paunović – Kruševac 065-37000-11

  8. Miroslav B Mladenovic Mirac

    Miroslav B Mladenovic Mirac
    19. фебруара 2017. у 13:11
    Занимљив је род ПАУНОВИЋ за кога сам утврдио у записима да је од рода ВУКА ПРАШЧЕВИЋА(Црна Гора) и да су у роду са ДИМИТРИЈЕВИЋИМА. Пауновићи(махала Габровик-с.Свође, Власотинце) а исти и Димитријевићи и Милојевићи из с. Свођа(Власотинце су у истом роду. Милојевића има и у село Козило.
    Пауновићи су досељени из Мезграје(Лужница, општина Власотинце) у с. Свође, а нашао сам историски податак учесника у Првом светском рату са одликовањем једног пауновића чији је отац се звао ДИМИТРИЈЕ(с. Стрелац-Лужница, општина Бабушница).
    Занимљиво да је један од ПАУНОВИЋА(према казивању потомака) се призетио из села Грнчар(Лужница, општина Власотинце-ја сам у предходним записима писао да се призетио из с. Свође). Занимљиво је да сам забележио да је тај род ПАУНОВИЋ у сродству са ПАУНОВИЋИМА(један Благоје пауновић био фудбалер ФК „Партизана“ ) су у сродству.
    Сада је занимљиво ко је ко од овим ПАУНОВИЋА које сам ја записивао из тог рода и ових овде ПАУНОВИЋА коза које сам прочитао у коментарима.
    Мирослав Б Младеновић Мирац. етнолог и етнограф Власотинце

    • Nenad Paunovic

      Blagoje Paunovic,moj stric,bivsi fudbaler Partizana i reprezentativac Jugoslavije koga spominjete prema knjizi dr. Milivoja Prascevica: “Bratstvo Prascevica u plemenu i vremenu”, vodi poreklo iz Crne Gore, bratstvo Prascevica,pleme Bjelopavlica iz okoline Danilovgrada. Odatle su se dalje selili u juznu Srbiju, Medvedja i okolna sela (Retkocer iz koga je moj otac i druga..).

  9. Daniel Paunovic

    Veliki pozdrav,

    Ima Paunovica i u opstini Prokuplje, tacnije Novo selo i Berilje.

    • Paunović

      Zdravo Daniele. Ja sam Paunović i vodim poreklo iz sela Berilje opstina Prokuplje. Slavimo Arandjelovdan 21 Novembar. Ovo je yto ja znam,

      Kurdjel Valjda se zvao Paun
      Navrdeda Valjda se zvao Mita
      Cukundeda Kostadin
      Pradeda Milivoje rodjen1886
      Deda Stojan rodjen 1924
      Otac Dušan rodjen 1944

      Po prici mog oca, Paun je ubio nekog Turchina i jedan sin koji se valjda zvao Mita je dosao u Berilje a drugi sin u Novo Selo. Moj otac misli da je Paun dosao iz Crne Trave.

      Pozdrav svim Paunovicima i ako neko ima nekih saznanja bilo bi super do kbjavi. Hvala!

  10. Мирослав Пуновић

    Поштовани Miroslav B Mladenovic Mirac, мој отац Милутин је из села Свође код Власотинца а деда ми се звао Михајло Пуновић, по чијем имену сам дао име свом средњем сину. У Власотинцу имам и брата од стрица Тихомира – Тику. Живим у Трстенику са породицом и има нас још у овом крају. Доселили су се другом половином прошлог века у Трстеник а у вези посла јер тада је ” Прва петолетка ” тражила раднике свих профила . Пре тога су, мој отац Милутин и његов рођени ( покојни ) брат Живојин боравили неко време у Чачку.