Порекло презимена Пауновић

1. март 2012.

коментара: 108

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПАУНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Пауновић

Хаплогрупа: R1a род А

Порекло: Сврљиг, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Пауновић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Топлица, р.Ивањица, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (108)

Одговорите

108 коментара

  1. ivan

    Postovani,
    interesuje me poreklo prezimena Paunovic koji su ziveli u selu Dren u blizini Lazarevca. Slavimo slavu Sv. Jovan. Koliko sam upoznat u selu Dren trenutno nema Paunovica. Neki su u Beogradu, Lazarevcu…I sto je isto interesantno receno mi je da nismo u srodstvu sa Paunovicima iz susednih sela oko Lazarevca (Zeoke, Petka, Sopic…) Hvala unapred

  2. Zeljko

    Ima nas Paunovica i u Vojvodini u Indjiji i selu Maradik. Slavimo Svetog Stefana

  3. Jelena Paunovic

    Prezimenjaci, dobar vam dan,svima,

    Imam jednu veliku molbu. Naime, vodim poreklo od Paunovica rodjenih na području danasnje Rumunije ( selo Belobreska, opstina Požeženo ). Ima li neko informaciju, bilo kakvu, ma kako malu, odakle su ti Paunovici i kako su se obreli tamo ? Udajom sam zadržala svoje prezime, koje obožavam !!!

    S postovanjem,
    Jelena- Lenka Paunovic

  4. Jelena Paunovic

    Zaboravih da spomenem, slavimo Svetog Nikolu

    • NENAD Erić, Ježevica kod Čačka

      PAUNOVIĆI “nikoljdanci” iselili se “čoporativno”-grupno (do 70 domova-kuća, ne znam razlog) iz Brezne (Ivanjica) u selo Balugu (Čačak), ima ih i u mojim rodnim Mrčajevcima; poreklom su iz Donjih Vasojevića, najvećeg srpskog plemena iz Brda iznad stare Crne Gore (Cetinje-Lovćen-Čevo, bez izlaza na Sinje More) kojoj su se priključili najkasnije od svih plemena. Samardžići, Stanići, Ojdanići, Bradići, Krivokuće, Stambolići, Grbići, Bojovići, Vikićevići, Avramovići, Danilovići, itd. … (pozdrav, Nenad ERIĆ, Ježevica)

    • Vesna Paunovic Najdovski

      Poštovanje Jelena,
      Poreklo mog dede je Vlaški dol kod Požarevca…To selo se nekad zvalo Tomislavac. Mi slavimo isto Svetog Nikolu. A znam takodje da smo vlasi po nekom opredeljenju…Mislim da nismo svi u rodu istog prezimena, najsigurnije je po slavi ljudi pronalaze i iz bliznjeg područja.
      Moj deda se zvao Vojislav a otac Dušan. Mi živimo u Beogradu.
      Pozdrav draga Jelena
      Pozdrav draga Jelena

  5. Vladimir

    Pozdrav svima. Ja sam Paunović iz Žiče, Kraljevo. Moja familija je živela u brdima iznad Stolova(planina iznad žiče). Deda mi je pričao da nam je poreklo iz kontinentalne Crne Gore. Slavimo Sv. Jovana

  6. Milivoje

    Postovani, zanima me poreklo Paunovica iz okoline Pozarevca, koji su se pre vise od 100 godina doselili u Adrane kod Kraljeva. Slavimo Svetog Jovana.

  7. sanja paunovic

    Paunovici iz Raske,Slava Sveti Nikola..Imam izvod rodjenih mog pradede iz 1850..Pise Raska i ime mesta,medjutim ne mogu da ga protumacim.Odatle je otisao za Nis,pa Beograd

  8. Andreja Paunović

    Paunović sam. Po očevoj liniji poreklo je Vlaško iz sela Rašanac između Požarevca i Petrovca na Mlavi, podno Homolja. Moj deda je rođen i oženio se kao Todorović a prezime Todorović je uzeo njegov deda Života po svom dedi Todoru koji se prezivao Maćok ili Mačok (našao sam dva izgovora ovog prezimena), poreklo dakle čisto Vlaško! Moj deda je promenio prezime u Paunović po svom pradedi Paunu.

  9. Branko šoštarić

    Ima li o Paunovićima što su živeli na žumberku u hrvatskoj?