Poreklo prezimena Nešić

28. februar 2012.

komentara: 94

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (94)

Odgovorite

94 komentara

  1. Goca

    Ja sam takodje iz familije Nesic.Slavimo Djurdjic kao krsnu slavu.
    Moj pra pra pradeda je dosao iz Hercegovine.Naselio se u Jagodinu.To je sve sto znam,pradeda se zvao Vucko,a deda mi se zvao MiJodrag

    • Ness

      I moji poticu iz okoline Jagodine pa se doselili u Petrovcu na Mlavi. Isto prezime Nešić. Neznam dalje odakle poticu.

    • Milica

      Ima na 4 strani na kraj zadnji zove se čovek Mijodrag. Možda Vam nešto znači… Proverite. Volela bih da sam možda pimogla jer i ja rovarim ovde da nadjem nešto o svojim precima

  2. Karakondžula

    Crkvene knjige u arhivima pregledati – to je jedan izvor podataka. Drugi izvor mogu biti groblja, nadgrobni spomenici na groblju pa sa njih prepisivati podatke.
    Nešića ima u selu Konjuh kod Kruševca, ne znam sada da navedem knjigu.

  3. Goran Nesic

    Slava sveti Nikola 19 decembar.Grabovac kod Obrenovca .pretpostavlja se da je karamarko vasic predak

  4. Mijodrag

    Zivim u selu Bukovica kod Kraljeva i tragao sam malo o mojim korenima tojest prezumenu Nesic i posle petog kolena ne postoje tragovi ni u crkvenim knjgama kazu da tada nisu upisivana zenski naslednici kao produzetak loze a ovo sto sam sazno u crkvenim to je veoma sturo i vrti se oko okolnih sela ito je to.Krsnu slavu slavim Svetog Nikolu.

  5. Slaviša Nešić

    Slava je SVv. Pantelej, Markovac. Na žalost ne znam poreklo tačno. Otac mi govorio da je razgovarao sa nekim poznavaocem i da su navodno ti Nešići potekli od neke braće od kojih se jedan zvao Rista, a koji su potekli iz Grčke (?!).

  6. Dragana Nesic

    Nešići, starosedeoci u Kragujevcu, krsna slava Đurđic. U 19. veku nosili su ime Šišanci.

  7. Milica

    Potičem iz familije Nešić. Slavimo Sv. Djorđa 16.novembar.Deda mi se zvao Miroljub, a pradeda Hristivoje iz sela Pirkovac. Moj pradeda se sa mojom prababom doselio u Niš. Imam mnogobrojnu familiju za koju ni ne znam.
    To je sve što znam.

  8. Ognjen Nesic

    Poticem iz sela Pirkovac odakle vucem duboke korene, deda ima celo stablo nacrtano i zna ga napamet, imamo kucu koju posecujemo, selo je spalo na 15 stanovnika…

  9. Dragana Nešić

    Moja porodica je pripadala plemenu Šišanaca, u arhivu grada Kragujevca piše da su ih označavali kao Šišance Prizrence, doseljeni polovinom 19. veka, bili su stočari. Druga generacija uzima prezime Nešić, ali i zadržavaju kao nadimak i dalje Šišanac ( na spomenicima obavezno). Slavimo Đurđic. Volim prezime Nešić, ali mi se dopada i kada me oslove sa Šišanka. Pozdrav svim dragim Nešićima širom Srbije!

  10. Predrag Nesic

    Pozdrav Nesicima !!!

    Slavimo sv.ignjatije bogonosac poreklom OZREN GORA zemlja nemanjica iz republike srpske