Порекло презимена Нешић

28. фебруар 2012.

коментара: 94

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (94)

Одговорите

94 коментара

  1. Goca

    Ja sam takodje iz familije Nesic.Slavimo Djurdjic kao krsnu slavu.
    Moj pra pra pradeda je dosao iz Hercegovine.Naselio se u Jagodinu.To je sve sto znam,pradeda se zvao Vucko,a deda mi se zvao MiJodrag

  2. Караконџула

    Црквене књиге у архивима прегледати – то је један извор података. Други извор могу бити гробља, надгробни споменици на гробљу па са њих преписивати податке.
    Нешића има у селу Коњух код Крушевца, не знам сада да наведем књигу.

  3. Goran Nesic

    Slava sveti Nikola 19 decembar.Grabovac kod Obrenovca .pretpostavlja se da je karamarko vasic predak

  4. Mijodrag

    Zivim u selu Bukovica kod Kraljeva i tragao sam malo o mojim korenima tojest prezumenu Nesic i posle petog kolena ne postoje tragovi ni u crkvenim knjgama kazu da tada nisu upisivana zenski naslednici kao produzetak loze a ovo sto sam sazno u crkvenim to je veoma sturo i vrti se oko okolnih sela ito je to.Krsnu slavu slavim Svetog Nikolu.

  5. Славиша Нешић

    Слава је СВв. Пантелеј, Марковац. На жалост не знам порекло тачно. Отац ми говорио да је разговарао са неким познаваоцем и да су наводно ти Нешићи потекли од неке браће од којих се један звао Риста, а који су потекли из Грчке (?!).

  6. Dragana Nesic

    Нешићи, староседеоци у Крагујевцу, крсна слава Ђурђиц. У 19. веку носили су име Шишанци.

  7. Milica

    Potičem iz familije Nešić. Slavimo Sv. Djorđa 16.novembar.Deda mi se zvao Miroljub, a pradeda Hristivoje iz sela Pirkovac. Moj pradeda se sa mojom prababom doselio u Niš. Imam mnogobrojnu familiju za koju ni ne znam.
    To je sve što znam.

  8. Ognjen Nesic

    Poticem iz sela Pirkovac odakle vucem duboke korene, deda ima celo stablo nacrtano i zna ga napamet, imamo kucu koju posecujemo, selo je spalo na 15 stanovnika…

  9. Драгана Нешић

    Моја породица је припадала племену Шишанаца, у архиву града Крагујевца пише да су их означавали као Шишанце Призренце, досељени половином 19. века, били су сточари. Друга генерација узима презиме Нешић, али и задржавају као надимак и даље Шишанац ( на споменицима обавезно). Славимо Ђурђиц. Волим презиме Нешић, али ми се допада и када ме ослове са Шишанка. Поздрав свим драгим Нешићима широм Србије!

  10. Predrag Nesic

    Pozdrav Nesicima !!!

    Slavimo sv.ignjatije bogonosac poreklom OZREN GORA zemlja nemanjica iz republike srpske