Објављена књига “Свети Недељко Раковички из Дрвара код Вучитрна”

2. април 2024.

коментара: 0

У издању Културно-просветне заједнице и у оквиру Библиотеке “Хронике села – Посебна издања”, бр. 164/2023, изашла је нова књига аутора Бранка Р. Радеча “Свети Недељко Раковички из Дрвара код Вучитрна”.

Као аутор неколико монографија из свог завичаја, Дрвара и других подчичавичких села код Вучитрна на Косову и Метохији, аутор ову књигу посвећује св. Недељку Стреличићу (старо презиме Стрелица).  Монографија „Свети Недељко Раковички из Дрвара код Вучитрна“ је резлутат његовог вишемесечног истраживања и прикупљања грађе. Главни подстицај је што аутор, и сва његова ужа родбина потиче из истог села – Дрваре. Након ратне 1999. године сви су Срби морали да се иселе из овог краја.

Данас је Недељко Стреличић канонизован као Св. Недељко Раковички и уписан у „Светачник“ Српске православне цркве. Био је пример храбрости и истрајности у одбрани и очувању личних уверења и вредности, без обзира на околности у време свог живота. Његова световност, подсећа нас да и у најтежим тренуцима живота, вера може бити светионик наде и духовности.

Из уводне речи аутора

Књига се може преузети у дигиталном облику путем следећег линка, док је исту у папирном облику могуће поручити путем имејл адресе [email protected].

Avatar photo

Аутор чланка:
Порекло

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.