Порекло презимена Милићевић

24. фебруар 2012.

коментара: 62

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИЋЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милићевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Рача Крагујевачка, Србија

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

Милићевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Мали Бошњак, Коцељева, Србија

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

Милићевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Херцеговина

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (62)

Одговорите

62 коментара

  1. Фамилије-презимена Милићевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Белошевац
    -Горње Јарушице
    -Прњавор (Јовањци)
    -Прњавор (Петковчани)
    -Баточина Село
    -Цветојевац

  2. milićevićeva

    Moji Milićeviči su iz sela Brezovice kod Poćute,Valjevo.Krsna slava je Miholjdan.Mada u Brezovicama postoje dve porodice Milićevića koje nisu u krvnom srodstvu.

  3. Aleksandar Milicevic

    Ja sam od Milicevica iz okoline Visegrada (selo Kragujevac), i krsna slava nam je Đurđevdan, poreklom smo od Kovačevića iz okoline Nikšića.

  4. lida

    Ja sam milicevia udata Sosica . Moji korijeni vuku iz Bistrice kod Bijelog Polja . Meni je djed pricao da su oni od rovcana predaci.Krsna sl Sv Luka 31 oktobra .

  5. Младен Милићевић

    Поздрав свима…
    Ми Милићевићи из села Костајница код Добоја славимо 29.01. – Часне вериге. По истраживањима и у разговору са осталим људима, дошао сам до сазнања да су моји преци дошли из Источне Херцеговине, тачније дошла су три брата и један се настанио на Требави код Добоја, један на Озрену код Добоја. Мој предак се настанио у наведеном селу у засеоку Радићи (засеок је добио име по њему, он се звао Радо) у коме су живјели Милићевићи. Милићевићи на Озрену (село Какмуж) славе Св. оца Николу-Никољдан.
    Ја сам истражио своје породично стабло од 1885. године до данас.

  6. Ranko Milicevic

    Moj deda Radonja Milicevic se tamo neke 1926. se iz Biseva, okolina Rozaja, Crna Gora zajedno sa bratom Sekulom, preselio u Pec, a kasnije iz Peci otac se prebacio u Kraljevo. Svi Milicevici iz Biseva slave Mratin dan, sv Stefana Decanskog. Po prici, moja linija Milicevica vodi poreklo iz istocne Hercegovine

    • Dunja

      Meni je pradeda Sekula Milićević, a deda mi je Dušan Milićević. Sekulina zena se zvala Milunka, moj deda ima jos jednog brata Vuka i sestru Zorku, a jedan brat mu je umro kada je bio mali (3 godine).Bas mi je drago sto sam pročitala vaš komentar, a i istu slavu slavimo.

      • Ranko

        Dunja, mi smo familija. Dušan, tvoj deda je mojem ocu, brat od strica. Pamtim tvojeg dedu Sekulu, bio je jako visok i snažan. Pravi div. Ti mora da si Dušicina ćerka

        • Дуња Милићевић

          Е па сада знам на кога сам висока. Нисам Душицина, ја сам Горанова ћерка. Драго ми је што сте ми одговорили на коментар. Поздрав рођаче!

    • Stevan

      Mi SMO jedna porodica od Milicevica iz Biseva(tako je receno o ostalima NE znamo pa ni zasto slavimo Djurdjic),cuku deda Andjelko ostavio je sina jedinca u okolini Kraljeva gde Poginuvsi u Mojkovackoj bitci.
      Ostalo SE NE zna pa ako neko zna neka Javi
      Hvala

    • Nedeljko vulićević

      Moji preci surodom izByiševa kod Rožaja.doselili sise u Leposavić.slava je sv. mesta.predhodno prezime je bilo Savić, u Leposavić su se doselili oko 1900. Te godine o promenili prezime sada smo Vulićević po mom Ćulum dedi Vučić Savić. Po predanju smo u srodstvu sa Milićević ima a i slava je ista.imena daljih predaka od Ćulum dede neznano,pa bi te molio Ranko da mi daš neki podatak u vezi toga ako znaš.ili bilo ko da zna nešto o poreklu mojih predaka Savića iz Biševa kod Rožaja da mi pošalje. DNK test I2a. Unapred zahvalan zahvalan Nedeljko Vulićević.

  7. Михаило Милићевић

    Ја сам такође Милићевић, моја фамилија и ја живимо у Винчи покрај Београда између 150 и 200 година. Морам напоменути да имамо два презимена Милићевић и Коцић (то ћу после објаснити). Наводно је наш предак Милић побегао са породицом из околине Ниша у околину Београда. Скоро сам чуо да је можда прво живео и у Црној Гори или Херцеговини, па онда пребегао до Ниша, па тек онда до Београда. Крсна слава нам је Аранђеловдан, али, не знам да ли је крсну славу Милић преузео од домаћина чијом се ћерком оженио он или његов син имена Коста, одакле потиче друго презиме наше фамилије – Коцић или је то била крсна слава нашег претка Милића одувек.

    Ако неко нешто може више да ми каже, или да ме упути барем на неке изворе, био бих изузетно захвалан.

    Срдачан поздрав

    • Поштовање Михаило,
      Посетите сајт http://www.milicevic.rs/tng, морате се регистровати, и тамо можда пронађете ваше, или ми пошаљите ваш маил на мојеиме@mojeprezime.rs са мало више података о вашима па ћу вам се јавити.

      Инаће на сајту братства нећете ништа скоро пронаћи, јер њих то и не интересује. Њих интересују неке друге ствари.

  8. rajko milicevic

    Posjetite sajt ,http://www.bratstvomilicevica.rs/index.php/sr/

    Tamo cete naci dosta podataka o milicevicima
    Bratstvo Milicevic se sastaje svake pete godine,bratstvenici iz cijelog svijeta se upoznaju.

  9. Михаило Милићевић

    Хвала на савету господине Рајко, већ сам претражио сајт Милићевића, и на жалост нисам ништа нашао што би могло да повеже нас и њих. Хвала пуно, ако неко којим случајем нешто начује био бих захвалан да то подели са нама.

    Поздраав

  10. Sasa Milicevic

    Ja sam jedan od Milicevica i samo znam da je deda Radojica ziveo u selu Binici-Gradac opstina Raska gde mi je i otac rodjen a krsna slava nam je Djurdjic 16.11. i ja je slavim u Nemackoj a otac i majka su se doselili u Kraljevo 1965 god. Sto se tice znam samo da nas ima u Raski sto su rodjaci a dalje ne.