Poreklo prezimena Milićević

24. februar 2012.

komentara: 63

[toggle title=”TESTIRANI MILIĆEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milićević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Rača Kragujevačka, Srbija

Krsna slava: Jovanjdan

Kontakt:
_________________________

Milićević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Mali Bošnjak, Koceljeva, Srbija

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

Milićević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Hercegovina

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:

Komentari (63)

Odgovorite

63 komentara

  1. Familije-prezimena Milićević, po mestima prebivališta. Prema knjizi Todora Radivojevića „Lepenica“.

    -Beloševac
    -Gornje Jarušice
    -Prnjavor (Jovanjci)
    -Prnjavor (Petkovčani)
    -Batočina Selo
    -Cvetojevac

  2. milićevićeva

    Moji Milićeviči su iz sela Brezovice kod Poćute,Valjevo.Krsna slava je Miholjdan.Mada u Brezovicama postoje dve porodice Milićevića koje nisu u krvnom srodstvu.

  3. Aleksandar Milicevic

    Ja sam od Milicevica iz okoline Visegrada (selo Kragujevac), i krsna slava nam je Đurđevdan, poreklom smo od Kovačevića iz okoline Nikšića.

  4. lida

    Ja sam milicevia udata Sosica . Moji korijeni vuku iz Bistrice kod Bijelog Polja . Meni je djed pricao da su oni od rovcana predaci.Krsna sl Sv Luka 31 oktobra .

  5. Mladen Milićević

    Pozdrav svima…
    Mi Milićevići iz sela Kostajnica kod Doboja slavimo 29.01. – Časne verige. Po istraživanjima i u razgovoru sa ostalim ljudima, došao sam do saznanja da su moji preci došli iz Istočne Hercegovine, tačnije došla su tri brata i jedan se nastanio na Trebavi kod Doboja, jedan na Ozrenu kod Doboja. Moj predak se nastanio u navedenom selu u zaseoku Radići (zaseok je dobio ime po njemu, on se zvao Rado) u kome su živjeli Milićevići. Milićevići na Ozrenu (selo Kakmuž) slave Sv. oca Nikolu-Nikoljdan.
    Ja sam istražio svoje porodično stablo od 1885. godine do danas.

  6. Ranko Milicevic

    Moj deda Radonja Milicevic se tamo neke 1926. se iz Biseva, okolina Rozaja, Crna Gora zajedno sa bratom Sekulom, preselio u Pec, a kasnije iz Peci otac se prebacio u Kraljevo. Svi Milicevici iz Biseva slave Mratin dan, sv Stefana Decanskog. Po prici, moja linija Milicevica vodi poreklo iz istocne Hercegovine

    • Dunja

      Meni je pradeda Sekula Milićević, a deda mi je Dušan Milićević. Sekulina zena se zvala Milunka, moj deda ima jos jednog brata Vuka i sestru Zorku, a jedan brat mu je umro kada je bio mali (3 godine).Bas mi je drago sto sam pročitala vaš komentar, a i istu slavu slavimo.

      • Ranko

        Dunja, mi smo familija. Dušan, tvoj deda je mojem ocu, brat od strica. Pamtim tvojeg dedu Sekulu, bio je jako visok i snažan. Pravi div. Ti mora da si Dušicina ćerka

        • Dunja Milićević

          E pa sada znam na koga sam visoka. Nisam Dušicina, ja sam Goranova ćerka. Drago mi je što ste mi odgovorili na komentar. Pozdrav rođače!

    • Stevan

      Mi SMO jedna porodica od Milicevica iz Biseva(tako je receno o ostalima NE znamo pa ni zasto slavimo Djurdjic),cuku deda Andjelko ostavio je sina jedinca u okolini Kraljeva gde Poginuvsi u Mojkovackoj bitci.
      Ostalo SE NE zna pa ako neko zna neka Javi
      Hvala

    • Nedeljko vulićević

      Moji preci surodom izByiševa kod Rožaja.doselili sise u Leposavić.slava je sv. mesta.predhodno prezime je bilo Savić, u Leposavić su se doselili oko 1900. Te godine o promenili prezime sada smo Vulićević po mom Ćulum dedi Vučić Savić. Po predanju smo u srodstvu sa Milićević ima a i slava je ista.imena daljih predaka od Ćulum dede neznano,pa bi te molio Ranko da mi daš neki podatak u vezi toga ako znaš.ili bilo ko da zna nešto o poreklu mojih predaka Savića iz Biševa kod Rožaja da mi pošalje. DNK test I2a. Unapred zahvalan zahvalan Nedeljko Vulićević.

  7. Mihailo Milićević

    Ja sam takođe Milićević, moja familija i ja živimo u Vinči pokraj Beograda između 150 i 200 godina. Moram napomenuti da imamo dva prezimena Milićević i Kocić (to ću posle objasniti). Navodno je naš predak Milić pobegao sa porodicom iz okoline Niša u okolinu Beograda. Skoro sam čuo da je možda prvo živeo i u Crnoj Gori ili Hercegovini, pa onda prebegao do Niša, pa tek onda do Beograda. Krsna slava nam je Aranđelovdan, ali, ne znam da li je krsnu slavu Milić preuzeo od domaćina čijom se ćerkom oženio on ili njegov sin imena Kosta, odakle potiče drugo prezime naše familije – Kocić ili je to bila krsna slava našeg pretka Milića oduvek.

    Ako neko nešto može više da mi kaže, ili da me uputi barem na neke izvore, bio bih izuzetno zahvalan.

    Srdačan pozdrav

  8. rajko milicevic

    Posjetite sajt ,http://www.bratstvomilicevica.rs/index.php/sr/

    Tamo cete naci dosta podataka o milicevicima
    Bratstvo Milicevic se sastaje svake pete godine,bratstvenici iz cijelog svijeta se upoznaju.

  9. Mihailo Milićević

    Hvala na savetu gospodine Rajko, već sam pretražio sajt Milićevića, i na žalost nisam ništa našao što bi moglo da poveže nas i njih. Hvala puno, ako neko kojim slučajem nešto načuje bio bih zahvalan da to podeli sa nama.

    Pozdraav

  10. Sasa Milicevic

    Ja sam jedan od Milicevica i samo znam da je deda Radojica ziveo u selu Binici-Gradac opstina Raska gde mi je i otac rodjen a krsna slava nam je Djurdjic 16.11. i ja je slavim u Nemackoj a otac i majka su se doselili u Kraljevo 1965 god. Sto se tice znam samo da nas ima u Raski sto su rodjaci a dalje ne.