Порекло презимена Радуловић

3. фебруар 2012.

коментара: 141

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ РАДУЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Радуловић

Хаплогрупа: I2-PH908 род Озринића

Порекло: Комани, Цетиње, Црна Гора

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Радуловић

Хаплогрупа: E1b-V13

Порекло: Книн, Далмација, ХР

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
_________________________

Радуловић

Хаплогрупа: J2a-Z38463>SK1357

Порекло: Башино Село, Цетиње

Крсна слава: Јовањдан и Мала Госпојина

Контакт: [email protected]
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Презиме Радуловић среће се на широком простору где живе или су живели Срби. О роду Радуловића из бококоторског насеља Мојдеж (код Херцег Новог), вредан прилог послао је сарадник портала Порекло Зоран Ђуров Шабовић.

Његово истраживање о братству Радуловић, објављено у књизи „Мојдеж – прилози за хронику села и родослове“, из 2007. године, преносимо у целини.

Текст је у ПДФ формату и можете га видети ако клинкете на следећи линк: Братство Радуловић из Мојдежа.

______________________________

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

РАДУЛОВИЋИ – СЛУОЉАНИ

У овом роду постоји вјеровање да потичу од Радула Трепчанина, потомка Стојанова. Сада се нико у Тепачком крају не презива Радуловић, већ су се разгранали на Џабасане, Бадњаре, Јоловиће и Паређине, који се касније прозваше Потураци.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поеијекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

__________________

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (141)

Одговорите

141 коментара

  1. Svetlana

    Pozdrav
    Moj otac je od Radulovića iz sela Gerzova , opština Mrkonjić Grad , gde i danas postoji porodica Radulović ( krsna slava Mitrovdan) .svojevremeno je bila prica starih ljudi da su doseljeni sa prostora Knina ( Polače ili Palače se zvalo mesto) . Potomci se nalaze jednim delom u Vojvodini Eto toliko od mene
    Pozdrav

  2. milka

    moji Radulovici su iz Dreznice i slave 02.01 sv.Ignjatiju tridesitih su godina doselili u slaoniju

    • Moji roditelji su takodje iz Dreznice (Hrvatska) i takodje slavimo Sv.Ignjatiju.

      • Unuk

        Рођаци, мој су такође из Дрежнице, тј. из околине, Шкалић се зове место.
        Славимо св. Игњатију.
        Чуо сам да сви Радуловићи који славе 2. јануара имају заједничко порекло.
        Знате ли нешто више о томе?

    • Danilo Radulović

      Poštovana Milka,
      zovem se Danilo i živim u Subotici… Moguće je da smo neki rodjaci, jer mi je otac takodje iz Drežnica, pa ako nadjete za shodno javite mi se e-mejlom ako imate neke informacje u vezi porekla i kako bi obogatio svoj rodoslov… Veliki pozdrav!

      • Александар Радуловић

        И моји су сви из Дрежнице и исту славу славимо,тренутно живимо у Србији,велика је вероватноћа да смо неки рођаци.
        Отац ми је рођен у Огулину, а деда у Локви.

  3. božo

    oženjen sam odivom Radulovića iz Zecova opština Prijedor oni vode poreklo iz Crne Gore pa me zanima dali neko ima neka saznanja o ovom ogranku Radulovića, kad su napustili C.G.

  4. Radulovic

    Radulovic iz Cacka.Krsna slava Djurdjevdan.Dosli iz sela Komane kod Podgorice u selo Milicevci kod Cacka.
    Ne znam kada su dosli.Ima li ko takvu informaciju?

    • Milan Radulovic

      Zdravo,

      Pošto sam i ja od Radulovića iz Milićevaca kod Čačka, po priči mog dede, kome je to pričao njego deda. U Milićevce su iz Komana kod Podgorice došla tri brata Radulović negde oko Drugog srpskog ustanka, prva polovina 19. veka. Konkretno moj predak, od koga potiče moja grana Radulović je Petar Radulović.

      Milan

  5. nenad

    Veliki pozdrav svim Radulovićima širom planete a ja inače verujem da nas ima i širom galaksije, jer je prosto nemoguće da jedna ovako velika plemenita i pametna familija živi samo na ovoj maloj planetici. Ja sam inače Dragačevac a preci su mi iz Gostilja sa Zlatibora.

  6. Ivana Radulovic

    Deda mog muža je poreklom iz Crne Gore a preselili se u selu Dobrljin kod Bosanskog Novog, zatim došao ovde gde i sada živimo, okolina Cuprije
    Bilo bi lepo upoznati Radulovice iz tog sela u Bosni

  7. Misko Radulovic

    moj deda se naselio 1924 godine u Metohiju Pec iz Kuca mesto Lopari i njegova rodbina iz Zaostra isto Kuci koji su otisli za Skopsku crnu goru i okolinu Nisa. i svi slave Svetog Nikolu zimskog.Radulovici koji su u Bosnu i Hercegovinu oni vode poreklo iz mesta Komani koji su otisli sa popom Radulovic Simo a njihova slava je bila Arandjelovdan a sada slave Sv Jovana to je familija Miska Radulovi koja zivi u N.Sad i ja istrazujem ko zna nesto o navedenim Radulovicima koji su zivjeli u Kuce selo Lopari i Zaostro neka se javi.da razmijenimo saznanja o nasim precima.

  8. Pavle Radulovic

    Ima dosta porodica Radulovica u Surdulici (tacnije Topli Do i Vlasina), krsna slava nam je Arandjelovdan.

  9. Dragisa Radulovic

    Ima nas nekoliko porodica Radulovic u selu Mackovac kod Krusevca. Slavimo Djurdjevdan Nisam uspeo da saznam nista o nasim precima i odakle poticemo. Cuo sam za Komane kod Podgorice. Ima li neko kakvih informacija?

    • nikolaradulovic1912

      Ja sam Radulovic iz sela Komani, kraj Podgorice. Naša slava je Aranđelovdan, i svi radulovići iz Komana slave tu slavu. Pa i ostala prezimena iz Komana: Pejovići, Radonjići i Jovanovići. Moguće da ti je neko od predaka promijenio slavu…

  10. djordje

    pozdrav radulovici… ja sam iz arandjelovca cukon deda mi se doselio iz crne gore. krsna slava nam je Arandjelovdan.e sad od kog li ogranka mi poticemo ne znam. a u arandjelvcu ima radulovica i sa kosova