Besplatno DNK testiranje za Srbe sa Kosova i Metohije i sa juga Srbije

25. novembar 2016.

komentara: 1

Društvo srpskih rodoslovaca “Poreklo” i Srpski DNK projekat organizuju istraživanje etnogeneze Srba s područja juga Srbije (prioritet Vranjska kotlina) i sa Kosova i Metohije.

Istraživanjem će biti obuhvaćeno 100 pojedinaca, od kojih bi većina (najmanje 70) trebalo da budu s Kosova i Metohije. Pri tome, i što se tiče kandidata juga Srbije i što se tiče Kosova i Metohije uslov je da testirani budu potomci starinačkih rodova, tj. da ne budu poreklom od onih koji su u ove oblasti Srbije doseljavani iz drugih krajeva Srbije i bivše Jugoslavije.

Zainteresovani kandidati svoje prijave treba da pošalju na imejl adresu [email protected] s naznakom PRIJAVA ZA TESTIRANJE SRBA SA KOSOVA I METOHIJE I SA JUGA SRBIJE.

Uredništvo Srpskog DNK projekta će obaviti izbor među prijavljenim kandidatima i oni čije prijave budu prihvaćene dobiće bliže uputstvo u vezi testiranja.

Prijave za ovo testiranje traju najkasnije do 10. decembra 2016, odnosno do trenutka kad bude izabrano i testirano svih 100 kandidata.

Rezultati dobijeni testiranjem biće korišteni u naučnom radu grupe genetičara iz Biološkog instituta, a potom će biti uvršteni i u tabelu Srpskog DNK projekta.

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. SLAVOMIR

    INTERESUJE ME PORODICNO STABLO DJURICA IZ CREPULJE.