Бесплатно ДНК тестирање за Србе са Косова и Метохије и са југа Србије

25. новембар 2016.

коментара: 1

Друштво српских родословаца “Порекло” и Српски ДНК пројекат организују истраживање етногенезе Срба с подручја југа Србије (приоритет Врањска котлина) и са Косова и Метохије.

Истраживањем ће бити обухваћено 100 појединаца, од којих би већина (најмање 70) требало да буду с Косова и Метохије. При томе, и што се тиче кандидата југа Србије и што се тиче Косова и Метохије услов је да тестирани буду потомци стариначких родова, тј. да не буду пореклом од оних који су у ове области Србије досељавани из других крајева Србије и бивше Југославије.

Заинтересовани кандидати своје пријаве треба да пошаљу на имејл адресу [email protected] с назнаком ПРИЈАВА ЗА ТЕСТИРАЊЕ СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И СА ЈУГА СРБИЈЕ.

Уредништво Српског ДНК пројекта ће обавити избор међу пријављеним кандидатима и они чије пријаве буду прихваћене добиће ближе упутство у вези тестирања.

Пријаве за ово тестирање трају најкасније до 10. децембра 2016, односно до тренутка кад буде изабрано и тестирано свих 100 кандидата.

Резултати добијени тестирањем биће кориштени у научном раду групе генетичара из Биолошког института, а потом ће бити уврштени и у табелу Српског ДНК пројекта.

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. SLAVOMIR

    INTERESUJE ME PORODICNO STABLO DJURICA IZ CREPULJE.