Порекло презимена Гужвић

1. децембар 2013.

коментара: 3

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ГУЖВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Гужвић

Хаплогрупа: R1b

Порекло: Горња Пиштана, Славонија

Крсна слава: Ђурђевдан

Контакт:
_________________________

Гужвић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Врело, Шековићи, Република Српска

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Небојша Мићић

    Гужвићи у Трбушници код Лознице славе Св. Аврама. Мој колега из канцеларије Милутин Гужвић и ја смо мало истраживали његов родослов, али нисмо успели отићи далеко јер је посписна књига из 1863. године за Јадар изгубљена. Црквене књиге из времена пре 1863. такође су слабо сачуване. У пореским тефтерима 1831-1839. у Трбушници нема Гужвића. Све то указује да су доселили из Врела код Шековића у Трбушницу некад између 1839. и 1863. У Трбушници се око 1870. године помиње Лазар Гужвић, његов син је вероватно био Драгутин-Гајо, а од овога воде порекло сви данашњи Гужвићи из Трбушнице.
    Позивамо Даније Гужвића, пошто видимо да је отишао далеко са истраживањима, на сарадњу. Да покушамо расветлити ко је од Гужвића из Врела преселио у Трбушницу.

  2. Slavko

    Dragi moji Gužvići, rođen sam u selu Vlaknica, opština Srbac – Republika Srpska – BH a živim u Banja Luci. Želim da saznam moje porijeklo ali nisam uspio otići daleko. Crkvene knjige su zapalile ustaše a ono što sam uspio saznati preko interneta samo me zbunjuje. Krsna slava ovih Gužvića je Đurđevdan, onih u Šekovićima Avramijevdan…
    Molim moje prezimenjke, možda i rođake, da mi pruže bilo kakvu pomoć u saznanju porijekla. Ono u što sam siguran je da mi je otac Bogdan sa 5 braća i dvije sestre, da mi je deda Stojan i pradjed Pejo.
    Pozdrav i hvala

  3. Милош

    Гужвић, Пасјане, Гњилане, дошли су из скопске црне горе у Бинач, шесторица браће из Бинач двојица остају ту ,двојица иду у Гњилане, а двојица у Пасјане!!! Стева и Пера у Пасјане, а и остали славе св.Николу!!! Страгари код Крагујевца исто Гужвић иста слава!!! Презимена у крвном сродству (по дедама добијена ) Стевић, Перић, Костадиновић, Серафимовић, за информације и даље повезивање контакт [email protected]