Poreklo prezimena Gužvić

1. decembar 2013.

komentara: 3

[toggle title=”TESTIRANI GUŽVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Gužvić

Haplogrupa: R1b

Poreklo: Gornja Pištana, Slavonija

Krsna slava: Đurđevdan

Kontakt:
_________________________

Gužvić

Haplogrupa: R1a Z280 L1280

Poreklo: Vrelo, Šekovići, Republika Srpska

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Nebojša Mićić

    Gužvići u Trbušnici kod Loznice slave Sv. Avrama. Moj kolega iz kancelarije Milutin Gužvić i ja smo malo istraživali njegov rodoslov, ali nismo uspeli otići daleko jer je pospisna knjiga iz 1863. godine za Jadar izgubljena. Crkvene knjige iz vremena pre 1863. takođe su slabo sačuvane. U poreskim tefterima 1831-1839. u Trbušnici nema Gužvića. Sve to ukazuje da su doselili iz Vrela kod Šekovića u Trbušnicu nekad između 1839. i 1863. U Trbušnici se oko 1870. godine pominje Lazar Gužvić, njegov sin je verovatno bio Dragutin-Gajo, a od ovoga vode poreklo svi današnji Gužvići iz Trbušnice.
    Pozivamo Danije Gužvića, pošto vidimo da je otišao daleko sa istraživanjima, na saradnju. Da pokušamo rasvetliti ko je od Gužvića iz Vrela preselio u Trbušnicu.

  2. Slavko

    Dragi moji Gužvići, rođen sam u selu Vlaknica, opština Srbac – Republika Srpska – BH a živim u Banja Luci. Želim da saznam moje porijeklo ali nisam uspio otići daleko. Crkvene knjige su zapalile ustaše a ono što sam uspio saznati preko interneta samo me zbunjuje. Krsna slava ovih Gužvića je Đurđevdan, onih u Šekovićima Avramijevdan…
    Molim moje prezimenjke, možda i rođake, da mi pruže bilo kakvu pomoć u saznanju porijekla. Ono u što sam siguran je da mi je otac Bogdan sa 5 braća i dvije sestre, da mi je deda Stojan i pradjed Pejo.
    Pozdrav i hvala

  3. Miloš

    Gužvić, Pasjane, Gnjilane, došli su iz skopske crne gore u Binač, šestorica braće iz Binač dvojica ostaju tu ,dvojica idu u Gnjilane, a dvojica u Pasjane!!! Steva i Pera u Pasjane, a i ostali slave sv.Nikolu!!! Stragari kod Kragujevca isto Gužvić ista slava!!! Prezimena u krvnom srodstvu (po dedama dobijena ) Stević, Perić, Kostadinović, Serafimović, za informacije i dalje povezivanje kontakt [email protected]