Poreklo prezimena Subakov

15. marta 2012.

komentara: 2

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

 1. DEJAN

  Zanima me poreklo prezimena Subaković,to ić je dodao moj stric još za vreme komunizma neke 60-70 godine da ga ne bi ostali komunisti “prozivali u firmi” pa je i moj otac preuzeo taj dodatak ić ,dok se deda i dalje prezivao Subakov, a rodom je iz Srbobrana ili Čuruga još u vreme Austrougarske, bio je poznati Šuster-Obućar u tom kraju,prilično obrazovan,govorio je 2 jezika a stigao je čak i do dvora gde je za princa pravio svečane čizme i kojekavu obuću za njegovu porodicu. Ja sam malo istraživao pa sam nasao da u Srbobranu i dalje postoji to prezime ali ne znam kako da pronadjem dalju rodbinu po dedinoj liniji,znam samo da se njegov otac zvao Mladen Subakov,Moj deda se zvao Milivoje Subakov i imao je brata kome ne znam ime. doselio se u Obrenovac od 1925 i oženio se mojom babom Stanom Drenjanin od oca Marka Drenjanina i sa njom je imao petoro dece mog oca,moja 2 strica,i moje dve tetke.

  Nadam se da će Vam ove informacije pomoći u pronalaženju porekla prezimena Subakov a u jedno i meni pomoći da nadjem nekog od familije po dedinoj liniji. Za sve informacije kontaktirajte me na [email protected]

  Sradačan pozdrav
  Dejan Subaković

 2. katica

  Poštovani , obraćam se u nadi da mi možete pomoći ako može da mi date kontakt telefon za prof.dr. Milivoj Subakov neurolog , radio je u Kliničkom centru Tuzla a kosultativno u Plavoj poliklinici gdja smo i započeli liječenje ,sad se nalazi u Novom Sadu od prije 6 mjeseci.
  Unaprijed zahvaljujem!