Порекло презимена Субаков

15. марта 2012.

коментара: 2

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

 1. DEJAN

  Zanima me poreklo prezimena Subaković,to ić je dodao moj stric još za vreme komunizma neke 60-70 godine da ga ne bi ostali komunisti “prozivali u firmi” pa je i moj otac preuzeo taj dodatak ić ,dok se deda i dalje prezivao Subakov, a rodom je iz Srbobrana ili Čuruga još u vreme Austrougarske, bio je poznati Šuster-Obućar u tom kraju,prilično obrazovan,govorio je 2 jezika a stigao je čak i do dvora gde je za princa pravio svečane čizme i kojekavu obuću za njegovu porodicu. Ja sam malo istraživao pa sam nasao da u Srbobranu i dalje postoji to prezime ali ne znam kako da pronadjem dalju rodbinu po dedinoj liniji,znam samo da se njegov otac zvao Mladen Subakov,Moj deda se zvao Milivoje Subakov i imao je brata kome ne znam ime. doselio se u Obrenovac od 1925 i oženio se mojom babom Stanom Drenjanin od oca Marka Drenjanina i sa njom je imao petoro dece mog oca,moja 2 strica,i moje dve tetke.

  Nadam se da će Vam ove informacije pomoći u pronalaženju porekla prezimena Subakov a u jedno i meni pomoći da nadjem nekog od familije po dedinoj liniji. Za sve informacije kontaktirajte me na [email protected]

  Sradačan pozdrav
  Dejan Subaković

 2. katica

  Poštovani , obraćam se u nadi da mi možete pomoći ako može da mi date kontakt telefon za prof.dr. Milivoj Subakov neurolog , radio je u Kliničkom centru Tuzla a kosultativno u Plavoj poliklinici gdja smo i započeli liječenje ,sad se nalazi u Novom Sadu od prije 6 mjeseci.
  Unaprijed zahvaljujem!