Poreklo prezimena Ratković

8. mart 2012.

komentara: 74

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (74)

Odgovorite

74 komentara

  1. Bratislav Ratkovic

    http://www.familyecho.com/?p=START&c=up76pzj4ob&f=780145242199236793

    Ovo je loza familije Ratkovic koja slavi svetu petku

  2. Neđeljko Ratković

    Milorade, mi smo onda rod, familija, prababa mi je iz Bogdanovića.

    • Milorad Bogdanović

      Izvini Neđeljko, evo tek sada sam pročitao tvoju poruku, bila je “dosta nisko” pa nisam obraćao pažnju.
      De mi reci kako je bilo ime tvoje prababe i pranđeda, ili đeda i babe, jer bilo je tri udaje iz Bogdanovića u Ratkoviće i dve iz Ratkovića u Bogdanoviće, u vremenu od 1850 do 1958 godine.

      Ako želiš možeš mi se i lično javiti [email protected]

  3. DRAGAN

    PITANJE ZA UREDNISTVO POREKLA DA LI SU RATKOVICI BUKUMIR IZ PELEVA BRIJEGA I VILCA OD BAJOVICA A NE BOJOVICA KAKO LUTOVAC GRESI U SVOJOJ KNJIZI ,,ROZAJE,,ZA JEDNO SLOVO I TAKO MENJA PREZIME KOJE NE POSTOJI U GORE NAVEDENIM MESTIMA U BASCI ,ZLOGLAVLJU ITD .OVAJ ROD PRIPADA RAICU BALJEVU.NAIME BOJOVICA NEMA U PELEVOM BRIJEGU I VILCU.BOJOVICI U POTKRSU DOLAZE IZ UBLA .TAMO SU SE RANIJE PREZIVALI MAKOVIC.OVOM RODU PRIPADAJU IVANOVICI I NEDAVNO TESTIRANI SKENDEROVICI KOJI U BIHOR DOLAZE IZ BRSKUTA..

  4. DRAGAN

    NAPOMENA NE POSTOJI MATERIJALNI DOKAZ NI KOD ERDELJANOVICA NI KOD LUTOVCA ZA VEZU RATKOVICA IZ PELEVA BRIJEGA I SKENDEROVICA IZ BRSKUTA .NAVODNO OD DVA BRATA JEDAN SE POTURCIO.RATKOVICI SLAVE SVETOG NIKOLU.

    • MILAN

      U okolini Sanskog Mosta tacnije selo Kozica ima desetak porodica Ratkovica . Kada mi je deda umro pre 8 godina nasao sam njegovu vojnu knjizicu u kojoj pise Milan Ratković,sto je i jedan rodjak godinama tvrdio da je greskom nekog administrativca cela familija prebacena iz Ratković u Ratkovica.Inace nasa slava je SV. Otac Nikola. Ja licno zivim u Beočinu , okolina Novog Sada

  5. Danijela Ratković

    Moji Ratkovici iz negde poreklom iz okoline Cetinja…dal su to Kuči…nisam sigurna….secam se priče da se neki moj cukundeda prizetio u Ratkoviće pa je tako uzeo prezime…slavimo Svetog Savu

  6. Dragan Ratkovic

    U Igrosu kraj Brusa ima ima 7 kuca sa Ratkovicima i slava im je Sv.Mrata 24.novembar.

    • Zoran Ratković

      Poštovani,

      mi smo sigurno rođaci ,slavimo SV.Mratu.Inače sam roćen u selo Kaludra opština Novi Pazar,inače Kaludra je selo na obroncima planine Golije.Neznam tačno odakle smo došli u Kaludru i odakle.

      Pozdrav Zoran Ratković

  7. Srboljub

    Porodica RATKOVIĆ (Donja Bejašnica, Prokuplje)

  8. Aleksa

    Veliki pozdrav svim Ratkovicima ovako ja sam jedan od onih koji ciji korijeni poticu iz Gradine(Omarska) gore vec pomenuta trenutno se nalazimo u zaseoku Piskavica izmedju Banja luke i Prijedora ima nas 6 domacinstava krsna slava nam je Sv.Georgije sto se tice korijena medju mladjim sam(25) pa nisam uspio toliko skupiti informacija ali sto znam je : otac(Vinko),deda(Dusan),pradjed(Stanko),cukundjed(Vid)….e sada kako sam cuo price moja navrkbaba(majka od Vida) je dosla u Piskavicu iz gradine noseca sa Vidom i tako krece nasa loza pa sada ako neko ima kakvih povezanih prica sa toga dijela neka se javi bilo bi mi cast i zadovoljstvo da jos vise saznam o svojim korijenima…
    Veliki pozdrav za sve Ratkovice
    Aleksa.

  9. Aleksa

    Napisao sam i …pradjed(Stanko),cukundeda(Vid) ali mi nije prihvatilo ….

  10. Nino

    Ima nas Ratkovića u Jablanickom okrugu, poreklom iz Crne trave,dalje poreklo i odakle smo došli ne znam.Krsna slava nam je sv.Luka.