Порекло презимена Недељковић

28. фебруара 2012.

коментара: 85

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ НЕДЕЉКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Недељковић

Хаплогрупа: E1b род Куча

Порекло: Велишевац, Љиг, Србија

Крсна слава: Стевањдан

Контакт:
________________________

Недељковић (Арсићи)

Хаплогрупа: R1a

Порекло: Горњи Дубич, Трстеник, Србија

Крсна слава: Ђурђиц

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (85)

Одговорите

85 коментара

 1. Nedeljkvoic N

  Pozdrav.. da li je moj deda Risto Nedeljkovic nekome poznat ziveo je u Trgovistu(kod Vranja)..prva zena mu je bila Leposava iz vranja..imamo rodjake u Kacarevu i Beogradu

  • Miloš

   Ja sam od Nedeljkovića iz Trgovišta kod Vranja ( selo Barbace ) možda smo neki rod ? Jer to je od mojih predaka taj neki deda Nedeljko otišao iz Vranja kada je bila najezda Albanaca pre jedno 130-150 godina više manje i naselili smo oblasti oko Lebana tačnije Ključ. Možda smo sa istog porodičnog stabla ?

 2. Весна

  Поздрав 🙂

  Моје девојачко презиме је Недељковић и води порекло са Косова и Метохије,тачније Лапљег Села.Отац ми је причао да се његов прадеда звао Недељко Секулић који је са три брата дошао на Косово и Метохију из Црне Горе.Само је Недељко променио презиме и то у Недељковић.Остала браћа су задржала презиме Секулић.Рекао ми је и то да су нам Секулићи са Косова и Метохије род.Ја и брат смо рођени у Београду ‘60-тих.

  Велики поздрав свима 🙂

 3. Весна

  Извињавам се , јер нисам написала да Недељковићи славе славу Митровдан.

  Хвала на разумевању 🙂

 4. vladimir

  Dragi prezimenjaci.
  Ja sam Vladimir Nedeljkovic. Moji su se 1950te doselili iz Krupnja u Loznicu. Prandeda se zvao Nikola a deda Cvetin. Posto smo svi monarhisti, pradeda je nadenuo ime svom unuku, odnosno mom ocu Petar. Slavimo Vrbicu. Voleo bih da saznam poreklo svog prezimena. Dosta sam citao da nas ima na Kosovu i Metohiji, a negde da svi Nedeljkovici poticu iz okoline Nevesinja. Posto mnogo volim Hercegovinu, nadam se da je taj podatak tacan. Nadam se da cu na ovom sajtu, saznati cinjenice o poreklu. Pozdrav za sve.

  • Владимир Недељковић

   Поздрав имењаче и презимењаче! Код мене у фамилији је обичај да се смењују имена Владимир и Ђорђе, па се тако мој отац зове Ђорђе, од оца Владимира и деде Ђорђа. Славимо Светог Николу а поуздано знамо да је татин деда Ђорђе био Ђакон у Цркви Светог Марка од 1928. године, и недуго затим се упокојио јако млад. Његов отац Владимир је имао кројачку радњу близу Саборне Цркве и ту су и становали, као јако имућна породица. Отац ми каже да су се доселили из Љубовије и то је све што знам а покушаћу да уђем у траг јер је ово добра полазна тачка.

 5. veljko nedeljkovic

  Zdravo ja sam Veljko NEDELJKOVIC rodjen u kragujevcu 1979 god moj otac Dragomir dosao je u kragujevac 1974 . njegov otac se zvao Radule , a deda RADOVAN . SELO BANJE kod zubinog potoka , ibarski kolasin , RADOVAN JE bio rodjen u Brnjaku pa je presao u Banje . SLAVIMO SLAVU DJURDJIC .

 6. Иван Недељковић

  Поздрав, презимењаци!

  Моја породица Недељковић је око 200 год. у Реснику код Београда.
  Према књизи Ристе Т. Николића “Околина Београда” из 1903.год., стр. 959, о породицама у селу Ресник пише:
  “Анокићи по старини, а сада – Недељковићи, пореклом из округа чачанског; славе Ђурђиц”

  Па ако има Анокића из околине Чачка, нека се јаве!