Порекло презимена Антић

27. фебруар 2012.

коментара: 57

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ АНТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Антић

Хаплогрупа: R1b

Порекло: Црни Као, Баточина, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (57)

Одговорите

57 коментара

  1. Toplica Antic

    Antic iz sela Virina kod Cuprije. Cukundeda je bio Antic Laza i ima nas puno Antica po selu. kao starosedeoci, ali neznam odakle su dosli. Slava sveti Stefan.

  2. Dejan Antić

    Iz Mačkovca kod Kruševca. Krsna slava Petrovdan. Starosedelačka porodica u mestu. Znam za pet generacija od mene u nazad. To je negde sredina 19 veka.

  3. Dusan Antic

    Pozdrav, nas Antića ima i u selu Malošištu, opština Doljevac kod Niša, slavimo Svetog Jovana.

  4. Dusan

    Ja sam iz sela Locane kod Decana na Kosovu.Krsna slava nam je Sv. Nikola.Interesuje me da li neko zna nesto o poreklu?.Uglavnom citajuci sve komentare najvise je Antica sa Sv Nikolom i Sv Jovanom

  5. ivana

    Postovani Antici
    moje prezime devojacko je Antic , rodjena sam u Beogradu moji otac je iz familije Antic selo Bresnicic kod Prokuplja . Citam komentare i svi su uglavnom slicni ono sto je meni moj deda pricao mi vodimo poreklo iz sela Bucja kod Kolasina . Takodje prica glasi da su postojala tri brata jedan je ostao u Kolasinu jedan je otisao na Kosovo tacnije Pec a treci je dosao u Toplicu . Slaviumo slavu Sv.Arhandjela Mihajla .

    • Aleksandar Antic

      Postovani,nase poreklo je takodje iz Crne Gore,skoro svi Antici su iz Crne Gore,i u srodstvu sa Drobnjacima i Petrovicima .
      Takodje skavim sv.Arhangel Mihajlo.

    • Viktor

      Postovana Ivana, mi smo 3 koleno u Beogradu, nasi koreni su sa Kosova, da li znate nesto o Anticima na Kosovu? Pokojni deda se zvao Vlada. Pozdrav

      • Милош Антић

        Поштовани Викторе, ја сам Милош Антић из Косовске Митровице! Има доста Антића, највише их је из села Свињаре на 2 км од Митровице! И сви славе светог Николу! Ако треба још нека информација, ту сам.

  6. Petra Maćiš

    I ja sam djevojački Antić, djed mi je bio Risto iz sela Brezik, opština Brčko, BiH. Slava nam je Đurđic 16.11 , a tata
    je uvijek govorio da smo iz Crne Gore i zbog turske odmazde smo pobjegli u Bosnu. Lijepo je da nas svagdje ima.
    Pozdrav veliki za sve Antiće.

  7. Никола Антић

    Моји Антићи су из Ракитова код Јагодине, крсна слава нам је Митровдан. Деда ми се 1953. преселио у Ћуприју због посла и ту остао до краја живота. Антићи из Ракитова порекло воде од неког Веселина (не знам презиме) из околине Пирота око 1850. године, који је дошао у тадашњу Праћину (данашње Кончарево), чији је засеок било Ракитово. Тај Веселин је имао сина исто Веселина, а он Антонија – Анту. Антићи из Ракитова носе презиме по том Антонију Веселиновићу. Антоније је имао синове Павла и Милутина. У Ракитову су остале обе гране Антића (Милутинови и Павлови потомци). Милутин је имао сина Војислава (мој прадеда).

  8. Damir Antić

    Pozdrav moji su iz Modriče Dugo polje Bih ali došli su iz Crnče u to selo od kuda su moji,a opet druga priča je da su tu zemlju dobili za zasluge u ratu i progonu turaka solunski front

  9. Драган Антић

    Поздрав Антићи 🙂

    Кад год сам до сад упознао неког Антића у шали и са поносом увек говорим да нам је кратко презиме али да нас свуда има 🙂
    Ја знам порекло до мог прадеде ,они су живели у Врањској бањи ,у околини врања и тих крајева такође има доста Антића од којих сам неке и упознао који су из околине Врања. Такође би волео да сазнам нешто више о нашем презимену од вас који су са југа пореклом.Видим да доста вас води порекло из Црне Горе ,не знам могуће да су се и моји доселили одатле у некој од сеоба под Турцима док су нам били преци.
    Здрави ми и весели били ви и ваши остали Антићи .

    • Boris

      Dobar dan Dragane,
      Od moje čukunbabe Darinke devojačko prezime je bilo Antić, i bila je iz Starca opština Bujanovac kod Vranja pa se sa familijom preselila oko 1950 godine u Klenak kod Šapca. Da li imate još neke informacije u vezi vašeg pradede da vidimo da li smo u srodstvu.

      Pozdrav.

  10. Михаило Антић

    Ја сам из Суботице, крсна слава нам је Аранђеловдан. У Суботицу се доселио мој деда, који је рођен у Владичином хану, код Врања.