Порекло презимена Антић

27. фебруар 2012.

коментара: 57

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ АНТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Антић

Хаплогрупа: R1b

Порекло: Црни Као, Баточина, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (57)

Одговорите

57 коментара

  1. Zlatibor Antić

    Pozdrav svima Antićima. Moji preci su iz jednog sela između Požarevca i Petrovca na mlavi. Selo Toponica. Potomci Antića iz Toponice sada žive u : Toponici,Batuši,Boževcu i Garevu ali ih ima i u Francuskoj i Austrijj. Krsna slava ; Sveti Jovan krstitelj.

  2. Milica

    Zdravo ja sam milica devojacko antic inace moji poticu iz dalmacije rodom ali su odatle prebegli na jug srbije okolina vranja ima nas dosta tamo vranje trgoviste a ima nas i u banatu okolina panceva cukun deda se zvao anta inace bili su pravoslavci krsna slava sv arandjelovdan prebegli zbog krvne osvete to nam he deda pricao a njemu njegov deda ima nas i u nisu i okolina nisa .

    • Mladen Antić

      Moja porodica je iz Niša, a pradeda iz sela Gabrovac pored Niša. I takodje poreklo vodimo iz Dalmacije, a do tih podataka je došao moj brat pre nekoliko godina detaljnim istraživanjem generacija unazad. Dosta podudaranja sa vama🙂

  3. Antonije

    Antici,,,,okolina Batočine,,ima nas dosta

  4. Antic

    Prezivamo se ANTIC. Selo Sabacka Kamenica. Slava Sv. Jovan Krstitelj. Jedni kazu da nam je pravo prezime Kuzman iz Crne Gore. Citam komentare i nista mi nije jasno. Dali neko ima pravu informaciju ko smo mi zaista i odakle mi poticemo. U selu nas ima malo sa prezimenom a niko nezna da objasni kako nam ko dodje. Svi se zovemo sa familijom.

  5. goran

    Zovem se Goran Antić, živim u sl. Braljina , opština Ražanj, u mom selu bilo je nekoliko kuća sa prezimenom Antić. Po priči mog pradede naše poreklo je iz okoline Prokuplja,Slavim Đurđevdan. Ako neko zna nešto više o precima iz te okoline neka se javi

    • Ivan Antic

      Zdravo prezimenjak ja vucem poreklo iz sela Bresnicic koji se nalazi na pola puta izmedju Kursumlije i Prokuplja,slavim Arandjelovdan. Antici su se tu doselili 1840/50,nisam siguran. po dedinoj prici tu su se doselili iz okoline Peci a pre toga iz nekog sela u Crnoj Gori. imena predaka su
      Dragutin ,Milutin, Velicko,Dobrivoje,,,Sada smo rasuti svuda a najvise nas je u Beogradu. Ako ti je nesto od ovoga poznato javi sta znas ,uzdravlje .

  6. Aleksandar Antic

    Poštovani prezimenjaci,ja sam Aleksandar Antić,i živim u selu Dragovu,opština Rekovac,poreklom sa Cetinja.Ranije prezime Petrović.Krsne slave sv.Petka i sv.Arhangel Mihajlo.

  7. Dragan

    Poštovani prezimenjaci,drago mi je da je pokrenuta ova tema.Moji predaci su došli iz sela Algunja opština Kumanovo.Tom prilikom je došao moj deda,dok su ostali prešli da žive u Kumanovu.

  8. Snezana Antic

    Postovani moje ime je Snezana Antic. Nasa slava je Sv. Trifun. Deda je bio Vukoje Antic i kazu da je iz Prokuplja ili Novo selo, ozenjen je bi sa Cvetom mislim da je devojacko Nedeljkovic.
    Vukoje je bio zandar pa su ga prebacili na Kosovo da radi u Pec pored Djurakovca. Volela bih da saznam nase poreklo.

  9. Matea

    Postovanje svima, moj deda je Vlastimir Antic iz Nisa. Koliko znam njegov cukundeda je Anta Antic iz tih krajeva koji je imao jos 3 brata, za jednog znam da se zvao Ilija. Posle nekog vremena saznala sam da je od mog najboljeg druga, babino(Jelica) devojacko prezime isto Antic, a ona je iz Vranja. Imala je brata koji se zvao Ilija, a njihov cukundeda je isto Anta Antic. To je sve sto znamo.

  10. Miladin Lambić

    Molim da mi se javi neko ko zna koju slavu slave Antići iz Idbra kod Konjica u BiH.Pozdrav

    • Aleksandar Antić

      Slave Svetog Nikolu. Moj pradeda Todor je iz Idbara. Bio je žandar. Pre drugog svetskog rata doselio se u selo Šljivovica kod Vučitrna. Ubili su ga 1943.godine šiptari u zasedi. Ima li još nekog ko vodi poreklo iz sela Idbar.