Порекло презимена Антић

27. фебруар 2012.

коментара: 57

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ АНТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Антић

Хаплогрупа: R1b

Порекло: Црни Као, Баточина, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (57)

Одговорите

57 коментара

  1. Branka

    Pozdrav Anticima,
    moji Antici su iz Semizovca kod Sarajeva.Nasa krsna slava je Sveti Nikola.Dosta mojih predaka je nastradalo u Drugom svetskom ratu,a moj deda je pricao da smo mi dosli iz Srbije.

  2. Nikola

    Dobar dan svim Anticima,doseljeni smo pre 200 i nesto godina u selu Bukovče kod Jagodine.Poreklo nam je kako sam cuo od starijih sa Cetinja od Sibina Petrovica koji je imao sina Antu i Vuku,odatle Antici i Vukici. slavimo Slavu Mitrovdan.Ako jos neko nesto zna,neka napise.Na zalost moju nisam toliko slusao dedu o korenima a on je to zna bas dosta.

  3. Gojko

    S postovanjem svima !
    Moje poreklo Antic dolazi iz BiH,tj.Republike Srpske.
    Selo Puškovac kod Lopara. Slave slavu Svetog Jovana krstitelja.
    Dali neko zna neke informacije koje su povezane sa tim Anticima ?

  4. Jelena

    Pozdrav svima! Moje devojacko prezime je Antic. Malo znam o poreklu pa bih volela ako neko zna da napise. Naime moji Antici su iz Biljače, selo u okviru mesta Bujanovac. Tu je rođen pradeda, a moguće i moj čukundeda. Krsna slava je Aranđelovdan. Kasnije su se preselili u Srem, odnosno nakon yavršetka Drugog svetskog rata.

  5. nenad

    jeste bilo je slicno tome sto kazes , no ostalo je veci broj antica na kosovu i u podrucju vranja bujanovca i LESKOVCA .okolna sela vrve od antica koji su potiskivali bugare u drugom svetskom ratu pa se i naselili u bugarskoj. posle drugog svetskog rata bugari su ih primorali da menjaju prezime ali im veru nisu dirali,osta im slava sveti nikola i danas ih mozemo videti kako zale za prezimenom i sve cesce posecuju srbiju…

  6. nenad antic

    mesto stanovanja pirot otac rodjen u selu pored pirota deda u selu pored leskovca selo klajic pradeda u selu pored leskovca klajic, poznati cetnik antic stojan kazu sa lebana a odakle su dosli to neznam. (nisu cetnici isli peske kao u filmu ravna gora nego na konjima imam slike) neznam cime su se bavili pradedini ocevi ali za njega znam da je bio trgovac . slava je sveti nikola

  7. Aleksandar Antic

    Postovani ja sam Aleksandar Antic (Aco) iz Banje Luke RS ima nas puno Antica u BL slavimo Sv Jovan. znam da ima jako puno Antic na Kosovo i moj pokoji deda je prico da projekom smo sa kosova a neki drugi kazu da smo iz CG neznam.

    uglavnom da ste mi zivi i zdravi moji Antici

  8. Antić

    Pozdrav svima. Prezivam se Antić i moj deda je iz Šabačke Kamenice. Slavimo sv.Jovana Krstitelja. U familiji je bio dedin brat od strica koga su zvali iz milošte Antun. Nadovezujem se na tekst Stefana. Nas Antića u Šabackoj Kamenici baš ima malo, ja samo znam kako mi dođe familija dedina braća i sestre od rođenih stričeva. Da dolazimo iz Crne Gore ima logike a baš bih voleo da stupimo u kontakt sa Kuzmanima. Mog dedu sam uvek pitao odakle mi dolazimo nikada nije odgovorio ili će ostati tajna ….

  9. Aleksandar

    To je moj rođeni stric, a nadimak Anton je dobio po nekom Nemcu Antonu koji ga je naučio da popravlja satove, a koji je bio ratni zarobljenik. On mu je na povratku u Nemačku ostavio hrpu satova i delova za iste.

  10. Војислав Ананић

    А Н Т И Ћ (п.к). Антићи (п) су у Малом Пољу (Мостар). Овдје су се доселили из неког села са подручја Невесиња. Славе Ђурђевдан. (59:241). Антићи (к). у Радишићима (Љубушки). Дошли су „из Липна (мостарски котар)”. У Радишићима их је, почеком XIX вијека, била само једна кућа (59:297).

    Извор: РИСТО МИЛИЋЕВИЋ – ХЕРЦЕГОВАЧКА ПРЕЗИМЕНА, Београд, 2005.