Порекло презимена Младеновић

25. фебруар 2012.

коментара: 112

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (112)

Одговорите

112 коментара

  1. Danijela

    Dobro veče svima.Zovem se Danijela,naravno Mladenović devojačko prezime.Moj čukun deda Aleksa je došao iz nekog mesta koje je bilo na granici sa Bugarskom.Da li je u pitanju selo Berance,ili je preneto pogrešno,pa je možda u pitanju opština Blace,deluje mi slično,a pročitah u nekom prethodnom komentaru.Uglavnom, Aleksa Mladenović se doselio u Dubonu,mesto kod Mladenovca,oženio Katu i sa njom imao sedmoro dece.Dobrijoje,Kristivoje,Bogomir,Zlatomir,Radosav i Danica.Praded Radosav (1906) je sa ženom Nadeždom imao 2 sina Radovan (1933) Mlovan (1935) i ćerku Radmilu (?).Moj deda,Radovan ima 2 sina,mog oca Branka i strica Jovicu koji danas žive u Smederevu.Krsna sl.Sveti Nikola.Nadam se da će medju ovim svim imenima neko MOJ prepoznati nekog svog SVOG.Pozzz

  2. Igor

    Pozdrav, Ja se zovem Igor Mladenovic, Moj pradeda Spasa je došao iz Makedonije (navodno – Selo Ravno, Kumanovo) u Vojvodinu – selo Glogonj. Zena mu se zvala Sveta i imali su sinove: moj deda Teodosije (1932), Antonije, Djordje, Tripče. Teodosije ima sinove Branka i Ljubišu. Branko je i dalje u Glogonju, a Ljubiša u Petrovcu na Mlavi.

    Ako neko vidi neko podudaranje neka se javi.

  3. Dusica

    Postovani, moje devojacko prezime je Mladenovic, deda po ocu Vladimir je bio iz radosevca kod Babusnici, postoji velika familija tamo, pravili su kuce kao na nekom ostrvu jedan do drugoga, otac Vidojko, plava sam ja braca, otac i deda pa me zanima odakle potomstvo negde sam procitala da su bili vinogradari?!

  4. nenad mladenovic

    pozdrav svima. kao sto sam procitao vidim dosta sa raylicitih strana se srecemo. ja sam rodom iz Mijatovac. opstina cuprija. u mom selu ima dosta Mladenovica slavimo slavu Sveti djordje i djurdjicu letnju i zimsku ili kako nasi stari pricali mladu i staru. koliko znam mojih starih i kolena koliko se nalazimo u Mijatovcu znam za 7 kolena. grobove 5 kolena. 6 je negde u albaniji ili grckoj nezna se solunski front. po prici poreklom smo sa kosova negde planina goles vucitrnje. ta okolina. voleo bih da mi neko javi sve sto bar ima veze sa tim delom…. hvala unapred

  5. Zorica Mladenović

    Pozdrav svima! Ne videh nikoga ko bi mi mogao bitio rod. Moji Mladenovići su iz Topličkog kraja, tačnije selo Čungula, kod Blaca.Slavimo Arhangela Mihaila. Ono što sam ja zapamtila je sledeće. Pleme Borčanci, negde iz Hercegovine (Možda okolina Borčanskog jezera, a možda selo Borčani) ide na Kosovo, pa mislim deo u Srbiju. Preci braća Mladen i Milutin. Mladena odvode u Tursku i zato se deo familije preziva Mladenović a deo Milutinović. Ono čega se sećam pradeda Ranđel i prababa Tijana.Oni su imali decu Živan(moj deda) Julijana i Jelena… I Života I Ivan koji su bili braća po ocu. Moj deda znači Živan i baba Dragica(rodom iz Prebreze, mislim) Imaju decu Krstivoje, Krstijanka, Mioljub i Milovan-Mine. Moj otac je Mioljub. Upisani smo u crkvene knjige u Barbatovcu. Zanimljivo je kod nas u selu je svaka familija imala i drugo prezime.tako da sam ja od Mladenovića- Jelića, po baba Jeli.Majka mi je iz istog sela ona je od Radisavljevića-Šestića. Naši Mladenovići su većinom plavokosi i plavooki, ako to nešto znači. Žao mi je imala sam negde porodično stablo zapisano ali sam to izgubila, Napisala sam ono čega se sećam. Veliki pozdrav.

  6. Miroslav

    Pozdrav, moji Mladenovici su sa Kosova (jug) ziveli su tamo naprimer 1860.. ispod te godine ne znam. Slavimo svetog Nikolu. Rekao bih da smo tamo i ,,nastali,, a kad, to niko ne zna?

  7. Nenad

    Ja sam rodjen u Beogradu. Otac rodjen u Kosovskoj Mitrovic. Deda Ratomir i pradeda Vukmir. Ziveli u opstini Leposavic,selo Socanica, zaseok Dolina. Dolina je bila samo za Mladenovice, preko 10 kuca. Sada smo rastrkani po svetu. Pradeda bio u zarobljenistvu u Nemackoj. Slava Sv.Nikola

  8. Obradi

    Ja isto po majci vodim poreklo od Mladenovića, a u nekim zapisima sam našao da su nam preci od Hercegovine što je moguće inače slavim Djurdjevdan.

  9. snezana jovanovic

    Moj pradeda Mladenovic Obrad ili Obren bio trgovac u Paracinu ozenjen sa Marijom,ne znam prezime .Imao je tri cerke Zivku Ljubicu i ne znam kako se zvala treca.Ne znam koja slava je bila njihova.Otprilike trebalo bi da je rodjen 1870 i neke.Znam da su sturi podaci,ali postoji li kakva mogucnost da u nekim crkvenim knjigama pronadjem nesto i ako bi mogli da me uputite gdje.Ja zivim u Crnoj Gori i tata koji sada ima 84 god,ne zna nista vise da mi kaze.Voljela bih da znam da li je imao bracu i da li jos nekog ima u Paracinu od njegovih.Hvala

    • Nikola

      Poštovana Snežana,

      Čitajući vaš komentar, nisam baš siguran ali možda nam je pra deda Obrad Mladenović baš taj kojeg i ja tražim.

      Moj predak Obrad Mladenović, bi trebao da je iz donjeg vidova u Paraćinu. Rođen je 1813 od oca Mladena Mladenovića.
      Obradov sin Milisav, je promenio prezime u Obradović.

      Ako vam je nešto poznato od ovoga, javite mi se.

      Pozdrav Nikola

  10. Moja slava je Sveti Vasilije
    Deda i Pradeda sj iz okoline leskovca.,
    DEDA Milorad
    Pradeda Uros kao ja
    Cukundeda Maksa i nismo uopate tamnoputi i ako majka i otac pricaju da je tamo imalo dosta Roma