Порекло презимена Митрић

25. фебруара 2012.

коментара: 28

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (28)

Одговорите

28 коментара

 1. rADISLAV

  Mitrici su porijeklom iz stare Hercegovine (Pivski kraj) od Ognjenovica.Neko je gore pomenuo Mitru, koja je imala 3 sina, pa su bili Mitrini sinovi i tako dobili prezime Mitrici.Kako su se gdje naseljavali , tako su i uzimali slave. {vidi se iz gore prilozenog} Djurdjevdan , Nikoljdan…

 2. Borislav

  Pozdrav Mitrici
  Prezime Mitric postoji od 1823 god, a prije smo se prezivali Ognjenovic imali svog grb.. istina je da smo prezime dobili po babi Mitri i da smo naselili Pivski kraj, prije toga dogadjaja smo bili Ognjenovici sa Durmitora.. sve spise imate u Pivskom manastiru, nije bitna slava koju slavite, Sv Nikolu, Sv Savu, Djurdjev dan… svi poticemo od jednih Ognjenovica.. pozdrav

 3. Branislav M

  Moja porodica živi u Kruševcu. Poreklo koje je meni poznato je selo Čuklić kod Šipova. Pouzdano znam da su mi se pradeda i deda zvali Luka kao i moj otac (deda mi je umro mlad dok je moja baba Cvita još bila trudna). Moja baba je sa četvoro dece (Radojka, Vojo, Simo i Luka), kolonizirana u Vojvodinu, u Perlez i Titel gde im potomci žive i sada, kao i Novom Sadu i Beogradu. Prezime se gasilo sa prezimenima Vojvodić, Adžaip, Nikolić ITD. Krsna slava nam je St. Đorđe, 6. maj.
  Branislav Mitrić, Kruševac.

 4. Prnjavor

  Pozdrav svim Mitricima ,

  Meni su pricali da smo mi dosli iz Tuzle tj da je nas predak Blagoje iz okoline Tuzle kupio zemlju u Prnjavoru odaklen sam i sam ja.
  Mozete mi nesto vise reci o mome porijeklu ?
  Hvala unaprijed i lijep pozdrav

  Luka