Порекло презимена Ивковић

18. фебруар 2012.

коментара: 143

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (143)

Одговорите

143 коментара

  1. Dragi moji Ivkovići, nadam se da ste slučajno zanemarili činjenicu da Ivkovića ima katolika, koji se izjašnjavaju kao Hrvati, ništa manje nego li pravoslavnih odnosno Srba. Ta činjenica govori o realno mogućoj čijenici o dolasku iz Tesalije u Grčkoj što će reći da nisu slovenskog porijekla i da su dolaskom na ove naše prostore prihvatli vjeru a i naciju domicilnog stanovništva.

  2. ivkovic p radoslav

    Petre sve je moguce Sada imamo
    udruzenjeivkovic.com Pozivamo sve zainteresovane na saradnju Porijeklo mozemo provjeriti sa DNK Pozdrav svima dobro dosli

  3. Milan

    Postovanje familiji Ivkovic!
    Dali neko posjeduje familijarno stablo/rodoslov Ivkovica…. zadnjih 10-tak generacija?
    Mi smo porijeklom od Ivkovica, pa bi me zanimao nas ogranak?
    Pozdrav

  4. Живојин Ивковић

    Ја сам Живојин Ивковић, од оца Крсте Ивковића, рођен у Београду (1920-1996). Деда је Био Милан Ивковић, солунац, надимак му је био Бечлија (имао је наводно пре Првог светског рата обућарске мануфактуре у Бечу и Пешти) умро у Београду 30-их година прошлог века. Имао 5 сина, Божу, Свету, Крсту, Добрику и Живојина и 2 ћерке, Милу и Раду. Мушке потомке имали су само Крста (мене) и Божа (Милана и, како се други син звао, не сећам се). Мила и Божа су рођени у Књажевцу. 1918/19. Милан породицу сели у Београд.
    Породична слава је била Ђурђиц.
    Видим у Зајечару има Ивковића који славе Ђурђиц.
    Других података нема

    • Ana

      Поштовани Живојине, мој деда се звао Живојин, живео је у Пожаревцу. Немам много инфо, ако имате неки контакт – мејл адресу, оставите, радо ћу да Вас контактирам.

  5. goran ivkovic

    Pozdrav Ivkovicima,

    Ja sam unuk Save Ivkovica iz Ponikava, Gorski Kotar. Sava Ivkovic nije bio u rodu sa ostalim Ivkovicima u selu ponikve nego je dosao iz pokraj manastira Gomirje koje je isto blizu.

    Krsna slava je Sveti Jovan Krstitelj. Cuo sam na internetu i prije teoriju o Grckoj.

    Pitanje: kada su se Ivkovici krstili u Grckoj? Koliko je stara vera krscanstva u Ivkovica iz Grcke?

  6. jadranka radenkovic

    Ja sam od Ivkovica iz Donjeg Dreznja Nevesinje. Djed mi je Lazar baba Djurdja otac Veljko koji ima brata Simu i sestru Savu. Baba mi je od Sipovaca. Pozdrav svim Ivkovicima

  7. Dragan Milovanovic

    Zdravo svima ,rode najmiliji
    Ja sam Dragan Milovanovic,majka Kosa mi je iz Drežnja od čestite Ivkovića porodice.Kosa je Budimirova,Budimir Dušanov,Dušan Antov,Anto Milanov,Milan Ristov,Risto Milakov po kome se zaselak(čapor) zove Milakovići.Ivkovići su moja najdraža ujčevina ,ponos i dika najveća u životu.
    Pozdravlja vas sve Dragan iz Beograda.

  8. Слободан Ивковић

    Поздрав свима, зовем се Слободан Ивковић и рођен сам у Бору.
    Мој чукундеда Михајло Ивковић рођен негде око 1890-е године у Личин Долу, близу Предејана, такође и прадеда Пејча као и деда Витомир који се касније преселио у Сокобању где је рођен мој отац Миодраг. Припадају огранку Клисураца досељених из Клисуре близу Власинског језера. Крсна слава је Никољдан задржана до дана данашњег. По причама, један део Ивковића се преселио у Банат и то мислим да је у питању село Книћанин. Велики поздрав Ивковићима широм земље!

  9. goran ivkovic

    Pozdravto radoslavu ivkovic od gorana ivkovica isto iz Kanade.Pitanje:dali si testirao DNA? Izgleda da nam je krsna slava ista sveti jovan krstitelj. Ja ocu da proverim teoriju o Grckoj.

    PS: iz Kanade se ne bjezi…

  10. Наследница Бошка Ивковића

    Мој је отац рођен у Банији, у селу Голубовац Дивушки, општина Двор на Уни.
    Слава нам је Јовандан.
    Деда је био Петар Ивковић, а прадеда Илија Ивковић.
    Чукун деда је био Давид Ивковић и његов отац је дошао у Банију из Невесиња.

    Поздрав из Канаде