Порекло презимена Гаврић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Гаврић

Порекло презимена Гаврић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (17)

 • gavro

  Zanima me poreklo prezimena Gavrić. Ja sam inače rođen na Ozrenu, selo Stupari, MZ Panjik, opština Lukavac, Federacija BIH. Srbin pravoslavac, slava sveti Ignjatije 02 01 (drugi januar),kršten u manastiru Sv.Nikole na Ozrenu.Znam da je dedi bilo ime Milan pradeda-Pavle(Pavo)čukundeda-Spasoje itd. Bila su 3 brata Spasoje, Mitar i Mihajlo.Od poznatije familije Gavrića znam za književnika Milana (Spasoja) Gavrić koji je živeo u Beogradu. Znam da ima prezimena Gavrić oko Doboja kod Teslića. A kod Jajca (katolicke veroispovesti Hrvati) itd. Molio bi ako neko zna sta o tome da mi napiše na moj email. Lep pozdrav.
  nasi_snovi@hotmail.com

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  ГАВРИЋ

  -Дрен, прва половина 18. века, Стара Река у Подгорини, Јовањдан.
  -Козаарица-1, друга половина 18. века, Ставе у Рађевини, Никољдан, уз Митровиће.
  -Совљак, друга половина 18. века, Драгијевица у Подгорини, Ђурђиц, у сродству са Гаврићима у Брезовици.
  -Брезовица, после 1827. године, Драгијевица у Подгорини, у роду са Гаврићима у Совљаку.
  -Козарица-2, после 1827. године, Драгијевица у Подгорини, Ђурђевдан, уљези у Бељаковиће и у сродству су са Гаврићима у Совљаку и Брезовици.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Гаврић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Гаврић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих села.

  -Врагочаница
  -Дегурић
  -Драгијевица
  -Мионица
  -Доњи Мушић
  -Осладић

  Одговори
 • zeljko

  Поздрав свима!
  Само да кажем пар речи и о мојим Гаврићима!
  Има нас и код Кнежева, село Кобиље. Крсна слава нам је св.Јован.
  Преко фејсбука сам дошао и до неких Гаврића из околине Сарајева који славе Ђурђевдан.
  Наравно, волео бих да сазнам више о пореклу нашег презимена и ако неко има неке податке нека шаље!
  Поздрав!

  Одговори
 • Nebojsa

  Поздрав свима!
  Живим у селу Гаврићи,не далеко од Добоја,
  Село је добило име по Пеји Гаврићу мом прандједу живјео је у Пакленици (Озрен) доселио се први на садашње Гавриће још прије 700 год. а можда и више од 700 почео је са крчењем шума по њему су Гаврићи добили име.
  У селу има још доста Гаврића (Пејиних потомака)
  Крсна Слава је Св.Отац Никола.
  Поздрав од Небојше Гаврића!

  Одговори
 • ljubo

  ja sam Gavric iz sela Lipovac udaljen 8 km od Celinca ispod brda Vis Lipovac. Tu nas zive cetiri porodice a peta je odselila u Banja Luku prije 40 godina… moj djed je rodjen u Lipovcu prije 200 godina a valjda su doselili negdje iz Crne Gore. njegov brat je odselio na zenino imanje u Zeleni vir kod banja luke i tu zivi jos 4 domacinstva. slavimo slavu SV. Vasilije Veliki, 14 januara. ima gavrica i u selu Josavka koji slave Markov dan a ima ih i u Snjegotini koji slave Ilin dan…

  Одговори
 • Zoran Gavric

  Ja sam Zoran Gavric. Rodjen sam u Guberevcu, prigradska beogradska opstina Sopot. Nasa krsna slava je Sveti Stevan. Znam da je moj profesor istorije, Vladeta Redzic, bio vrstan poznavalac porekla prezimena, pa je tvrdio da Gavrici vode poreklo od Majevice.

  Одговори
 • Nebojsa Gavric

  Ja sam Nebojsa Gavric, rodjen u Doboju.Ziveo sam u selu Strijezevica nedaleko od Doboja a sada zivim u Beogradu. Slavim slavu Sv.Trifun 14.februar

  Одговори
 • Nebojsa Gavric

  Ja sam rodom iz mesta Rožanj ispod planine Majevice.Otac Dusko,djed Dušan,pradjed Luka…Slavimo slavu Lazarevu subotu(Vrbicu) vekovima smo tamo ziveli do rata ’91.

  Одговори
 • Djuro

  Ja sam Djuro Gavric iz Vranjaka kod Modrice. Slavim sv Nikolu. Prezime smo dobili po cukun djedu Gavra Savkovca oko 1800.g. Ima nas preko 20 muskih glava i rasuti smo po cijeloj Evropi. U Vranjaku stalno zive Petar,Novak,Zivko i Djordjo. Petar je rodjen 1926 a najmladji Nikola je 2015.rodjen. Od poznatih prezimenjaka je Aleksandar/ kap Lesi/

  Одговори
 • Предраг

  Поздрав ја сам Предраг Гаврић мој се прадјед доселио на просторе општине Тешањ каже да је његов прадјед дошао још давно јер је земљу купио или трампио од некога аге а да је дошао са поростора Кнежева и крсна слава нам је Св Стефан 9 јануар..

  Одговори
 • Siniša Gavrić

  Ja sam Siniša Gavrić iz sela Osinja kod Dervente, rođ. 1972,otac Dušan rođ. 1945,djed Stanoje rođ. 1923.pradjed Jovo rođ. 1890 i čukundjed Đorđo. Slavimo Sv. Oca Nikolu-Nikoljdan 19.decembra

  Одговори
 • Gavra

  Pozdrav I ja sam Gavric sell Smrtici kod Prnjavora ima nas 10 kuca u selu mnogi sure odselili u gradove I inostranstvo
  Pradjed Gavro 1914 amnestiran 1947 od strane komunista umro 1980
  Njegov otac Blagoje umro 42 of tifusa
  Njegov otac David
  Slava nam je Sveti mucenik Trifun 14.februar.

  Одговори
 • Nikola

  Ja sam Nikola Gavric iz sela Donja Cadjavica- Stupanj kod Bijeljine. Krsna slava mi je Sv. Jovan.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top