Порекло презимена Михајловић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Михајловић

Порекло презимена Михајловић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (63)

 • Marko

  Postovani, zeleo bih da vas zamolim za pomoc. Oko 1800 godine se u selo Bosuta, opstina Arandjelovac, doseljava porodica Mihajlovic sa Pestera, selo Ursule. Jedan od tri sina, Bogdan , menja prezime u Bogdanovic .
  Krsna slava moje porodice je Sveti Stefan. Potrebna mi je bilo kakva informacija o poreklu Mihajlovica iz Ursula, odakle vode poreklo , itd. Unapred zahvalan, Marko Bogdanovic.

  Одговори
 • Иван Михајловић

  Овако, занима ме порекло овог презимена. Нешто што знам о мојој лози јесте неких 6 колена уназад од мене до 19. века. Живим у Топличком округу, општини Блаце, а порекло ове породице јесте село Чунгула неких 7 км од Блаца. По причама знам да су се населили са планине Копаоник, али волео бих ако би могао још нешто да сазнам. Једино што знам да се мој наврдеда презивао Мијајловић, а не Михајловић и да је сахрањен у поменутом селу. Унапред захвалан.

  Одговори
 • Dobrijevicka

  Pozdrav!

  Devojacko prezime moje mame je Mihajlovic. Slavi se Djurdjevdan. Evo sta ja znam o njemu. Moj pokojni deda mi je pricao kako se njegov pra, pra deda zvao Mihajlo Narandzic i kako su ziveli na Cetinju. Mihajlo je zbog krvne osvete sa Cetinja pobegao u Semberiju, u mesto Bijeljina, gde smo i dan danas nastanjeni. Mihajlo je promenio prezime u Mihajlovic. U selu Crnjelovo kod Bijeljine postoji crkva i kraj nje groblje na kome su sahranjeni Mihajlovici koji su bili svestenici u toj crkvi. U nasoj porodicnoj lozi, sa muske strane se ponavljaju dva imena, Vojislav ili Vojin i Milos. i ta dva imena se prenose sa kolena na koleno. Moj pradeda je bio Vojislav, deda Milos, ujak je Vojislav a ujakov sin je Milos.Moj pradeda je bio trgovac u Bijeljini. Ja nazalost nemam vise koga da pitam o poreklu prezimena posto je deda preminuo pre vise od 10 godina. nadam se da ce ovo pomoci i da neko zna vise o poreklu prezimena Mihajlovic.

  Одговори
 • Небојша

  Доње Црњелово:

  Петровићи (Ђурђевдан) из Црмнице су пореклом, око Обода у Црној Гори, последњи пут су се налазили око Невесиња. Доселили су пре 200 година као Шопали. Од њих су следеће породице: Живановићи, Савићи, Јовићи, МИХАЈЛОВИЋИ, Лазићи, Марјановић, Вујићи, НАРАНЏИЋИ, Лазаревићи, Крбањевићи, Бановићи.

  Изгледа да су Ваши Михајловићи родом из Црмнице. Наранџићи – слава Ђурђевдан – порекло Црмница.

  (Радмила Кајмаковић, Семберија)

  Одговори
 • Ivana

  I mene zanima da saznam nesto o ovom prezimenu posto ga i sama nosim, a ne znam puno o njemu. Po ocevoj prici, koju je on zapamtio od svog dede, nasi rodjaci vode poreklo iz Crne Gore, postojala su 2 ili 3 brata koja su bezala od neke krvne osvete i zbog toga su promenili prezimena, tako da su rodjena braca nosila razlicita prezimena i jedno od njih je Mihajlovic. Eto to je samo neka prica za koju ne znam ni da li je tacna jer vise nemam koga da pitam o tome. Iako smo mi Mihajlovic imamo dosta rodjaka i medju Mijailovicima i Mihailovicima, najvise zbog gresaka koje nastaju prilikom prijavljivanja prezimena. Inace, ja sam iz Raskog okruga, grad Kraljevo i slavimo slavu 13. decembra, to je Sveti Andrej. Ako neko ima jos neke informacije o ovom prezimenu volela bih da saznam. Unapred zahvalna.

  Одговори
 • daniela

  i ja bih htela da znam nesto vise o mihajlovicima.
  moji baba Danica i deda Sarafin (pokojni oboje) su sa Kosova..dedini roditelji su se zvali Stojko i Stana ..selo Livadje

  Одговори
 • Voislav

  Poštovani!
  Želeo bih da saznam nešto više o svom rodoslovu. Deda Ilija Mihajlović je iz Prizrena ili sela Sopina kod Prizrena. Slavimo slavu Vavedenije svete Bogorodice t.j. Sveta Prečista. Baba Rosa je od Sinadinovića iz Prizrena. Deca Vojislav, Milorad, Đoka, Aleksandar, Ljubomir moj otac i Bisa. Posle II sv.rata su prešli da žive u Uroševac. Majčin otac Sarafin je iz gornjeg sela- Srecka- Šar Planina a kasnije Staro selo kod uroševca gde se i ženi sa Leposavom iz Trebinja devojačko Borković. Deca Darinka, Dušan, Dušanka, Desanka, Dimitrije, Desanka moja majka, Dragutin i Dobrila.
  Unapred zahvalan!

  Одговори
 • sladjan

  zanima me poreklo mihajlovica iz sela gornja srbica kod prizrena inace krsna slava je sveti arhandjel mihailo

  Одговори
 • Milica Mihajlović

  Zanima me poreklo prezimena Mihajlovic,koje i ja nosim.Ne znam puno o tome.Moj deda je iz sela Saračica,6 km od Banja Luke.Slavimo Svetog Vasilija Velikog 13.januar.

  Одговори
  • zivko mihajlovic

   Cao Milice, i mene zanima nase poreklo, ja sam Kosova i Metohije, i mi slavimo isto Svetog Vasilija Velikog !!! Do sada nisam naisao na mnogo Mihajlovica koji slave istu slavu??? Ako znas nesto vise javi se na mail zivko.jelena@live.com… pozz

   Одговори
   • Stevanoviceva

    Ja slavim sv Vasilija Velikog ali moji su iz Crne Trave. Prezivali sh se Mihajlovic pa su prezime menjali vise puta i sad smo Stevanovic.

    Одговори
    • Miroslav B Mladenovic Mirac

     Црна Трава је шири појам. То је општина, а у селима попут ГРАЦКЕ има Михајловића, којих можете да нађете на ФЕЈЅБУКУ па се са њима дописујте око родослова.
     ПОРЕКЛО родова сам написао, али у нека села нисам имао још, прилика да потпуније то урадим ккада један род има више презимена и коју је ко крсну славу славио.
     Као истраживач етнограф и етнолог са овог подручја сигурно знам да су сви по презимену СТЕВАНОВИЋИ пореклом ЦРНОГОРЦИ, а зар Вам и крсна слава кроз свакодневне народне песме на телевизијама не ислазује и њихову крсну славу Св. ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ.
     Од 1841 до 1885.године су деца мењала презимена према дедама и прадедама у нашем крају. Тако је и презиме Михајловић настало према Михајлу. Само морам да Вам скренем пажњу да сам у именима и презименима и занатима увиђао и друге теничке групе које су се насељавале у овом крају и онда су се ПОСРБИЛИ.
     Мирослав Б Малденовић Мирац, локални етноолог, етнограф и историчар, Власотинце Србија
     5.мартв 2017.г. Власотинце, Србија

     Одговори
    • Miroslav B Mladenovic Mirac

     Вељко Михајловић
     3. новембра 2015. у 14:10
     У доњем Гару је до 1963.гоине живела и породица Михајловић. Мој прадеда је био Филип. Имао је три сина Драгутина Михајловића, Владимира Михајловића и Миливоја Михајловића и две ћерке чијих се имена не сећам.Мој деа Драгутин је имао два сина Стојадина и Михајла.
     Мој отац Стојадин Михајловић и мој а мајка Десанка Михајловић имају три сина Драгоја, Вељка и Јову Михајловића, а стриц Михајло има два сина Борка и Богољуба Михајловића. Године 1963. сви смо се одселили у Салаковац код Пожаревца.
     Мог деде Драгутина брат Владимир је имао три ћерке. Једна је удата у Макоднји, а друге две у село Доње Гаре и то Симка која је и умрла у Доњем Гару и трећа сестра која је живела у Скобаљу код Смедерева, где је и умрла. Трећи брат мога деде Миливоје није имао своје деце. У Доњем Гару више нема живих потомака мојих предака Михајловића. Напомињем да у селу Салаковац код Пожаревца има много потомака „Гараца“. Овај коментар додајем само да би се знали прецизнији подаци о свим „Гарцима“ који се раселише по Србији.
     http://www.poreklo.rs/2014/03/02/poreklo-prezimena-selo-donje-gare-vlasotince/

     Одговори
 • Crni94

  Moji Mihajlovici su s Korduna,selo Milosevac kod Duge Rese.Posle drugog svetskog rata 1945.godine,naseljeni su u selo Kljajicevo kod Sombora.Slava je sveti Nikola.

  Одговори
 • Iva

  Evo jos jednog clana porodice Mihajlovic. 🙂
  Moj deda je poreklom iz Korduna (Vojnic), ali su njegovi preci tu dosli iz okoline Kursumlije. Slavimo Djurdjevdan.

  Одговори
 • Lenka Mihajlović

  Želela bih da saznam nešto o poreklu Mihajlovića iz Niša, opština Palilula. Sve što znam je da su jedno petnaest pokolenja u Nišu, a da su pre toga došli negde sa Prokletija, navodno zbog krvne osvete sa Albancima. Krsna slava je Sveta Petka. Ako neko ima neke informacije, bila bih mu jako zahvalna. Hvala unapred!

  Одговори
 • Адријана

  Jако бих волела да употпуним сазнања о свом пореклу, односно пореклу моје породице.
  Оно што сам успела да сазнам од деде и стричева и није тако много. Волела бих да знам из којих крајева потичемо тачно, и докле сежу писани подаци о чановима породице уназад.
  Tренутно располажем следећим подацима /почињем од имена свог деде, па уназад, прадеда, итд.):
  Радислав Михајловић, Рабовце, рођен од оца
  Михајла Михајловића (учествовао у 1. светском рату, био одликован), од оца
  Јефте Михајловића ( негде сам нашла и Михаиловића i Мијајловића – то бих такође волела да проверим)
  Податак који сам нашла на интернету је да су, наводно, у Рабовце насељени 1820. из Раковице. То ми је једном приликом и деда рекао. Спомињао ми је и Ораховац, Призрен. Волела бих да имам прецизне податке, ако је могуће.

  Одговори
  • dragan

   Po pricanju oca da su njegovi dedovi ziveli u orahovcu i slavimo svetog stefana 9 januar.moj deda maden promenio je prezime u kujundjic za vreme drugog svetskog rata zasto neznam,samo znam da je moj otac zadrzao mihajlovic posto je bio najstariji sin mladenov i znam da je dedin stric andra bio visoki oficir u kraljevini i znam da je moj deda mladen sluzio u kraljevoj gardi.po neproverenim pricama da su moji pradeovi ziveli u centru orahovca kod izvora sve bilo njihovo i da su bili mnogo mocni

   Одговори
 • Tomislav

  Moji Mihajlovici slave slavu Sveti Trifun. I ko zna koliko kolena su nastanjeni u selu Kusic kod Bele Crkve, Juzni Banat. Ako neko zna otkud oni u Juznom Banatu molim vas, nek pomogne!

  Одговори
 • Mihajloviceva

  Moji Mihajlovici su iz Kursumlije, koliko sam informisana tu su mi ziveli i pradeda i cukun deca i moj deda do neke 17 te godine onda je dosao u Beograd…

  Одговори
 • Slavica Mihajlovic

  Za Ivana Mihajlovica,

  Ivane i moj otac je iz sela Cungula, zvao se Dragan, Moj deda se zvao Bogoljub-Godza, imao je jos dva brata, Jordana i Bogosva, koji je ziveo Blacu, i tri sestre. To je sve sto znam. Nasa slava je Jovan Milostivi 25.11. Volela bih da mi se javis na mail. Pozdrav.

  Одговори
  • Иван Михајловић

   Поздрав, мој отац је Ненад, ја сам Богосављев унук. Деда је за собом оставио осиромашено породично стабло пет-шест колена уназад. Ми, такође, славимо исту славу, али видим да на овој страници и нема пуно породица које славе истог свеца. Још увек навраћам у Чунгули пошто живим у Блацу, за неке мање информације можете да ми се обратите, али нешто озбиљније стварно не знам. Моја мејл адреса је ivan.n.mihajlovic.s.s.b@gmail.com.

   Одговори
 • Lidija

  Mi Mihajlovići smo iz sela Oštrelj kod Bora,jako malo znam o poreklu,zelela bih da saznam odakle poticemo.

  Одговори
 • Lidija

  Nasa slava je Sv.Nikola

  Одговори
 • Bojan Mihajloski

  Ево мале историје мог порекла тј. презимена.
  Мој прадеда се презивао Михајловић Живко, рођен у селу Тајмиште – Кичево тада у Краљевини Србији. До 2. Св. рата живео је у Београду и имао је месару на Каленићевој пијаци.
  За време 2.Св. рата се враћа у Македонију, где је и умро 1974. године у селу Тајмиште. Мог деду Милета прекрштавају у земљишним књигама и општини, и уместо Михајловић га уписују као Михајлоски. Од тада мој деда, отац, ја и мој син носимо презиме Михајлоски.
  Крсна слава је Митровдан који се слави 8. новебра. Кажу да у црквеним књигама у селу постоје подаци о презименима и датумима рођења деце.
  Оно што ми је деда рекао, да су их након 2.св.рата у Македонији терали да се прекрсте из Михајловић у Грчко –Михаили или Бугарски – Михајлов или Македонско – Михајлоски, само на – ић нису дозвољавали. Мој чукундеда је живео на територији Кичева, погинуо је у рату на Солунском фронту, али ме интересује још раније порекло.
  Поздрав Бојан Михајлоски

  Одговори
  • Miroslav B Mladenovic Mirac

   Бојане,
   Деда је био у праву. Пре тога и у време 2. светског рата мењала се презимена ко је био ВЛАДАР тадашњом етничком територијом МАКЕДОНИЈЕ:- када су били Срби-презиме је било МИХАЈЛОВИЋ, када су били Бугари- онда презиме је МИХАЈЛОВ, Македонци-Михајлоски, Грци-Михаили(Михаил).
   Пошто ја добро знам твој кичевски крај и све знам шта је све било код Срба или Македонаца у доживљавању многих непријатности чак и у Титовој Југославији. Нарочито код писања сведочанства или диплома у школама или када се вадила КРШТЕНИЦА(Извод).

   Одговори
  • Nebojsa Jakimovic predci Mihajlovic

   Postovanje svima,

   ja za moju porodicu ynam da su se preyivali Mihajlovic i slave Mitrovdan. Posle drugog svetskog rata promenili su prezime u Jakimovic po pradedi Jakimu koji kazu da je ziveo oko 107 godina i kad su poceli novi zubi da mu rastu tek tad je umro. Po pricama naseljeni su u selu Tromedje u Makedoniji a tamo su dosli iz Trgovista. Bilo bi mi drago ako neko zna vise da pise ovde jer i to da su iz Trgovista mi je malo verovatno jer je to zabacen kraj pa su morali i do tamo od negde se doseliti. Hvala svima koji bi pomogli da doznamo vise za nase korene.

   Одговори
  • Nebojsa

   Zdravo Bojane,
   moj deda Dobrosav iz sela Tromegja Kumanovo-Makedonija mi je pricao da nam je pre 2.sv rata prezime bilo Mihajlovic postoje grobovi u s.Tromegja Kumanovo sa tim prezimenom. Pricao mi je da je neko od predaka bio u kraljevoj gardi i da je imigrirao u Ameriku. Slavimo Mitrovdan. Ako ima neko da zna nesto slobodno neka me kontaktira na e-mail: jakimovic@yahoo.com Prezime Jakimovic dobili smo po mom pradedi koji se zvao Jakim Mihajlovic.

   Одговори
 • Лепеничанин

  Поздрав Бојане,

  твоје порекло врло је интересантно. Др Јован Трифуноски је писао о Тајмишту и утврдио да су га насељавали рудари, пореклом из источних српских крајева (Кратово).

  Прави потез би био да урадиш ДНК тест y хромозома који би се утврдило одакле заправо потиче твоја директна линија предака са очеве стране. Ако су ти потребна појашњења око теста пиши ми на мејл antoancrni@gmail.com.

  Одговори
 • Valentina

  Postovani,

  Prezivam se Velickovic. Zivim u opstini Sjenica. Sve sto znam o poreklu jeste da se moj pradeda doselio u ove krajeve oko 1910. gog. iz Njegnjeva, kod Bijelog Polja ( Crna Gora).
  A pre Njegnjeva, po predanju moga dede, ziveli su u okolini Berana, mesto Police.
  Mada ne znam koliko je to tacno, jer ima indicija da su preci ziveli negde u unutrasnjosti Crne Gore.
  Prezime nije uvek bilo Velickovic, vec su se tako poceli prezivati po nekom pretku.
  Slavimo Svetu Petku.
  Pa, ako neko ima neko saznanje, bila bih zahvalna.

  Одговори
  • Defendor

   У књизи Вукоте и Акима Миљанића Презимена у Црној Гори за Величковиће стоје ови кратки, али могуће корисни подаци:

   ВЕЛИЧКОВИЋ, Никшић; Б: ВЗА; Његњево, Олује, Јабланово и Пренћане (Бјелице и „Врх из Брда“) – бјелопољско подручје; Б: БК 122, 130, 132, бца, бп; Расова (Бијело Поље); Б: МКР.

   Узгред, могли бисте ово поставити на теми Порекло презимена Величковић на порталу, а тамо вам је занимљивих инфорамције оставила и презимењакиња Сандра. 😉

   Одговори
  • Јоксим

   Нишавићи из Ступа код Сјенице рођакају се са Величковићима, које сматрају браћом. И Нишавићи славе Св. Петку. Нишавића има у Беранама: Заостро (доње). Завичајно Нишавића има и у : Острељу, Мајсторовини – Равна Ријека, код Бијелог Поља, Колашин, Мушковина код Пријепоља, Губетин код Прокупља.
   Заостро није далеко од Полице. На Полици нема Нишавића. Има Шћекића, који славе Св. Петку.
   Валентина, најбоље је да убиједите неког рођака да уради ДНК тест по мушкој линији.

   Одговори
 • Velja

  Zanimljivo da niko nije napisao ništa o Mihajlovićima iz Surdulice i sa Vlasinskog jezera, a ima ih previše tamo.

  Одговори
  • Miroslav B Mladenovic Mirac

   НАПОМЕНА: Предходно сам написао коментар о МИХАЈЛОВИЋИМА(Црна Трава)-Власинско језеро је околина тог дела односно потеса свих ових родова са презименом МИХАЈЛОВИЋ, који су се насељавали касније и у власотиначим селима после белрилнког конгреса однсосно после ослобођења од Турака када су силом се морало бежати из српских градовца које су велике силе доделиле Бугарској.

   Одговори
 • Јоксим

  Вељо, шта чекаш, напиши о твојим Михајловићима. Кажеш: „а има их превише тамо“. Нека свако напише нешто о својима.

  Одговори
 • Vinka

  Moja majka je Mihajlovic, nastanjeni u Zvorniku R. Srpska.
  Krsna slava Sv. Jovan . poprilično velika familija, ima oko tridesetak domaćinstava.

  Одговори
 • Vladimir Mihajlovic

  Moji Mihajlovici po ocu su iz Banata, Elemir.kod Petrograda, Madjarski naziv Veliki Beckerek, danas Zrenjanin. Pradeda se zvao Proka ozenjen s Darinkom. Jedan od sinova Zdravko ozenjen s Kosanom , rodjena Tapavicki, je moj deda. U Elemiru su poznati jos kao Karitonovi.tj. Mihajlov. Jedino je moj deda vratio svom prezimenu ic koje im je administracija jos u vreme Marije Terezije ukinula. Zdravkov najstariji sin Ozren je moj otac koji je dobio mene u brake s Danicom, rodjena Atanaskovic. Ja sam u braku s Natasom, rodjena Perkovic, dobio kcer Vanju I sina Luku. Krsna slava nam je Sv. Arhangel Mihailo. Zdravko I Kosana su jos rodili Aleksandra, Vlastimira I Nadu. Aleksandar je u braku s Dragicom dobio kcer Aleksandru. Vlastimir je u braku s Milom dobio Sanju. Nada iz braka s Bracikom nije imala svoje dece vec je posvojila Bracikinog sina Susana. Proka I Darinka su rodili I sina Mitu I kcer Lenku. MIta je imac sinove Milinka, Milovana. Postoje dve varijante odakle su stigli u Banat. Jedna verzija je da su stigli iz Kotora u Crnoj Gori. Druga verzija je da su se nastanili nakon dolaska iz okoline Mihajlova u Moldaviji. Ono sto nisi dodatnu zabunu o poreklu je Ime koje se koristilo za porodicu Karitonov dok je zvanicno prezime Mihajlov. S druge strane ime Karitonov je zaista svojstveno za prostor Moldavije. Zdravko je zavrsio trgovacku akademiju u Vukovaru. Po zavrsetku akademije otvara svoju trgovinu u Petrogradu. Nakon par godina se seli u Beograd gde se udruzuje s dvojicom partnera i otvara prodaju automobila Ford, Citroen , Voazen kao I automobilske pneumatike Goorich. Oko 1932 urucuje poklon Citroena mladom prestolonasledniku Petru II, elektrkcni automobil, repliku najnovijeg modela Citroen. Na jednom dokumentarnom films se vidi mladi kraljevic kako se vozi u tom Citroenu po stazama parka dvora, danasnji Pionirski park, preko puta Skupstine. Voleo bih da saznam korene familije, dali je zaista iz Crne Gore ili je moguce iz Moldavije.

  Одговори
 • Mladen

  Pozdrav,evo da se i ja oglasim . Moj otac je rodom iz sela Lipovac opstina Celinac u Rep.Srpskoj . Sve sto znam je da mi se stricevi prezivaju Mihailovic a otac greskom Mihajlovic . Slavimo Sv.Simeona Bogoprimca 16.feb .

  Одговори
 • Nedeljko

  Ja se prezivam Mihajlović moji su iz sela Medne opština Mrkonjić grad.Slavimo Sv. Jovana krstitelja,i nemamo pojma odakle smo . Navodno je moj čukundeda došao iz Like oko 1800 te ,ali zašto i zbog čega niko ne zna. Ne znamo ni ko mu je otac ni ko mu je majka.U Mednoj postoji jos jedna porodica Mihajlovića al nismo u srodstvu.

  Одговори
 • olivera mihajlović

  Moji Mihajlovići su iz Kruševa, Makedonija, Cincari. Pradeda Živko, rabadžija i kafedžija, … Deda Mihajlo je rođen u Velikom Selu 1888.bilo je nekoliko braće, imali kafanu u Malom Mokrom Lugu… Slava je Sv. Vasilije Veliki.

  Одговори
 • Тања

  Поздрав!
  Нажалост, не знам много о свом презимену, најдаље докле моје знање о мојој породици сеже је то да ми де прадека звао Павле, дека Станко а отац ми се зове Лазар.
  Из Врдника смо, села у Војводини, и славимо Св. Ђурђица.

  Одговори
 • Mihajlovic Vojislav

  Pozdrav svim Mihajlovicima. Zeleo bi da saznam nesto vise o poreklu mojih Mihajlovica. Neznam mnogo ali podaci kojima raspolazem su, pradeda mi se zvao Nedeljko, bio je berberin i imao berbersku radnju u ulici 27.marta u beogradu. Njegovo poreklo je iz srema tacnije iz sela Jazak, podno Fruske Gore, u kojem je pradeda imao neku blizu rodbinu tacnije tri brata, Branko,Cvece,Jovica. Pradeda je bio ozenjen sa prabakom Jelicom koja je vukla korene iz Nisa. Deda mi se zvao Borivoje Mihajlovic i bio je jedan od najboljih alatnicara stare jugoslavije, ozenjen sa bakom Slavujkom devojackog prezimena Strazivuk. Krsna slava koju slavimo je sveti Nikola. Nekada davno deka mi je pricao da imamo i nekih daljih rodjaka Mihajlovica u Makedoniji okolina Skoplja.

  Одговори
 • Dejan Mihajlovic

  Moj otac je poreklom iz sela Donje Zunice, iz okoline Knjazevca. Krsna slava mi je Mitrovdan. Na nekim starim dokumentima sam medjutim otkrio da je prezime pisano i kao Mihailovic, pa je moguce da je doslo do greske.

  Po predanju moje prababe, Mihajlovici su dosli iz Bugarske i naselili se u okolini Knjazevca, zajedno sa jos nekoliko porodica, ali se vise ne secam kada.

  Одговори
 • Vanja Miranovic

  ja sam Vanja musko moja baka je poreklom iz opstine Perjasice zaselak Milosevac otac se zvao Marko,deda njen Milutin znam do cukundede slava im je Sveti Nikola da li mi imamo veze sa Narandzicima iz Sombora,ko mi je jos rod barem mislim da se rodbina racuna do 16.kolena.

  Одговори
 • Miroljub

  Postovani Rode Srbski , Familijo .
  Slava: Sv.Nikola.
  Otac: Mladen.
  Deda: Visoslav.
  Pra deda : Miloje ( devin)

  Zivim:
  Selo Dobrnje -Petrovac na mlavi.
  Navodno :
  doselilo se stanovnistvo iz Paracina. (Pre 200 gd)
  Selo Dobrnje poznato po:
  Vojvodi Petar Dobrnjac , opet navodno rodbinska veza .
  Dalje nista neznam.
  Zahvalan za svaku informaciju unapred hvala .

  Одговори
 • Miroljub

  http://ebranicevo.com/-nema-zime-za-dobrnje-foto

  Opis koji mi je poznat . Zanimljiva prica .
  Inače, iz Dobrnja potiče Petar Todorović Dobrnjac, poznati vojvoda iz Prvog srpskog ustanka, komadant krajinske vojske, istaknuti vojskovođa u bojevima na Ivankovcu i Deligradu. U drugom ustanku 1815.godine bio je poverenik Kneza Miloša kod ruskog cara, a u međuvremenu bavio se i trgovinom. Miloš je kasnije raselio Dobrnjce i naselio novo stanovništvo koje je poreklom sa Kosova, iz Timočke krajne i Crne reke.

  Одговори
 • Sanja Mihajlovic

  I moji slave sv.Andreju,deda je dosao iz Vranja

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top