Порекло презимена Цветковић

4. фебруар 2012.

коментара: 113

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЦВЕТКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Цветковић

Хаплогрупа: E1b род Т

Порекло: Храшће Одра, Хрватска

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Цветковић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (113)

Одговорите

113 коментара

  1. Милош Цветковић

    Mala dopuna… u selo se doselio Canja iz Crvene Jabuke, Stankov otac, a Cvetkov deda… S tim u vezi se cela familija zna kao “Canjinci”… ako neko ima slična saznanja, pištie na [email protected].

  2. zora

    Pajovići iz Kaone opština Lučani gornje Dragačevo vode poreklo iz Zagarača kod Danilovgrada .Pobegli od osvete turaka tri brata Pajo ,Petar i ?? Pajo je ostao u planinskom zaseoku Petar u nešto župnije i treći brat u okolinu Kraljeva.Ceo rodoslov od Paja zapisao moj pradeda u rukopisu koga zanima kopiraću i poslaću

  3. Tatjana

    I moj pradeda Stojan Cvetković je bio Solunac. Baba, tatina majka, je bila od Cvetkovića koji slave Sv. Nikolu. Njen otac,Stojan, je bio siroče i radio kao čobanin, živeo je u okolini Vladičinog Hana. Stojan je učestvovao u I svetskom ratu i bio je odlikovan.Posle rata oženio se udovicom Stanojkom Aranđelović i odselili su se na Kosovo u okolinu Kos. Mitrovice. 60-ih godina su se preselili u Kraljevo. Imali su sinove Draga, Dragutina i Sreta i ćerke Kosaru Janković, Milanku Jokanović ( moja baba), Branku Milić i Milicu i Stojankinog sina Mila Aranđelovića. Niko od njih više nije živ. Njihovi potomci žive u Kraljevu, Užicu i Bajnoj Bašti, Kosovskoj Mitrovici, Beogradu, Markovcu, Novom Sadu…Baba mi je još pričala da je pradeda bio travar i da su nekada pre II rata, kada je ona bila dete, dolazili ljudi iz daleka da ih leči. Nije znala ništa o poreklu svojih roditelja ni ko su joj baba i deda, niti je ikada upoznala nekog rođaka.

  4. Jana

    Poreklo prezimena, planina Kovac Crna Gora.
    Inace porodica se kasnije preselila na jugu kod Crne Trave. Po mom dedi.
    Arhitekte i umetnici u porodici 90%, 21. novembar slava

  5. ChIl

    Slava mi je 21. Novembra
    Prezivam se Cvetkovic
    Zivim u selu 11km od Nisa, Lalinac se zove

  6. Jaglicici su od lakicevica iz donje Morace selo Bare,Znaci isti smo od Popa Janka koji je imao zenu Jagliku po njoj Jaglicici od sina mladjeg Nikole a po sinu Lakicu svi su bili Lakicevici LakiceviciJaglika je imala muza popa janka ivanovog.On je mlad poginuo i ostavio zenu Jagliku sa sinovima Lakicem i Nikolom.Od te Jaglike su Lakicevici ali su nas nazivali i po Jagliki Jaglicici.Vas predak je sa prezimenom Jaglicic odselio za Focu i njima je ostalo Prezime Jaglicici i oni znaju da su od Lakicevica iz Donje Morace.Naravno posle toliko vremena nijesu htjeli da mijenjaju svoje prezime Jaglicic ,sto je naravno potpuno ispravno.Vas predak je mozda Radovan koji je odselio u Focu pa vam mogu dati jedan rodoslov njihovRadomir Bozov,Bozo Radosavov ,Radosav Savin,Sava Vasiljev,Vasilj(tu hvali ime)Vasilj unuk Radovanov,Radovan Nikolin,Nikola Jankov,Janko ivanov,IvanVucicin,Vucica DobrijinDobrija vojvosde Bogica,Bogic JovanovJovan Ivanov,Ivan Jankov,Janko Gojkov,Gojko Mrnjov(Mrnjavcevici . Znaci svi slavimo Arandjelov dan

  7. Ovo sam napisao Aleksandru Cvetkovicu koji je pomenuo da je porijeklom od Jaglicica

  8. Mirko

    Postovani,

    Molim vas potravite link za preuzimanje kompletnih rezultata testiranih Cvetkovića koji se nalazi na vrhu ove stranice.

    Trenutno link vodi na glavnu stranicu sajta.

    S postovanjem,
    Mirko

    • Edge

      Evo, Mirko, drugi put kucam sličnu poruku jer prva nije prihbaćena, a javljam se jer sam ja jedan od te dvojice. Elem, jedan rođen u Aleksandrovcu župskom ali poreklo je selo Dupljani Vlad.Han tj.Grdelička Klisira. Pobr’Mominog kamena. Deda Stamen, praded Zlatko po priči od Petrovića, Slava Sv. Arhangel Mihail, R1a slavjanoserbskog! Eto, mada i mene zanima onaj E1b hrvat.

  9. Vesna

    Ja sam Cvetković, selo Arnajevo. Deda mi se zvao Milorad a baba Vidosava. Slavimo Sv Nikolu

  10. Раша

    Да ли неко зна нешто о Цветковићима из околине Лесковца село Горина.
    Мој деда је био Милорад Цветковић имао је брата Перу и две сестре. Отац му се звао Стојан Цветковић. Поз