Порекло презимена Цветковић

4. фебруар 2012.

коментара: 113

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЦВЕТКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Цветковић

Хаплогрупа: E1b род Т

Порекло: Храшће Одра, Хрватска

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Цветковић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (113)

Одговорите

113 коментара

  1. Nikola

    Cvetković, Beograd, Višnjička banja, već generacijama žive tu, krsna slava sveti Aranđel

  2. Milan cvetković

    Cvetkovići iz lapova, pričali su da smo došli sa juga…krsna slava sv. Mrata

  3. Vojislav Cvetkovic

    Мени је мој деда причао што је њему његов деда причао итд итд. Да су Цветковићи дошли из тадашње Црне Горе и да су се населили у три дела садашње Србије. Један део је отишао око Смедерева (град и околина), други у околини Ниша и трећи у околини Ивањице. Толико сам ја упућен.

    • mihailo

      Istinu ti je pricao. Cvetkovici su naseljeni, izmedju ostalog, i u selu Maskova kod Ivanjice

    • Jana

      isto i meni, planina kovac, kasnije se naselili u okolini crne trave, zitni potok

    • milos

      Ja sam potomak Cvetkovica koji se doselio u okolinu Smedereva slava sv petka

    • Лазар Цветковић

      2019. година је па не очекујем да чеш ово прочитати…
      Потпуно си у праву,ту имају 2 лозе Цветковича једни су из Црне Горе (моја лоза,слава 21. новембар Св. Архангел Михаило) између Колашина и Андријевице,племе Васојевић.
      Деда се јако потрудио да нађе наше породично стабло,успео је све до 15-20 КОЛЕНА !
      Та лоза из Црне Горе је око Смедерева,Ниш,али има и Топличана.

      • Milos

        Druze da li mi mozes reci neko ime od predaka koji su otisli za Smederevo bas bi mi mnogo znacilo. Ja sam potomak Stanka Cvetkovica koji je rodjen oko 1813 godine. Imamo knjigu o svom selu koja je napisana 2001 god. Pradeda pokojni je dosta ucestvovao u pisanju knjige, ali je malo zamutio neke stvari pa nzm tacno sta kako. Pisi mi na e mail [email protected]. Mnogo bih mi znacila bilo koja info, hvala u napred. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila

      • Vuk

        Можеш ми послати родослов ја тражим Цветковиће исто моји Цветковићи су из околине Ниша село Раутово.

      • Јован Цвегковић

        Поштовани Лазаре (фамилијо),
        пресрећан сам што случајно налетех на овај сајт и још на њему Вашу објаву. Ми смо из с. Гргуре код Блаца (Топлица). Славимо Св. Архангела Михаила. О својој прошлости знамо из предања да смо пореклом из Ц. Горе (помиње се презиме Радоњић). Стварно бих волео ако би самном поделили то што имате како бих могао да употпуним наше породично стабло. Ја имам податке само за последњих пет генерација (1890 до данас).

        Хвала унапред
        Јован Цветковић, Крушевац

        • Jelena Cvetković

          Poštovani Jovane

          I mi slavimo Sv. Arhangela Mihaila 😁

          Zovem se Jelena, otac Rajko Cvetković (rodjen u Beogradu), deda Aleksandar Cvetković (rodjen u Skoplju), pradeda Rajko Cvetković (rodjen u okolini Niša). Cukun deda Dimitrije Cvetković iz Knjaževca.

          Čekam rezultate Ancestry DNA testa. Ja sam tek počela da radim na porodičnom stablu i bilo bi mi drago da podelite i sa mnom šta imate. Moj e-mail je [email protected]

      • Иван Цветковић

        Поштовани,
        Потомак сам Цветковића из села Маскова код Ивањице, крсна слава Свети Никола, а преслава је летњи Аранђеловдан. О свом пореклу знам једино из приче мог покојног деде Властимира. Он ми је причао да је њему његов деда Ђорђе, а мој чукундеда, причао да су Цветковићи дошли из Црне Горе у село Маскову, а касније се тај мој чукундеда преселио из Маскове у село Сивчину, пре неких 100 година, такође крај Ивањице, што сам и пронашао у књизи “Становништво Моравичког Старог Влаха” из 2002. године, Љубомира Марковића и Светислава Марковића и упоредио са предањем моје породице. Ови крајеви, тј. Ивањица, Моравички округ у великој мери је насељено становништвом из племена Васојевића, али и из других племена. Волео бих да сазнам више о пореклу Цветковића, имена предака пре чукундеде, итд. Видео сам још неколико сличних коментара који су писани пре неколико година, тако да не знам да ли ће неко од тих људи видети мој коментар или одговорити. Па ако неко од вас види овај коментар, а зна више о овоме што бих волео да сазнам и то жели да подели, слободно нека ми се јави на мејл: [email protected]
        Хвала унапред.

    • Dusan

      Tako je, u Nisu ima bas puno, samo moja familija Cvetkovic ima nas preko 30

  4. Милан Цветковић

    Мој чукундеда се звао Цветко а његов син Најдан и живели су у селу Божица, општина Босилеград, близу Власинског језера. Након Берлинског конгреса, краљ Милан Обреновић, декретом додаје “ић” свима који тај наставак немају. Пошто су се презимена до тада у том крају правила од дединог или очевог имена, тако је мој прадеда добио презиме Цветков а након декрета добио и “ић”. Овав случај је вероватно далеко ређи и није правило за ово презиме.

  5. Mateja Cvetkovic

    Cvetkovici – Bela Palanka – slava Sv.Petka

    Cukundeda Arandjel ili Randjel Cvetkovic – ozenio Nazu.
    Porodica alvadzija navodno dosla iz Zapadne Makedonije u begstvu od Bugara.

    Sinovi:
    1. Marko Cvetkovic (1888-1955) – slava Sv.Petka
    2. Dragutin Cvetkovic
    3. Viden Cvetkovic
    4. Sava Cvetkovic
    5. Branko Cvetkovic

    Moj pradeda Marko Cvetkovic rodjen 1888. godine u Beloj Palanci ozenio Hristinu Trickovic presao Gramadu i nastanio se u Svrljigu. Deda Jovan i cela porodica nadalje nastanjena u Nisu.

    Uradjeno i testiranje za srpski DNK projekat. Rezultati sledece nedelje.

    • Nebojša

      Mi smo Cvetkovići i živimo u Osanici, opština Žagubica i slavimo slavu Sv. Petka. Pripadamo vlapkoj nacionalnoj manjini čija je postojbina i matica Srbija. Moj brat se zove Dejan, otac Dušan, deda Ivan, pradeda Petar. Deda nam je učestvovao u balkanskim ratovima i po njegovom kazivanju bio nakon toga trgovac koji je radio na prostorima istočne srbije. Imamo i neko porodično stablo ali nismo baš sigurni u njegovu verodostojnost. Dragi naši Cvetkovići kojibslavite istu krsnu slavu kao i mi, voleli bi da se upoznamo.

  6. Моје Презиме долази из Црне Горе мој Чукун Деда Милан Роћену Црној Гори по његовом роћењу селе се у Босну и Херцеговину 1801 године а са нама је дошло презиме Калдесић ко сам чуо од мога дједа Димитрија Миће да Некада био Неки Цветко то су Цветковић и Калдесија — Калдесић били браћа

    Може ми рећи тачно Подрјекло Цветковића из Црне Горе

    • Лазар Цветковић

      2019. па не верујем да ћеш ово прочитати.
      Порекло иде од Васојвића,он је имао више синова,један од њих је био Цветко (Цветковићи Слава Св. Архангел Михаило 21. новембар)
      Племе Васојевића је било између Колашина и Андријевице.
      Мој деда је успео да пронађе 15-20 колена од њега па надаље.

      • Иван Цветковић

        Поштовани,
        Потомак сам Цветковића из села Маскова код Ивањице, крсна слава Свети Никола, а преслава је летњи Аранђеловдан. О свом пореклу знам једино из приче мог покојног деде Властимира. Он ми је причао да је њему његов деда Ђорђе, а мој чукундеда, причао да су Цветковићи дошли из Црне Горе у село Маскову, а касније се тај мој чукундеда преселио из Маскове у село Сивчину, пре неких 100 година, такође крај Ивањице, што сам и пронашао у књизи “Становништво Моравичког Старог Влаха” из 2002. године, Љубомира Марковића и Светислава Марковића и упоредио са предањем моје породице. Ови крајеви, тј. Ивањица, Моравички округ у великој мери је насељено становништвом из племена Васојевића, али и из других племена. Волео бих да сазнам више о пореклу Цветковића, имена предака пре чукундеде, итд. Видео сам да сте овај коментар писали 2019. године, па ако неким случајем видите овај коментар, а знате више о овоме што бих волео да сазнам, можете да ми се јавите на мејл: [email protected]
        Хвала унапред.

  7. milos

    ja imam trag da je moj cukun-cukun deda jevto cvetkovic rodjen 1828 god selo donja ljubovidja,opstina ljubovija,ima nas sada samo 5 porodica. odakle su dosli ne znam.

  8. milos

    zaboravio sam da napisem da slavimo svetog Avrama,11.11.

    • milinko Cvetković

      Jevto cvetkovic je i moj cukun cukun deda.slavimo svetog avramije.on je sahranjen u blizini naše kuće.znamo dosta.njegova deca su:simeun,maksim,sofren,leontije,miloš,veljko i nedeljko.ja sam dalje od maksimove loze.

  9. Никола

    Шесточлана породица Цветковић из Лазаревца, слави Светог Николу Чудотворца.Око 1850. године Златко, Ђорђе и Јован су дошли у Лазаревац из околине Ниша.

  10. milos

    ovo je rodoslov moje porodice/prema popisu iz 1863 ziveo u donoj ljubovidji gde i sada zivimo,tada imao 72 god.
    CVETKOVIC SAVA 1791-

    CVETKOVIC JEVTO(1825-1888) I ZENA MARIJA

    CVETKOVIC SOFREN(1861—) I ZENA LENA(NEPOZNATE GODINE)

    CVETKOVIC LAZO(1887-1936) I ZENA STEVANIJA(1889-1976)

    CVETKOVIC JEVTO(1925-2015) I ZENA KOSA(1921-1998)

    CVETKOVIC LAZAR(1949) I ZENA JELA(1954)

    CVETKOVIC MILOS(1972) I ZENA VESNA(1981)MILE(1974)I ZENA SLAVICA(1977)

    CVETKOVIC NEMANJA(1997)SANJA(2001) KOSANA(2001)

    /mozda neke godine nisu tacne,trudicemo se da ispravimo i ostale da pronadjemo/

    • Jelena Cvetkovic

      Pozdrav! Zainteresovao me je Vas odgovor i nadam se da cete videti moj komentar. Trenutno zivim u Macvi, moj deda Milan Cvetkovic se doselio ovde zajedno sa porodicom pre nekih 50ak godina. Njegov tata se zvao Zdravko, (moj pradeda) i svi su rodjeni u Gracanici, Ljubovija. Znam da se Zdravkova mama zvala Mara (moja cukun baka) za dedu nemamo podatke. Ali mozda je to Jevtina zena Marija. S obzirom na blizinu Donje Ljubovidje i Gracanice, mislila sam da je ovo vise od slucajnosti. 🙂 Pokusavam da saznam odakle su stigli pre toga, jer su mi pricali dok sam bila mala da su stigli iz Crne Gore iz plemena Cuca. Ali ne mogu da budem sigurna u to i nemam koga da pitam.

      • Mira

        Cvetkobi Marija daze iz Crne Gore najverovatnike 1800 i neke.Sinovi Dima…..Pa dolazi moj pra deda Vlada i njegova braca Agaton i Denca,Pa deda Bogomir,otac Radomir.Nadimak Cuca sto mozda ima vwze sa poreklom u Crnoj Hori.Slava Svwti Arandjel 26 jula i 21 novebra.Mesto boravka okolina Aleksinca.