Порекло презимена Цветковић

4. фебруара 2012.

коментара: 80

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЦВЕТКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Цветковић

Хаплогрупа: E1b род Т

Порекло: Храшће Одра, Хрватска

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Цветковић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (80)

Одговорите

80 коментара

 1. milos

  gde se nalazi to mesto Arnajevo

 2. Nenad Cvetković

  nenad
  moji cvetkoviću su iz okoline vranja selo- tibužde,slavimo Sv.Aranđela 21 novembra.
  lično mislim da cvetkovići koji slave Arnđelovdan verovatno imaju isto poreklo.

 3. Marija Cvetkovic

  Ja sam od Cvetkovica naseljenih u Sumadiji,opstina Batocina. Pricao mi je otac da nam je staro prezime Stankovic,tj kao porodicno ime,Stankovici tako su nas zvali,a poreklo nam je od Vranja,okolina prohora Pcinjskog,slava 14.Novembar,Sv Vracevi Kozma i Damjan. Vidim da se javljaju razni Cvetkovci iz raznih krajeva,ali niko sa ovom krsnom slavom.

 4. Sandra Cvetkovic

  Poštovani,

  postoji li neki podaci o Cvetkovićima iz Preševa, sa slavom Mitrovdan 8. novembra. Moja saznanja su oskudna i dosežu do osnovnih podataka čukundene, koji stoje dalje u prilogu…

  Janja 1884-1944 oženjen Kadivkom,

  Stanimir 1910-1992 oženjen Stojankom,

  Mileta 1932-2008 oženjen Olgom (sestra i braća Olga, Vladimir, Branko),

  Srđan 1962 i žena Lenče.

 5. Radenko Cvetkovic

  Zivim u Sremu,deda mi je poreklom iz okoline Leskovca,njegovi su proterani iz Skoplja od strane Bugara.Slavimo Svetog Nikolu.

 6. Tatjana

  Ja sam iz Bosne. I vjerovatno su moji to prezime Cvetkovic preimenovali u Cvjetkovic sa J. Krsna slava nam je Sv. Prorok Jeremija.

 7. Edge

  A samo pitam zna li ko od vas Cvetkovića za postojanje dela Jastrebarskog kraj Zagrjeba pod imenom Cvetkovići.Ne Cvitkovići niti Cvjetkovići.servus,pardon pozdrav!

 8. Uroš

  Poreklo moje porodice Cvetković je sa Kosova i Metohije, tačnije, selo Vrbeštica kod Štrpca, Sirinićka župa. Pokojni deda mi se tamo rodio i njegova braća i sestre. Pradeda je bio rodjen negde oko 1890 i neke u istom tom selu. Oko 1910 pradeda je otišao za Ameriku i vratio se 1914 kao dobrovoljac. Po pričama i usmenom predanju kao i pisanim informacijama, poreklo tačnije vodimo od porodice Pavlović iz Vrbeštice, naselje Pavlovića mahale. Kurdjul ili askurdjel (nemamo tačnu informaciju) koji je bio Pavlović je ubio nekog Turčina u krvnoj osveti i nakon toga beži u centralnu Srbiju sa još nekom braćom i porodicama gde menjaju prezime u Cvetković. Nakon nekog vremenskog perioda, navrdeda ili kurdjel sa prezimenom Cvetković se vraća na Kosovo, u Štrpce i tu se nastanjuje. Kao i Pavlovići iz Vrbeštice, mi Cvetkovići potomci slavimo Svetu Prečistu kako se kod nas kaže iliti Vavedenje presvete Bogorodice. Sada smo nastanjeni u Šumadiji, kao posledica rata 1999, a drugi krak naše familije Cvetković je nastanjen u Nišavskom okrugu. Tako da znamo da sem sa ovim krakom familije koji je u Niškom okrugu mi nemamo nikakve rodbinske i rodjačke veze sa ostalim Cvetkovićima.

 9. Novak

  Moji Cvetkovici su iz Paracina, deda mi se zvao Milorad/Mile i bio je zeleznicar. Pradeda mozda se zvao Tasa i bio je pekar u Paracinu imao je jednog sina i verovatno 6 cerki. Voleo bih vise da saznam o poreklu.
  Nasa slava je Sveti Nikola.