Порекло презимена Цветковић

4. фебруар 2012.

коментара: 112

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЦВЕТКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Цветковић

Хаплогрупа: E1b род Т

Порекло: Храшће Одра, Хрватска

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Цветковић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (112)

Одговорите

112 коментара

  1. Радован Цветковић

    Мој деда звао се Милорад Цветковић, његов отац Стојан Цветковић (четрдесетих година нестао) причало се да је са његовим рођеним братом Сретеном избегао у Америци. Стојанов отац се звао Атанасије. Родом из Горине, крај Лесковца. Крсна слава Св. Никола

  2. Radovan Cvetković

    Moj deda koga ne poznajem je 1948 kolonizacijom iz Rdjavice opstina Surdulica otisao u Karavukovo u Vojvodini .. Po par godina je umro i tad gubimo kontakt sa familijom. Trazim nekoga iz tog kraja da nadjem nekog rodjaka nekog iz te familije …..

  3. Teodor Cvetkovic

    Moji Cvetkovici su iz Cvetkovci (selo Silovo pored Lebana). Cvetkovci se nalaze malo na brdu iznad selo Silovo. Slava nam je Arandjelovdan ali posto je taj moj Cukundeda usvojen odlucio je da sacuva slavu coveka koji ga je usvoijo Mitrovdan. U Cvetkovci danas zive Petkovici i to je sve sto znam.

  4. Емилија

    Моји Цветковићи су из села Житни поток, код Прокупља-Ниша. Прадеда-Милорад-Лоца
    Деда-Петар
    Отац-Драган
    Дека се одселио из села када је уписао војну гимназију затим и академију, по запослењу се преселио у Вршац, мој отац је одрастао у Вршцу. Једном ми је дека рекао да водимо порекло одпрезимена Петровић. Ништа даље од тога не знам.
    Крсна слава нам је Аранђеловдан

  5. Dusan Cvetkovic

    Moje ime je Dusan Cvetkovic.Deda mi je Gavrilo Cvetkovic,doselio se iz sela Mali Suvodol,okolina Pirota u Obrenovac 1965.To selo je iz davnina poznato po grncarima.Deda mi je takodje grncar.Deda mi je imao jos 5 brata.Otac moga dede se zvao Boza i imao je brata Ljubu Cvetkovic koji se naselio u Zrenjanin ili okolina Zrenjanina.
    Tako da Cvetkovici iz tog kraja su mi mozda rodbina i voleo bih stupiti u kontakt.
    Krsna Slava Arandjelovdan 21. Novembar.

    • Nenad Cvetković

      Pozdrav ja sam Nenad, otac mi je Ivan Cvetkovic 1975, deda Radeta Cvetkovic, Pradeda Nikola Cvetkovic a njegov otac Zivorad ili Zika Cvetkovic. Svi smo iz sela Poljska Rzana u Pirotu.

  6. Jelena

    Moji Cvetkovići slave Arandjelovdan 21. Novembra. Pokojni otac mi je pričao da je njegov deda Rajko Cvetković rodjen u Nišu živeo u Aleksincu neko vreme. Imao je dva sina Aleksandar Cvetković i Miodrag Cvetković. Čukundeda se zvao Dimitrije Cvetković ali nažalost nemam više informacija.

    • Nikola Cvetković

      Živim u Leskovcu . Otac Goran iz Leskovca takodje, deda Ljubiša i pradeda Slobodan iz sela Pecenjece , 12 km od Leskovca. Porodična slava Sv Arandjel . Saznacu ovih dana i ime cukun dede ako Bog da kad odem u selo. Nekih preciznih informacija nemam, neki kažu da smo došli iz Niša (ima smisla zbog blizine), neki arhivi kažu da Cvetkovići vuku poreklo iz Krive reke kod Brusa , pa dalje od Vasojevića u Crnoj Gori , i nekog Cvetka iz istog plemena . Opet kažem, puno toga su nažalost samo nagađanja . Mejl za kontakt je [email protected] pa ako se iko pronađe u priči ili je voljan da mi da neke dalje smernice bio bih mu krajnje zahvalan

  7. Иван Цветковић

    Потомак сам Цветковића из села Маскова код Ивањице, крсна слава Свети Никола, а преслава је раније била летњи Аранђеловдан. О свом пореклу знам једино из приче мог покојног деде Властимира. Он ми је причао да је њему његов деда Ђорђе, а мој чукундеда, причао да су Цветковићи дошли из Црне Горе у село Маскову, а касније се тај мој чукундеда преселио из Маскове у село Сивчину, пре неких 100 година, такође крај Ивањице, што сам и пронашао у књизи “Становништво Моравичког Старог Влаха” из 2002. године, Љубомира Марковића и Светислава Марковића и упоредио са предањем моје породице. Ови крајеви, тј. Ивањица, Моравички округ у великој мери је насељено становништвом из племена Васојевића, али и из других племена. Волео бих да сазнам више о пореклу Цветковића, имена предака пре чукундеде, итд. Видео сам још неколико сличних коментара који су писани пре неколико година, тако да не знам да ли ће неко од тих људи видети мој коментар или одговорити. Па ако неко од вас види овај коментар, а зна више о овоме, зна имена предака, има породично стабло Цветковића који потичу из Црне Горе, зна из ког племена, из ког места и слично, било шта од овога што бих волео да сазнам, слободно нека ми се јави на мејл: [email protected]
    Хвала унапред.