Poreklo prezimena Cvetković

4. februar 2012.

komentara: 113

[toggle title=”TESTIRANI CVETKOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Cvetković

Haplogrupa: E1b rod T

Poreklo: Hrašće Odra, Hrvatska

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Cvetković

Haplogrupa: R1a opšti klaster

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (113)

Odgovorite

113 komentara

  1. Radovan Cvetković

    Moj deda zvao se Milorad Cvetković, njegov otac Stojan Cvetković (četrdesetih godina nestao) pričalo se da je sa njegovim rođenim bratom Sretenom izbegao u Americi. Stojanov otac se zvao Atanasije. Rodom iz Gorine, kraj Leskovca. Krsna slava Sv. Nikola

  2. Radovan Cvetković

    Moj deda koga ne poznajem je 1948 kolonizacijom iz Rdjavice opstina Surdulica otisao u Karavukovo u Vojvodini .. Po par godina je umro i tad gubimo kontakt sa familijom. Trazim nekoga iz tog kraja da nadjem nekog rodjaka nekog iz te familije …..

  3. Teodor Cvetkovic

    Moji Cvetkovici su iz Cvetkovci (selo Silovo pored Lebana). Cvetkovci se nalaze malo na brdu iznad selo Silovo. Slava nam je Arandjelovdan ali posto je taj moj Cukundeda usvojen odlucio je da sacuva slavu coveka koji ga je usvoijo Mitrovdan. U Cvetkovci danas zive Petkovici i to je sve sto znam.

  4. Emilija

    Moji Cvetkovići su iz sela Žitni potok, kod Prokuplja-Niša. Pradeda-Milorad-Loca
    Deda-Petar
    Otac-Dragan
    Deka se odselio iz sela kada je upisao vojnu gimnaziju zatim i akademiju, po zaposlenju se preselio u Vršac, moj otac je odrastao u Vršcu. Jednom mi je deka rekao da vodimo poreklo odprezimena Petrović. Ništa dalje od toga ne znam.
    Krsna slava nam je Aranđelovdan

  5. Dusan Cvetkovic

    Moje ime je Dusan Cvetkovic.Deda mi je Gavrilo Cvetkovic,doselio se iz sela Mali Suvodol,okolina Pirota u Obrenovac 1965.To selo je iz davnina poznato po grncarima.Deda mi je takodje grncar.Deda mi je imao jos 5 brata.Otac moga dede se zvao Boza i imao je brata Ljubu Cvetkovic koji se naselio u Zrenjanin ili okolina Zrenjanina.
    Tako da Cvetkovici iz tog kraja su mi mozda rodbina i voleo bih stupiti u kontakt.
    Krsna Slava Arandjelovdan 21. Novembar.

    • Nenad Cvetković

      Pozdrav ja sam Nenad, otac mi je Ivan Cvetkovic 1975, deda Radeta Cvetkovic, Pradeda Nikola Cvetkovic a njegov otac Zivorad ili Zika Cvetkovic. Svi smo iz sela Poljska Rzana u Pirotu.

  6. Jelena

    Moji Cvetkovići slave Arandjelovdan 21. Novembra. Pokojni otac mi je pričao da je njegov deda Rajko Cvetković rodjen u Nišu živeo u Aleksincu neko vreme. Imao je dva sina Aleksandar Cvetković i Miodrag Cvetković. Čukundeda se zvao Dimitrije Cvetković ali nažalost nemam više informacija.

    • Nikola Cvetković

      Živim u Leskovcu . Otac Goran iz Leskovca takodje, deda Ljubiša i pradeda Slobodan iz sela Pecenjece , 12 km od Leskovca. Porodična slava Sv Arandjel . Saznacu ovih dana i ime cukun dede ako Bog da kad odem u selo. Nekih preciznih informacija nemam, neki kažu da smo došli iz Niša (ima smisla zbog blizine), neki arhivi kažu da Cvetkovići vuku poreklo iz Krive reke kod Brusa , pa dalje od Vasojevića u Crnoj Gori , i nekog Cvetka iz istog plemena . Opet kažem, puno toga su nažalost samo nagađanja . Mejl za kontakt je [email protected] pa ako se iko pronađe u priči ili je voljan da mi da neke dalje smernice bio bih mu krajnje zahvalan

  7. Ivan Cvetković

    Potomak sam Cvetkovića iz sela Maskova kod Ivanjice, krsna slava Sveti Nikola, a preslava je ranije bila letnji Aranđelovdan. O svom poreklu znam jedino iz priče mog pokojnog dede Vlastimira. On mi je pričao da je njemu njegov deda Đorđe, a moj čukundeda, pričao da su Cvetkovići došli iz Crne Gore u selo Maskovu, a kasnije se taj moj čukundeda preselio iz Maskove u selo Sivčinu, pre nekih 100 godina, takođe kraj Ivanjice, što sam i pronašao u knjizi “Stanovništvo Moravičkog Starog Vlaha” iz 2002. godine, Ljubomira Markovića i Svetislava Markovića i uporedio sa predanjem moje porodice. Ovi krajevi, tj. Ivanjica, Moravički okrug u velikoj meri je naseljeno stanovništvom iz plemena Vasojevića, ali i iz drugih plemena. Voleo bih da saznam više o poreklu Cvetkovića, imena predaka pre čukundede, itd. Video sam još nekoliko sličnih komentara koji su pisani pre nekoliko godina, tako da ne znam da li će neko od tih ljudi videti moj komentar ili odgovoriti. Pa ako neko od vas vidi ovaj komentar, a zna više o ovome, zna imena predaka, ima porodično stablo Cvetkovića koji potiču iz Crne Gore, zna iz kog plemena, iz kog mesta i slično, bilo šta od ovoga što bih voleo da saznam, slobodno neka mi se javi na mejl: [email protected]
    Hvala unapred.

  8. Vladimir Cvetković

    Vladimir Cvetković (Beograd)
    Otac – Aca Cvetković (Beograd)
    Deda – Dragoljub Cvetkovic (selo Sukovo, kod Pirota)
    Pradeda – Milutin Cvetković (selo Sukovo, kod Pirota)

    Krsna slava Sv. Nikola 19.decembar.