Порекло презимена Росић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » prezimena » Порекло презимена Росић

Порекло презимена Росић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (10)

 • Милодан

  Фамилије-презимена Росић, по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Росић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Беомужевић
  -Вртиглав
  -Грабовица
  -Забрдица
  -Козличић
  -Котешица
  -Доњи Лајковац
  -Попучке
  -Рађево Село

  Одговори
  • Злаја

   Ми Росићи из Котешице имамо усмено преадње да смо са тромеђе тј. близине Пљеваља. Ми Славимо Лазареву Суботу и ако није изворно Крсна Слава Росића Лазарева Субота. Међутим наш рођак а Српски Патријарх Варна Росић је устоличен за Патријарха за Врбицу 1930 године на Врбицу, вероватно од тада Славимо у част нашег рођака Врбицу и временом смо је преузели као основну Славу.

   Одговори
 • Милодан

  Породична презимена у Качеру, Росић. Према књизи Милоја Т. Ракић „Качер“, прво издање 1905. године, најновије издање 2010. године – едиција „Корени“, ЈП Службени гласник и САНУ.

  Остале податке породица Росић – порекло, одакле су и када досељени и Крсне славе можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Гукоши
  -Липље
  -Манојловци

  Одговори
 • Defendor

  Росићи су некада били велики род у селу Отишић у Далмацији. После Другог светског рата пописано их је 8 кућа и 34 особе.

  У Челебићима у Ливањском пољу спомињу се такође и вероватно су један род.

  Крсна слава им је Јовандан.

  Одговори
 • milorad rosic

  Rosica ima u Livnu, tacnije u selima Livanjaskog polja, Sajkovic,Kazanci, Celebic i tri domacinstva u selu Vrbica. Rosici iz Livanjskog polja su doselili iz Dalmacije tacnije iz sela Otisic, a po predanju starijih svi Rosici su porjeklom iz Crne Gore odakle su bijezali kad su Turci dosli na Balkan, prvo u Dalmaciju a posle u Bosnu.

  Одговори
 • Mиле

  Росића има и у околини Аранђеловца у Шумадији. Фамилија са Радовићима. Досељени су из околине Бијелог поља. Крсна слава је Св. Лука.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  РОСИЋ (п.к). Росићи (п) су из Дврснице (Попово). Огранак су Ђордана из истог села. Славе Ђурђевдан. За вријеме куге, Никола, дјед Трипка Росића (рођен 1896), био је избјегао и живио неко вријеме код Стоца (84:166). Росићи (к) су настањени у Мостару.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Dusica Rosic

  Zdravo Nela, moji su iz Donjih Kazanaca kod B.Grahova
  Kako mogu da stupim u kontakt sa Vama. Hvala

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top