Порекло презимена Миливојевић

3. фебруар 2012.

коментара: 140

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИВОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миливојевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Криви Вир, Бољевац, Србија

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
________________________

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (140)

Одговорите

140 коментара

  1. Cлободан Миливојевић

    Поздрав од Миливојевића,родом из Полаче код Книна,данас нас има у Ср.Лазама,Старим Јанковцима,Инђији,Аранђеловцу,Београду…Славимо Св.Архангела Михајла …

    • Jovica Vucelja

      Pozdravljam sve Milivojeviće koji vode poreklo iz Polača kod Knina koji slave krsnu slavu Sveti Arhangel Mihail. Moja porodica je pre 300 godina promenila prezime Milivojević da bi sačuvala potomstvo od turske osvete što je navedeno u knjizi UNAC ator svešenik Petr Rađenović.

  2. Фамилије-презимена Миливојевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Чумић
    -Жировница
    -Маршић
    -Бошњан
    -Рача
    -Вучић
    -Дреновац
    -Кутлово
    -Теверич
    -Ботуњ
    -Губеревац

  3. jasmina

    Moji su u Cerovcu kraj Karlovca,slave Georgija pa mi objasnite odkud mi ovdje…

  4. Bojan Milivojevic

    Zdravo zivo prezimenjaci moji. Ja sam Bojan 90 godine i sve sto znam da mi je otac iz Blac blizu Krusevca i da su odatle svi moji sa oceve strane .Otac mi se kada sam imao 6 godina razveo od majke tako da nisam uspeo da upoznam dedu i babu da mi kazu odakle su stvarno dosli do Blaca ali bih voleo da znam odkud potice prezime Milivojevic. Ako neko zna neka mi posalje mejl … Hvala unapred.
    Bojan Milivojevic.Neka vas sve Gospod cuva gde god da ste i koju god Slavu slavili!

  5. Stojan Milivojević, Doboj

    Pošto sam pročitao dosta toga o lozi prezimena Milivojević a nosim isto prezime osjećam se da bih i ja trebao nešto da dodam na ovu raspravu. Rođen sam u selu Krsno polje kod Moglaja u BiH, bilo nas je nekih šest kuča u tom selu, a slavu smo slavili Sveti Stefan (9. Januar) koju i dan danas slavimo. Pročitao sam dosta o Milivojevićima ali sam skoro pa nikoga sreo da slavi ovu slavu pa me interesuje kojoj smo slavi pripadali ili ko pripada nama sa ovom slavom.
    Po pričanju moga oca, a njemu je pričao deda, a njegovom dedi njegov deda i od zadnjeg dede njegov deda- što znači ja sam Stojan-otac Stjepan-Djed Petar, pa Nedica, Nedo, Milivoje i Kosta.
    Kosta je taj koji je došao. Sada je to vrlo važno što sam ovo ispričao naime Kosta je imao Milivoja, Tomu, Luku, Tripu i Blaga ( od muške djece) i svi njegovi sinovi su dobili prezimena po njihovim imenima tako da u tom selu postoje Mi, ja koji pišem ovo po Milivoju Milivojevići tako i Toma- Tomići, Luka- Lukići, Tripo- Tripići, Blaga- Blagići, i svi oni slave Svetog Stefana i svi se nalazimo na površini od nekih 2 km i to se sve nalazi između dva potoka. Došli smo odnekle uglavnom Kosta je vodio svoju familiju koje sam nabrojao i naravno bio je u proputovanju mjerio je gdje bi mogao da zastane, prenoćio je u šumi, napravio je neku kolibu sa sinovima i ostalom čeljadi. Saznao je Aga da se nalazi tu čovjek sa obilnom familijom što tada nije bilo rijetko i došao kod Koste i pitao ga bili radio zemlju da ostanu da mu da to od potoka do potoka kraj rijeke Bosne. Što je Kosta za jedan dan pregledao sa Agom i prihvatio.To je sve bilo negdje 1801 do možda 1805 godine. Sada se pitam kako se prezivao Kosta i da li je uopšte imao prezime jer neki turski sapis odnosno Kadijin zapis kao i presuda da su Kostići tj. djeca od Koste napravili neku štetu na kukuruzu. Što znači da nije imao prezime ili ga ovaj nije znao. Neki moj saradnik iz Podgorice Sekulić Bogdan, koji se bavi time ispričao mi je priču i pitao me gdje nam je groblje i kaže da se zove nekako na Pavlić, a gorblje se nalazi na brdu Pavlovići što njemu govori da smo iz plemena Belopavlića, a jedne prilike sam gledao stari snimak proglašenja Cara Nikole pa sam uglavnom primjetio nošnju identičnu što je nosio brat od moga djeda, pošto djeda nisam zapamtio. To su bile duge bijele čarape do koljena, dvoje čakšire, demadan šal i gunj, na nogama opanci putravci načinjeni od volovske kože, to je nosio zimi a ljeti se samo skidaju jedne čarape, šal i gunj, zaboravio sam dodati košulja tkana od lana kao i gaće, I ovo sam sve vidio na narodu koje je bio prilikom proglašenja crnogorskog cara Nikole. Sve sam ovo ispričao da bih još nekog našao da mi kaže o Milivojevičima sa slavom Sv. Stefana.

    Nadovezaću se na ovo da je moj pradjed Nedica imao braću Milu, Jovicu i Gostu. Gosto je otišao negdje u Srbiju, da l Čačak ili Užice, tako da mu je dolazila kćerka po neke dokumente, a njegov dio zemlje koje su mu braća ostavila poslije su uzukrapirale muslimanske porodice tako da i dan danas mi Milivojevići njima potpisujemo kada oni traže neke potvrde o nekretninama.
    Kao što rekoh selo se zove Krsne Polje a ja imam sina Sašu i unuka Nikolu, što znaci da je moj unuk Nikola deveti od Koste kada smo došli.

    Nadam se da će ovo pomoći da se neko pronađe, i molim vas ako neko ima nekih informacija o ovoj lozi ili ga još nešto zanima neka me slobodno nazove. Ja sam nastanjen u Doboju koji je u RS/BiH broj : 065 881 847

  6. Marko

    Postovani, zovem se Marko, od informacija imam samo da mi je deda (Anton) iz mesta Kuzmin i da nam je krsna slava Mitrovdan. Pradeda Filip je bio ozenjen za madjaricu-nemicu Terezu. U direktnoj smo vezi sa Milenkovicima. Da li neko zna nesto vise o Milivojevicima iz Kuzmina?

  7. Милица Путниковић Миливојевић

    Поздрав Миливојевићи, ја сам постала Миливојевић по удаји. Ми смо Миливојевићи из Заклопаче код Београда. Има неколико фамилија и сви славимо св.Климента. ( 8.децембар).

  8. Ilija Milivojevic

    Ja sam Ilija Milivojevic iz Uba. Slavim Sv. Jovana i receno mi je da je moja familija poreklom iz hercegovine i da kako su turci napredovali tako su se moji selili ka severu. Selo Vragocanica kod Valjeva su takodje Milivojevici i svi slave Jovandanj i za njih znam da su mi familija

  9. Miroslav Milivojević

    ja sam Miroslav Milivojević iz Male Ježevice okolina Požege, slavimo Sv.Jovana a prislavljavamo Treće Trojice, ono što sam čuo od pokojnog strica doseljenici smo iz Hercegovine, bilo ih je trojica ili četvorica braće, jedan je ostao u mestu Buari na Zlatiboru, drugi je ostao u Užicu, al ne znam da li baš u Užicu ili okolini, selo Karan ili Lunovo Selo, a treći je došao u Malu Ježevicu. Pre par godina počeo sam da pravim rodoslov, ali sam krenuo od čukun dede za dalje niko ne zna, od čukun dede, niko ne zna kako se zvao čukun deda a brat mu se zvao Zaharije, nije imao dece, pa imanje na kome smo mi sad je Zaharijino imanje jer je iz nekog razloga čukun deda ostao bez imanja kako i zbog čega zasad ne znamo. Možda će ovo što sam napisao najviše vredeti Slavici I Iliji, ako neko ima bilo kakva saznanja neka piše bilo ovde bilo da mi pošalje na E-mail : [email protected] , tel. 060 / 49 – 59 – 799,
    pozdrav svim Milivojevićima.

  10. Milivojevic

    Ako mi mozete pomoci,tj dati vise informacija o porodici Milivojevic selo Knic,slava sv. Stefan.Znam da poticemo iz Sjenice(mesto Šape ili Šare ne znam tacno kako se zove) i da smo dosli za vreme Karadjordja.Verovatno su dosli Gliso,Luka i Milan sa ocem 🙂 Prica se da nam je staro prezime Saponjic 🙂

    • Растко

      Грана Миливојевића којој припадам слави Светог Луку. Потичемо од најмлађег од три брата Лукић из Сјенице – Миливоја, по којем и настаје презиме Миливојевић (почетак 19. века).

      Период од почетка до краја 19. века:

      [КНИЋ]
      Миливоје Лукић је имао децу (сви Миливојевић):
      – Благоје
      – Лука
      – Михаило
      – Новак.

      Новак и Неранџа (дев. Тајсић):
      – Јана
      – Николија
      – Павле
      – Ранко.

      [КРАГУЈЕВАЦ]
      Ранко и Милева:
      – Бранка
      – Живота.

      У 20. веку ссмо прешли у Београд, где смо и данас. За информације сам доступан на адреси [email protected]

      тагови: сјеница, лукић, миливојевић, свети лука, кнић, крагујевац, београд