Порекло презимена Миливојевић

3. фебруар 2012.

коментара: 140

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИВОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миливојевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Криви Вир, Бољевац, Србија

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
________________________

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (140)

Одговорите

140 коментара

  1. Наташа

    Поштовани,
    Отац ми је рођен у селу Котража (Бели Камен) код Ивањице, од оца Жарка који је умро/погинуо на Сремском фронту. Име деде је Љубомир. Славимо славу Лазареву суботу.У том селу има још породица са тим презименом и у рођачким смо везама..Приче рођака су да водимо порекло из Херцеговине из околине Невесиња…

    • Zoran

      Poštovana Nataša moji preci su došli iz Kotraže slavimo lazarevu subotu, najverovatnije smo rođaci. Po pričama mojih predaka, dva brata Stanoje i Milivoje su došli iz Crne Gore u Kotražu. Oko 1700 godine Stanoje je se preselio u Gružanski kraj a Milivoje je ostao u Kotraži. Nataša molim Vas da mi odgovorite iz kojeg mesta u Crnoj gori su došla brača u Kotražu. Moja saznanja da su brać došla iz zaleđa Kotora iz plemena Krivošija. Unapred zahvalan Zoran.

      • Milos

        Da li moze Vas kontakt ?

      • Дима

        Поштовани Зоране, мене занима поријекло Миливојевића из Котраже.
        Један тестирани од Станојевића ( из Лесковца код Груже) које помињете има исте маркере као и ја. Тако да их и Миливојевић имају, јер су од два брата.
        Да ли знате како су се презивали раније?
        Колико је поуздан податак да су доселили из Кривошија, тј на основу чега то кажете?
        Хвала лијепо.
        Поздрав.

      • Дима

        Поштовани Зоране,
        Занима ме поријекло Миливојевића из Котраже. Један тестирани од Станојевића ( које Ви помињете)из Лесковца код Груже има исте маркере као и ја. Тако да и Миливојевићи имају исте јер су од два брата. Да ли знате како су се презивали раније?
        И да ли је то поуздан податак да су доселили из Кривошија, тј на основу чега то кажете?
        Хвала, поздрав.

  2. Фамилије-презимена Миливојевић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Миливојевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

    -Балиновић
    -Берковац
    -Бранеговић
    -Братачић
    -Врачевић
    -Ђурђевац
    -Златарић
    -Горњи Лајковац
    -Доњи Лајковац
    -Лелић
    -Мионица
    -Осеченица
    -Совач
    -Табановић
    -Тубравић

  3. Andria

    Pozdrav,ja sam iz Knjaževca porodica Milivojević postoji ovde neko vreme (nisam siguran tačno koliko otprilike 150-200 godina)ako neko ima neku informaciju neka objavi komentar (koliko znam mi smo jedina porodica u gradu).

  4. Andria

    Poreklom Milivojevići su iz Drvnika vecina porodica je otislo u Zaječar dok je jedna (moja) dosla u Knjaževac

  5. Aleksandar Milivojevic

    Ако неко зна нешто о Миловојевићима који славе славу Свети Ђурђиц нек напише нешто!!! Иначе прадеда ми је из Мишковаца.

  6. Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Миливојевић.
    Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Миливојевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

    -Араповац
    -Барошевац
    -Венчани
    -Мељак
    -Шопић

    • Миливоје

      Да ли можете да ми напишете имена књига у којима могу да видим порекло Миливојевића који славе Св. Ђурђиц. Хвала унапред!

      • Драган Миливојевић

        Поздрав Миливоје, из ког дела Србије си пореклом.

        • Драган Миливојевић

          Поздрав свим Миливојевићима а такође мом имењаку и презимењаку. Ја сам од Миливојевића из Јарменоваца општина Топола, Шумадија,слава св. Ђурђиц. Почео сам да истражујем породично стабло, по породичном предању моји су досељени из околине Сјенице крајем 17-ог и почетком 18-ог века. Најстарији документ који тренутно поседујем је из чибучког тефтера из 1825 године, у то време моја породица је носила презиме Ивановић.

          • Гргур

            Да вам старо презиме није било Иванковић ?Иванковићи из околине Сјенице су у исто време досељени у село Петка код Лазаревца.Од њих су Росићи,Ракићи,Близнаковићи,Ивановићи…недавно су урадили днк тест.

  7. mladen

    ja se zovem mladen milivojevic poreklo vodim iz sela pored kragujevca koje se zove marsic,moj cukun deda se prizetio u susedno selo jovanovac i mi slavimo slavu sveti luka,citao sam sve komentare i nisam video da nas ima jos koji slavimo svetog luku,ako neko zna nesto vise o mojim precima molio bi ga da napise

    • Растко

      Грана Миливојевића којој припадам слави Светог Луку. Потичемо од најмлађег од три брата Лукић из сјенице – Миливоја, по којем и настаје презиме Миливојевић (почетак 19. века).

      Период од почетка до краја 19. века је изгледао овако:

      Миливоје Лукић је имао децу (сви Миливојевић):
      – Благоје
      – Лука
      – Михаило
      – Новак.

      Новак Миливојевић и Неранџа Тајсић су имали:
      – Јана
      – Николија
      – Павле
      – Ранко.

      Ранко и Милева Миливојевић:
      – Бранка
      – Живота.

      тагови: сјеница, лукић, миливојевић, свети лука, кнић, крагујевац, београд

  8. Lazar

    Pozdrav svima,
    Ja sam od Milivojevića iz Mionice kod Valjeva. Slavimo Sv. Stefana. Poznato mi je poreklo za prethodnih 200 godina otprilike, ali me zanima i dalje od toga. Pradeda Vidoje je u Mionicu došao iz sela Drlače na Drini (tamo se prezivali Dobrosavljević). Istražujući, došao sam do 18. veka, do familije Stevanović iz sela Pilica. Tu se kaže da su Stevanovići (tako se tada prezivali) došli iz Rovaca. Kako su i stariji tvrdili da su naši davno živeli u Crnoj Gori, povezao sam da smo poreklom možda iz plemena Rovca. Problem je što nisam našao prezime Stevanović među potomcima Rovca (moguće da mi fali neko prezime u lancu), a još veći što se naša Slava ne poklapa sa Slavom tog plemena. Bio bih zahvalan ukoliko neko ima informaciju koja bi mogla da pomogne.
    Pozdrav

  9. Nikola Milivojevic

    Postovanje svim Milivojevicima,
    kao sto sam napisao, zovem se Nikola, imam 19 godina i upravo sam zavrsio Zemunsku gimnaziju. Mnogo volim istoriju i smatram da treba negovati svoje poreklo. Moja prica je malo cudna, zapravo ja i nisam Milivojevic 😀
    Osnovni podaci: Krsna slava Sv. Nikola, mesto Progar, opstina Surcin, grad Beograd.
    Evo sta je u pitanju.
    Poznajem svoje poreklo otprilike do sredine 19. veka. Tada su po pretpostavci u mom selu,30 km od Beograda ziveli baba i deda Milivojevici bez daljeg potomstva i bas tada se iz Like doselila zena Radakovic sa sinom i cerkom. Cerka se udala u komsiluk a sina su USVOJILI Milivojevici, koji je zadrzao njihovu slavu Nikoljdan. O toj baki i deki NE ZNAM nista. Bilo bi mi drago ako neko zna nesto o Milivojevicima u Sremu, posto vidim da je vecina juzno od Save i Dunava. U mom mestu ima svega par kuca i svi poticemo od tog pretka koji je usvojen.
    Mozda krvno ne pripadam Milivojevicima, ali vec 200 godina slavimo njihovu slavu i nosimo ovo prezime i ja se smatram Milivojevicem.

    Pozdrav svima i hvala unapred.

  10. Marko

    Pozdrav svima, zanima me da li neko slucajno ima u elektronskoj formi grbove porodica Knez Nikola – Niksa Grbljanovic, preuzeti iz porodicnog stabla Milivojevica?

    Ovako izgledaju ali je previse loseg kvaliteta, pa su mi potrebne malo kvalitetnije slike u slucaju da neko ima
    http://s1.postimg.org/6kqayhvge/grbovi.jpg

    Pozdrav.