Порекло презимена Миливојевић

3. фебруар 2012.

коментара: 138

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИВОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миливојевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Криви Вир, Бољевац, Србија

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
________________________

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (138)

Одговорите

138 коментара

  1. Mladen Milivojevic

    Zdravo Milivojevici evo sad citam i nigde nisam zapazio da iko spominje Milivojevice iz sela Suvo Polje kod Bijeljine . Slavimo slavu Sv.Stefan 9januar . Ja sam inace rodjen u inostranstvu tako da neznam puno o nasem poreklo samo znam da je bilo ime od moga djeda djedu Lazar Milivojevic znaci on je negde godiste. oko 1870 on je po nekoj prici valjda dosao tu u okolinu Bijeljine. Jos sam negde citao na internetu da je.moguce da smo dobili prezime po nekom Milivoju Nikolicu koji se je navodno preselio sa Nikolic brda negde u Srbiji e sad dali je ta prica. tacna ili nije … Jos jesnom pozdrav za sve i ako neko nesto zna o ovome sto sam napisao neka ostavi. komentar … Hvala

  2. Миљана

    Интересује ме порекло презимена Миливојевић из Суботинца околина Соко Бање,славимо Аранђеловдан.Ја сам иначе рођена у Земуну,а живим у Косовској Митровици,али су ми преци са очеве стране из Суботинца.Ако зна неко више информација нека остави коментар.Хвала унапред!

  3. Goran

    Za Milivojevice iz Knica.Vi ste od Saponjica iz Komarana kod Nove Varosi.Svi Saponjici slave Stevanjdan.Kao sto si rekao Saponjici su stanovali na Pesteru kod Sjenice na reci Vapi selo Vapa.Za vreme Karadjordja mnogo Saponjica je iz Starog Vlaha otislo u Sumadiju ima vas dosta u Knicu.Izgleda je prezime i doslo po selu Vapa.I Petrovici iz Knica Lazovici isto su bili Saponje sa Pestera.Neki kazu da su Saponjici iz Klimenata.Imate vi veoma mnogo rodjaka po svoj Sumadiji posebno Kragujevac i Dragacevo i mi iz Nove Varosi.

  4. Горан

    Постоји и мишљење да су се из Срема још неки Шапоње вратили у Санџак,са Игњатом и Мијатом,ал су ти Шапоње отишли за Сјеницу,а ова двојица се врате у своје старе куће у Комаране.

  5. Горан

    Сва је наша фамилија у 18веку била скоро замрла од туберкулозе остао је био само стари Игњат и једна Мијатова ћерка која је била удата у другом селу за неког Грковића.Кад је остала млада удовица вратила се у свој род код свог стрица.Њеног сина су звали Шапоња Грк,он је био отишао за Бјело Поље,одакле се вратио његов син Шћепан,који је имао Митра а овај четворицу синова.

  6. Kiki

    Uglavnom svi pisu da slave Sv. Jovana, ali kojeg? Mi Milivojevici iz Toplice, uglavnom, slavimo Svetog Jovana Milostivog 25.novembra.

  7. Nenad

    1) Milivojević Josa,star 75 god;rođen u s.Vitoš(1809.-
    2) Milivojević Stana(žena Josova),stara 57 god;rođena u s.Boturovina(1827.-
    3) Milivojević Andrija(sin Josov),star 45 god;razveden.rođen u s.Vitoš(1839.-
    4) Milivojević Nikola(sin Josov),star 38 god;rođen u s.Vitoš(1846.-
    5) Milivojević Ela(Nikolina žena),stara 30 god;rođena u s.Tenkovo (1854.-
    6) Milivojević Jovan(sin Nikolin),tek rođen;rođen u s.Široke Njive(1884.-
    7) Milivojević Krstina(Nikolina ćerka),stara 4 god;rođena u s.Vitoš (1880.-
    8) Milivojević Ćirko(sin Josov),star 28 god;rođen u s.Vitoš(1856.-
    9) Milivojević Nasta(žena Ćirkova),stara 29 god;rođena u s.Sinožera(Sinožeza)(1825.-
    10) Milivojević Todor(sin Ćirkov),star 7 god;rođen u s.Vitoš (1877.-
    11) Milivojević Miloš(sin Josov),star 27 god;rođen u s.Vitoš(1857.-
    12) Milivojević Ćirka(ćerkaJosova),stara 8 god;rođena u s.Vitoš (1872.-
    Istarživanje urađeno u Arhivu Srbije na osnovu prvog POPISA STANOVNIKA IZ OKRUGA TOPLIČKOG,SREZA PROKUPAČKOG,OPŠTINE KRUŠEVIČKE,
    SELA ŠIROKE NJIVE
    Popis je urađen 20.11.1884.po starom kalendaru.Slavimo Sv.Nikolu.

  8. Nikica,Nikola

    Zovem se Nikica,po majci nosim prezime Milivojevic,rodjen u Slavonskoj Pozegi,Hrvatska,pravoslavne veroispovesti,slavimo Djurdjevdan. Poreklo nam je iz sela Gradiste kod Slavonske Pozege. Po nekom Austrougarskom popisu iz 1702 u selu Gradiste je bila vec porodica Milivojevic. Malo sam citao po internetu poreklo nam vodi iz stare Hercegovine i da smo za veme prvih seoba dosli u zapadnu Srbiju u podrucje Uzica i da su odatle deo otisli u Bosnu,deo u Liku,deo uSlavoniju…. U Republiku Srbiju smo dosli za vreme zadnjih ratova u Srem i Backu..

  9. Boško

    Zovem se Boško Milivojević, moji su poreklom iz Maršića kod Kragujjevca, slava Sv. Arh. Mihailo.
    Otac Živko, deda Božidar, pradeda Živko… tu staje sve što znam. Ima li neko još poneku informaciju da malo dopunim znanje o porodici? Hvala Vam!

  10. Војислав Ананић

    МИЛИВОЈЕВИЋ (п.м). Миливојевићи (п), у Доловима, Кубатовини, Мечи и Поткому (Дабар, Столац). Предак им је дошао из Гацка “у пусте Долове”, гдје га је населио бег Љубовић. У Гацку се “неко њихов потурчио”. Из Долова су се доцније расељавали. У Мечу су прешли “рођаци Марко и Ђуро 1874. године”, у Кубатовину “Митар и Ристо” око 1879, а у Потком је “дошао Видоје” 1870. године. Славе Никољдан (248:34,35,39,40,43). Има их и у Милечима (Билећа) и у Доњој Трусини (Столац). И у ова села доселили су из Долова у Дабру (59:187,227). Миливојевићи (м) су живјели у Љубињу. Било их је у Требињу и околини “од половине 17. стољећа до конца турске владавине” (97:118,251).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.