Poreklo prezimena Milivojević

3. februar 2012.

komentara: 140

[toggle title=”TESTIRANI MILIVOJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milivojević

Haplogrupa: J2b M205

Poreklo: Krivi Vir, Boljevac, Srbija

Krsna slava: Mitrovdan

Kontakt:
________________________

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (140)

Odgovorite

140 komentara

  1. Nataša

    Poštovani,
    Otac mi je rođen u selu Kotraža (Beli Kamen) kod Ivanjice, od oca Žarka koji je umro/poginuo na Sremskom frontu. Ime dede je Ljubomir. Slavimo slavu Lazarevu subotu.U tom selu ima još porodica sa tim prezimenom i u rođačkim smo vezama..Priče rođaka su da vodimo poreklo iz Hercegovine iz okoline Nevesinja…

    • Zoran

      Poštovana Nataša moji preci su došli iz Kotraže slavimo lazarevu subotu, najverovatnije smo rođaci. Po pričama mojih predaka, dva brata Stanoje i Milivoje su došli iz Crne Gore u Kotražu. Oko 1700 godine Stanoje je se preselio u Gružanski kraj a Milivoje je ostao u Kotraži. Nataša molim Vas da mi odgovorite iz kojeg mesta u Crnoj gori su došla brača u Kotražu. Moja saznanja da su brać došla iz zaleđa Kotora iz plemena Krivošija. Unapred zahvalan Zoran.

      • Milos

        Da li moze Vas kontakt ?

      • Dima

        Poštovani Zorane, mene zanima porijeklo Milivojevića iz Kotraže.
        Jedan testirani od Stanojevića ( iz Leskovca kod Gruže) koje pominjete ima iste markere kao i ja. Tako da ih i Milivojević imaju, jer su od dva brata.
        Da li znate kako su se prezivali ranije?
        Koliko je pouzdan podatak da su doselili iz Krivošija, tj na osnovu čega to kažete?
        Hvala lijepo.
        Pozdrav.

      • Dima

        Poštovani Zorane,
        Zanima me porijeklo Milivojevića iz Kotraže. Jedan testirani od Stanojevića ( koje Vi pominjete)iz Leskovca kod Gruže ima iste markere kao i ja. Tako da i Milivojevići imaju iste jer su od dva brata. Da li znate kako su se prezivali ranije?
        I da li je to pouzdan podatak da su doselili iz Krivošija, tj na osnovu čega to kažete?
        Hvala, pozdrav.

  2. Familije-prezimena Milivojević po mestima življenja i Kolubari i Podgorini. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Kolubara i Podgorina“, prvo izdanje 1907. godine, najnovije izdanje 2011. godine – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Milivojević, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

    -Balinović
    -Berkovac
    -Branegović
    -Bratačić
    -Vračević
    -Đurđevac
    -Zlatarić
    -Gornji Lajkovac
    -Donji Lajkovac
    -Lelić
    -Mionica
    -Osečenica
    -Sovač
    -Tabanović
    -Tubravić

  3. Andria

    Pozdrav,ja sam iz Knjaževca porodica Milivojević postoji ovde neko vreme (nisam siguran tačno koliko otprilike 150-200 godina)ako neko ima neku informaciju neka objavi komentar (koliko znam mi smo jedina porodica u gradu).

  4. Andria

    Poreklom Milivojevići su iz Drvnika vecina porodica je otislo u Zaječar dok je jedna (moja) dosla u Knjaževac

  5. Aleksandar Milivojevic

    Ako neko zna nešto o Milovojevićima koji slave slavu Sveti Đurđic nek napiše nešto!!! Inače pradeda mi je iz Miškovaca.

  6. Porodice-familije po mestima prebivališta u Šumadijskoj Kolubari, Milivojević.
    Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Šumadijska Kolubara“, prvo izdanje 1939. godine, drugo izdanje 1949. godine, najnovije izdanje 2011. godine u sastavu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“ – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Milivojević, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

    -Arapovac
    -Baroševac
    -Venčani
    -Meljak
    -Šopić

    • Milivoje

      Da li možete da mi napišete imena knjiga u kojima mogu da vidim poreklo Milivojevića koji slave Sv. Đurđic. Hvala unapred!

      • Dragan Milivojević

        Pozdrav Milivoje, iz kog dela Srbije si poreklom.

        • Dragan Milivojević

          Pozdrav svim Milivojevićima a takođe mom imenjaku i prezimenjaku. Ja sam od Milivojevića iz Jarmenovaca opština Topola, Šumadija,slava sv. Đurđic. Počeo sam da istražujem porodično stablo, po porodičnom predanju moji su doseljeni iz okoline Sjenice krajem 17-og i početkom 18-og veka. Najstariji dokument koji trenutno posedujem je iz čibučkog teftera iz 1825 godine, u to vreme moja porodica je nosila prezime Ivanović.

          • Grgur

            Da vam staro prezime nije bilo Ivanković ?Ivankovići iz okoline Sjenice su u isto vreme doseljeni u selo Petka kod Lazarevca.Od njih su Rosići,Rakići,Bliznakovići,Ivanovići…nedavno su uradili dnk test.

  7. mladen

    ja se zovem mladen milivojevic poreklo vodim iz sela pored kragujevca koje se zove marsic,moj cukun deda se prizetio u susedno selo jovanovac i mi slavimo slavu sveti luka,citao sam sve komentare i nisam video da nas ima jos koji slavimo svetog luku,ako neko zna nesto vise o mojim precima molio bi ga da napise

    • Rastko

      Grana Milivojevića kojoj pripadam slavi Svetog Luku. Potičemo od najmlađeg od tri brata Lukić iz sjenice – Milivoja, po kojem i nastaje prezime Milivojević (početak 19. veka).

      Period od početka do kraja 19. veka je izgledao ovako:

      Milivoje Lukić je imao decu (svi Milivojević):
      – Blagoje
      – Luka
      – Mihailo
      – Novak.

      Novak Milivojević i Nerandža Tajsić su imali:
      – Jana
      – Nikolija
      – Pavle
      – Ranko.

      Ranko i Mileva Milivojević:
      – Branka
      – Života.

      tagovi: sjenica, lukić, milivojević, sveti luka, knić, kragujevac, beograd

  8. Lazar

    Pozdrav svima,
    Ja sam od Milivojevića iz Mionice kod Valjeva. Slavimo Sv. Stefana. Poznato mi je poreklo za prethodnih 200 godina otprilike, ali me zanima i dalje od toga. Pradeda Vidoje je u Mionicu došao iz sela Drlače na Drini (tamo se prezivali Dobrosavljević). Istražujući, došao sam do 18. veka, do familije Stevanović iz sela Pilica. Tu se kaže da su Stevanovići (tako se tada prezivali) došli iz Rovaca. Kako su i stariji tvrdili da su naši davno živeli u Crnoj Gori, povezao sam da smo poreklom možda iz plemena Rovca. Problem je što nisam našao prezime Stevanović među potomcima Rovca (moguće da mi fali neko prezime u lancu), a još veći što se naša Slava ne poklapa sa Slavom tog plemena. Bio bih zahvalan ukoliko neko ima informaciju koja bi mogla da pomogne.
    Pozdrav

  9. Nikola Milivojevic

    Postovanje svim Milivojevicima,
    kao sto sam napisao, zovem se Nikola, imam 19 godina i upravo sam zavrsio Zemunsku gimnaziju. Mnogo volim istoriju i smatram da treba negovati svoje poreklo. Moja prica je malo cudna, zapravo ja i nisam Milivojevic 😀
    Osnovni podaci: Krsna slava Sv. Nikola, mesto Progar, opstina Surcin, grad Beograd.
    Evo sta je u pitanju.
    Poznajem svoje poreklo otprilike do sredine 19. veka. Tada su po pretpostavci u mom selu,30 km od Beograda ziveli baba i deda Milivojevici bez daljeg potomstva i bas tada se iz Like doselila zena Radakovic sa sinom i cerkom. Cerka se udala u komsiluk a sina su USVOJILI Milivojevici, koji je zadrzao njihovu slavu Nikoljdan. O toj baki i deki NE ZNAM nista. Bilo bi mi drago ako neko zna nesto o Milivojevicima u Sremu, posto vidim da je vecina juzno od Save i Dunava. U mom mestu ima svega par kuca i svi poticemo od tog pretka koji je usvojen.
    Mozda krvno ne pripadam Milivojevicima, ali vec 200 godina slavimo njihovu slavu i nosimo ovo prezime i ja se smatram Milivojevicem.

    Pozdrav svima i hvala unapred.

  10. Marko

    Pozdrav svima, zanima me da li neko slucajno ima u elektronskoj formi grbove porodica Knez Nikola – Niksa Grbljanovic, preuzeti iz porodicnog stabla Milivojevica?

    Ovako izgledaju ali je previse loseg kvaliteta, pa su mi potrebne malo kvalitetnije slike u slucaju da neko ima
    http://s1.postimg.org/6kqayhvge/grbovi.jpg

    Pozdrav.