Poreklo prezimena Milivojević

3. februar 2012.

komentara: 140

[toggle title=”TESTIRANI MILIVOJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milivojević

Haplogrupa: J2b M205

Poreklo: Krivi Vir, Boljevac, Srbija

Krsna slava: Mitrovdan

Kontakt:
________________________

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (140)

Odgovorite

140 komentara

  1. Mladen Milivojevic

    Zdravo Milivojevici evo sad citam i nigde nisam zapazio da iko spominje Milivojevice iz sela Suvo Polje kod Bijeljine . Slavimo slavu Sv.Stefan 9januar . Ja sam inace rodjen u inostranstvu tako da neznam puno o nasem poreklo samo znam da je bilo ime od moga djeda djedu Lazar Milivojevic znaci on je negde godiste. oko 1870 on je po nekoj prici valjda dosao tu u okolinu Bijeljine. Jos sam negde citao na internetu da je.moguce da smo dobili prezime po nekom Milivoju Nikolicu koji se je navodno preselio sa Nikolic brda negde u Srbiji e sad dali je ta prica. tacna ili nije … Jos jesnom pozdrav za sve i ako neko nesto zna o ovome sto sam napisao neka ostavi. komentar … Hvala

  2. Miljana

    Interesuje me poreklo prezimena Milivojević iz Subotinca okolina Soko Banje,slavimo Aranđelovdan.Ja sam inače rođena u Zemunu,a živim u Kosovskoj Mitrovici,ali su mi preci sa očeve strane iz Subotinca.Ako zna neko više informacija neka ostavi komentar.Hvala unapred!

  3. Goran

    Za Milivojevice iz Knica.Vi ste od Saponjica iz Komarana kod Nove Varosi.Svi Saponjici slave Stevanjdan.Kao sto si rekao Saponjici su stanovali na Pesteru kod Sjenice na reci Vapi selo Vapa.Za vreme Karadjordja mnogo Saponjica je iz Starog Vlaha otislo u Sumadiju ima vas dosta u Knicu.Izgleda je prezime i doslo po selu Vapa.I Petrovici iz Knica Lazovici isto su bili Saponje sa Pestera.Neki kazu da su Saponjici iz Klimenata.Imate vi veoma mnogo rodjaka po svoj Sumadiji posebno Kragujevac i Dragacevo i mi iz Nove Varosi.

  4. Goran

    Postoji i mišljenje da su se iz Srema još neki Šaponje vratili u Sandžak,sa Ignjatom i Mijatom,al su ti Šaponje otišli za Sjenicu,a ova dvojica se vrate u svoje stare kuće u Komarane.

  5. Goran

    Sva je naša familija u 18veku bila skoro zamrla od tuberkuloze ostao je bio samo stari Ignjat i jedna Mijatova ćerka koja je bila udata u drugom selu za nekog Grkovića.Kad je ostala mlada udovica vratila se u svoj rod kod svog strica.Njenog sina su zvali Šaponja Grk,on je bio otišao za Bjelo Polje,odakle se vratio njegov sin Šćepan,koji je imao Mitra a ovaj četvoricu sinova.

  6. Kiki

    Uglavnom svi pisu da slave Sv. Jovana, ali kojeg? Mi Milivojevici iz Toplice, uglavnom, slavimo Svetog Jovana Milostivog 25.novembra.

  7. Nenad

    1) Milivojević Josa,star 75 god;rođen u s.Vitoš(1809.-
    2) Milivojević Stana(žena Josova),stara 57 god;rođena u s.Boturovina(1827.-
    3) Milivojević Andrija(sin Josov),star 45 god;razveden.rođen u s.Vitoš(1839.-
    4) Milivojević Nikola(sin Josov),star 38 god;rođen u s.Vitoš(1846.-
    5) Milivojević Ela(Nikolina žena),stara 30 god;rođena u s.Tenkovo (1854.-
    6) Milivojević Jovan(sin Nikolin),tek rođen;rođen u s.Široke Njive(1884.-
    7) Milivojević Krstina(Nikolina ćerka),stara 4 god;rođena u s.Vitoš (1880.-
    8) Milivojević Ćirko(sin Josov),star 28 god;rođen u s.Vitoš(1856.-
    9) Milivojević Nasta(žena Ćirkova),stara 29 god;rođena u s.Sinožera(Sinožeza)(1825.-
    10) Milivojević Todor(sin Ćirkov),star 7 god;rođen u s.Vitoš (1877.-
    11) Milivojević Miloš(sin Josov),star 27 god;rođen u s.Vitoš(1857.-
    12) Milivojević Ćirka(ćerkaJosova),stara 8 god;rođena u s.Vitoš (1872.-
    Istarživanje urađeno u Arhivu Srbije na osnovu prvog POPISA STANOVNIKA IZ OKRUGA TOPLIČKOG,SREZA PROKUPAČKOG,OPŠTINE KRUŠEVIČKE,
    SELA ŠIROKE NJIVE
    Popis je urađen 20.11.1884.po starom kalendaru.Slavimo Sv.Nikolu.

  8. Nikica,Nikola

    Zovem se Nikica,po majci nosim prezime Milivojevic,rodjen u Slavonskoj Pozegi,Hrvatska,pravoslavne veroispovesti,slavimo Djurdjevdan. Poreklo nam je iz sela Gradiste kod Slavonske Pozege. Po nekom Austrougarskom popisu iz 1702 u selu Gradiste je bila vec porodica Milivojevic. Malo sam citao po internetu poreklo nam vodi iz stare Hercegovine i da smo za veme prvih seoba dosli u zapadnu Srbiju u podrucje Uzica i da su odatle deo otisli u Bosnu,deo u Liku,deo uSlavoniju…. U Republiku Srbiju smo dosli za vreme zadnjih ratova u Srem i Backu..

  9. Boško

    Zovem se Boško Milivojević, moji su poreklom iz Maršića kod Kragujjevca, slava Sv. Arh. Mihailo.
    Otac Živko, deda Božidar, pradeda Živko… tu staje sve što znam. Ima li neko još poneku informaciju da malo dopunim znanje o porodici? Hvala Vam!

  10. Vojislav Ananić

    MILIVOJEVIĆ (p.m). Milivojevići (p), u Dolovima, Kubatovini, Meči i Potkomu (Dabar, Stolac). Predak im je došao iz Gacka “u puste Dolove”, gdje ga je naselio beg Ljubović. U Gacku se “neko njihov poturčio”. Iz Dolova su se docnije raseljavali. U Meču su prešli “rođaci Marko i Đuro 1874. godine”, u Kubatovinu “Mitar i Risto” oko 1879, a u Potkom je “došao Vidoje” 1870. godine. Slave Nikoljdan (248:34,35,39,40,43). Ima ih i u Milečima (Bileća) i u Donjoj Trusini (Stolac). I u ova sela doselili su iz Dolova u Dabru (59:187,227). Milivojevići (m) su živjeli u Ljubinju. Bilo ih je u Trebinju i okolini “od polovine 17. stoljeća do konca turske vladavine” (97:118,251).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.