Poreklo prezimena Milivojević

3. februar 2012.

komentara: 140

[toggle title=”TESTIRANI MILIVOJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Milivojević

Haplogrupa: J2b M205

Poreklo: Krivi Vir, Boljevac, Srbija

Krsna slava: Mitrovdan

Kontakt:
________________________

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (140)

Odgovorite

140 komentara

  1. Nenad

    Za Milivojevice iz Krusevca i Arandjelovca znam da slave Sv.Djordja.Po prici Srdjana Milivojevica,za poreklo Milivojevica se vezuje selo Stara Suguba,koje vise ne postoji,negde oko Sjenickog kraja.

    • Zovem se Predrag Milivojevic i slavimo Sv.Nikolu, otac mi je Ratomir i rodjen je u selu Visoka, SO Kursumlija. Istrazivao sam do 1880 kad su preci dosli u Toplicu. Deda mi je Petar, imao je brata Sekulu, otac im je Nedeljko (zena Stanika)i stric Jovan, a deda Lazar, koji se doselio u Visoku. Dalje podatke nisam nasao hvala za bilo kakvu pomoc

      • Nenad

        Drago mi je da to cujem,i nismo toliko daleko. Ako dodjete do bilo kakvih podataka, javite mi molim vas, jer stariji pretpostavljaju da se je pradedin brat (invalid kazu), prizetio negde. Ne znamo mu ime.

    • Miii

      @nenad

      Ja sam od Milivojevica iz Arandjelovca selo Vukasovci(Vukosavci) i slavim sv.Nikolu, od starijih sam cuo da smo poreklom od Sjenice. Ovde postoji jos jedna porodica Milivojevica ali nismo u rodu oni su se skorije doselili. Takodje znam da i u Topoli ima familija Milivojevica.

      • Stevan

        Moja majka je od Milivojevica,slave svetog Andreju a porodica je sada u selu Skobalj,okolina Smedereva.
        Po dedinim pricama,doselili su se iz Topole u vreme ustanka.
        To je sve sto imam od informacija za sada.

      • Mileta Urošević

        Milivojevići iz Vukosavsca odnosno Vukasovaca su doseljeni kao Novakovići, tj. tako se prezivao rodonačelnik Milivoje.

  2. Životin Jervremović

    Zašto mi je prekinut komentar o doseljavanju starih Srba iz Indije pre 7000 godina od rođenja Isusa Hrista, navedenog i ojavljenog GOOGL-u.

  3. Petar

    Molim ako neko zna da mi kaze nesto vise o Milivojevicime iz okoline Valjeva poreklom iz Hercegovine slava Sveti Jovan Krstitelj. Hvala!

    • Ilija

      Moji slave Sv. Jovana. Iz Sovljaka sam kod Uba. Ovde ima dosta Milivojevica, medjutim ovde su dve familije. Mi sto slavimo Jovana i oni koji slave Sv. Nikolu. Deda mi je pricao da vodimo poreklo iz Hercegovine i da imamo familiju u Valjevu i selu Vragocanici kod Valjeva. Ne znam koiko je to provereno. Inace nas ovde Milivojevice zovu Torbonjice ako to moze nesto da pomogne. Pozdrav

  4. Petre, morate biti precizniji u pogledu sela. U okolini Valjeva ima dosta Milivojevića, neki od njih slave Sv. Jovana…na koje mislite?

  5. SONJA

    JEDINO ŠTO ZNAM, TO JE DA MI SE DEDA ZVAO SAVA MILOJEVIĆ I DA JE DOŠAO KAO SOLUNAC, UČESNIK BALKANSKIH I PRVOG SVETSKOG RATA, NAKON OSLOBAĐANJA U SELO ĐURĐEVAC, SO MIONICA, KOD VALJEVA. POTIČE OD NIKŠIĆKIH MILOJEVIĆA. VOLELA BIH AKO NEKO IMA KAKVE INFORMACIJE DA MI JAVI.NE ZNAM DA LI IKOGA JOŠ IMA ŽIVOG OD FAMILIJE U UŽICAMA, KOJA JE STRAŠNO POSTRADALA OD AUSTROUGARA.

    • Miloš Milivojević

      Ima, moji su iz Užica i Požege. Međutim, tamo i ostadoše svi. Dok moj đeda sa svojom familijom otišao za Krivaju (pored Bačke Topole), a kasnije otac (moj) u Suboticu đe mene dobi. Moji slave Sv. Besrebrenike i Čudotvorce Kozmu i Damjana. Poreklo mi vodi u Hercegovinu (staru).

    • Miloš Milivojević

      Milojević ili Milivojević?

      Moji su Milivojevići iz Đurđevca,so Mionica, sada trenutno tu žive Petar i Dragan Milivojević,pradeda mi je bio solunac. Pozdrav!
      Miloš Milivojević

  6. Petar

    Selo se zove Vujinovaca (Pocuta),pradeda Vladimir Milivojevic kao solunski borac, Drinska divizija, treci poziv, vratio se sa samo jos dvojicom ratnih drugova iz sela, ali druge porodice. Bio je ucesnik oba Balkanska rata i pripadnik Petog pesadijskog puka pomenute divizije. Ozenjen je bio iz Nedica, selo Lelic. Mozda su neke informacije nebitne, ali za svaki slucaj. To je sve sto znam, za sada.

  7. Petre,
    u selu Vujinovača nisu zabeleženi Milivojevići, bar ne u knjizi ”KOLUBARA I PODGORINA”.
    Ali ste naveli da je bio oženjen iz sela Lelić, u kojem se pominje porodica Milivojević (1 kuća), kao potomci braće Matije, Milorada i Davida Lelića. Međutim, oni su slavili Sv. Nikolu.
    Što se tiče sela Vujinovače, sledeće porodice slave Sv. Jovana:
    – Petkovići (iz Godečeva kod Užica)
    – Arsići (iz Makovišta), obe ove porodice su došle između 1810. i 1818.god.
    – Petrovići u zaseoku Lukarić, došli iz Osata (verovatno u istom vremenskom periodu)
    Međutim, kod opisa sela Rebelj, navodi se da su najstariji naseljenici bili MIJAČI(MIHAČI), koji su prvo bili naseljeni u Poćuti, a bili su poreklom iz krševite Hercegovine. Slave Sv. Jovana, ali kod Mijača nema prezimena Milivojević.
    Poćuta je inače narodni naziv za Jablaničku kotlinu.
    Na žalost, ne mogu vam pomoći više od ovoga.

    • Ilija

      Da li biste mogli meni da pomognete. Ja sam iz Sovljaka kod Uba. Slavim Sv.Jovana i ovde je dosta Milivojevica u Sovljaku kao i na Ubu. Postoji jos jedna familija Milivojevica koja slavi Sv Nikolu. Deda mi je pricao da smo Hercegovci po poreklu i da imamo familiju u Vragocanici kod Valjeva. Pozdrav

  8. Petar

    Hvala puno na informacijama! Pokazao sam ovo mom ocu. Moj otac je znao za naziv Pocuta, medjutim ja nisam. Istina je da najverovatnije poticemo bas od Mijaca. Tamo imamo rodjake medju Rankovicima. Posedujemo imanja u Mijacima, a i otac kaze da je siguran da se pre nismo prezivali na ”vic” ili ”ic” . Hvala jos jednom na ovim informacijama!

  9. Demijan

    Zna li neko nešto o Milivojevićima,potomcima Milivoja Kneževića iz Pive,slava sv. Nikola,doseljeni krajem XVIII v.u selo Taor,na Povlenu kraj Valjeva.Ko su mu bili sinovi,unuci…gde sad žive ?

    • Snezana

      Ja poticem od taorskih Milivojevica , moj deda Aleksije se ozenio i otisao zeni u kucu u Donje Leskovice..nazalost ne znam nista o njihovom poreklu .

  10. LJEP POZDRAV SVIMA JA I MOJA FAMILIJA PREZIVAMO SE MILIVOJEVICI, ZIVIMO U BLIZINI DOBOJA, VAN GRADA NA SELU I IMA NAS OKO 40 DOMACINSTAVA.OVDE SMO VEC OKO 200 GODINA OTKADA SMO SE NASELILI,A PORJEKLO NAM JE IZ CRNE GORE,TAKO SU MI REKLI STARIJI LJUDI. STO SE SLAVE TICE SLAVIMO SVETOGA NIKOLU. BAS MI JE DRAGO DA POSTOJI OVAKVA STRANICA POZDRAV ZA SVE MILIVOJEVICE OD SLAVENA MA GDJE GOD BILI.